Właśnie kupiłem 3000.
Fajna, miałem wcześniej no name - ale nie mogłem do niej dostać końcówki do wiertarki.
Jak kupiłem to okazało się ze pasuje tylko do Dremela - moja wina bo nie doczytałem opisu po roku poszukiwań.
No i w końcu kupiłem Dremela. Niestety to jednak wydatek - kupiłem zestaw "DREMEL 3000 +WAŁEK GIĘTKI +25 SZT OSPRZĘTU" - to około 270 zł, do tego mam wcześniej kupioną końcówke do wiertarki "Dremel uchwyt wiertarski 4486" to teraz około 40 zł. A już żałuję że od razu nie dołożyłem około 100 za "DREMEL BLACK 3000 SZLIFIERKA +przystawki skrzynka" - te przystawki osobno wychodzą o wiele drożej.. Do tego jeśli chcesz frezować to kolejna przystawka "Dremel frezarka dolnowrzecionowa" za kolejną niecałą 100. (ceny i nazewnictwo z Alledrogo - ale i tak taniej niż w sklepach) - jak kasa będzie to kupię.
Jak razem pozbierać to trochę wychodzi. Można bez wielu się obejść ale trzymanie w ręku na dłuższą metę uciążliwe, a w dodatku nie mam rąk chirurga.
Inna zaleta to właśnie duża możliwość stopniowej rozbudowy jak się przekonasz że czegoś potrzebujesz. Kupiłem Dremela też po informacji że aby wiercić to potrzebuję takiego a takiego noname, aby frezować i nacinać ze stolikiem to innego.
Mam pytanie do użytkowników Dremela, jakie przystawki polecacie - głównie chodzi mi o wycinanie rowków na stelaż. Także jak frezować kanty - dotychczas robię to ręcznie labo na tarczy włożonej do zwykłej wiertarki - a wolałbym Dremelem.
A ten zakup to w ramach prezentu gwiazdkowego od żony "Kup sobie coś byle to nie był sprzęt wędkarski, bo ten się już wszędzie wala". No to nie kupiłem wędkarskiego, no nie bezpośrednio.
Użytkownik jabr edytował ten post 23 grudzień 2012 - 21:36