Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Silnik suzuki DT 5 brak mocy

Sugerowana odpowiedź darek63 , 15 kwiecień 2025 - 12:06

noidemm, on 15 Apr 2025 - 06:36, said:

Rurki paliwowe nowe, założyłem też nowy filterek ale jakiś zamiennik z rolniczego sklepu. Trochę większy ale zasada działania taka sama. Nowa pompka paliwa została zamontowana (chiński zamiennik) też nic nie dało. 

Jedyne co jeszcze przychodzi mi do głowy to założona jest gruszka ze sklepu motoryzacyjnego, możed za duzy opór jest. Gdzieś czytałem że gruszka musi być dedykowana pod linię paliwową ??

Podłącz mu opadowo butelkę z paliwem i sprawdź. Tak jak jest w motocyklach bez linii paliwowej. Można strzykawkę jak na filmie niżej. Świecę jeszcze zmień. Też może kuleć. 

https://youtu.be/E61SuRZpcjI?t=457

Idź do odpowiedzi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
20 odpowiedzi w tym temacie

#21 OFFLINE   noidemm

noidemm

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 13 postów

Napisano 16 kwiecień 2025 - 06:23

Podłączyłem grawitacyjnie układ paliwowy ale nic to nie dało. Linia paliwowa jest drożna. Odłączyłem jeden przewód wysokiego napięcia i silnik zgasł. Podłączyłem go ponownie i odłączyłem drugi przewód od świecy i silnik zaczął się wkręcać. Okazało się, że świeca była uszkodzona. Zakupiłem dwie nowe świece, założyłem, wyregulowałem gaźniczek i chodzi jak nowy. Cichutko równiutko, wkręca się na obroty. Dziękuje wszystkim za pomoc w rozwiązaniu problemu.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych