Hej yankis.
Napiszesz coś o malowaniu dużych gum?
Masz farby? Jak tak to skąd?
Dziękować.
Pozdr
M
Z pewnoscia się pochwale
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 09 lipiec 2016 - 22:33
Hej yankis.
Dziękować.
Pozdr
M
Z pewnoscia się pochwale
Napisano 10 lipiec 2016 - 10:11
Mam pytanie do mistrzów aero .Jakie zalety ma aero z polerowaną iglicą?Iwaty chyba maja takowe.
Pewnie farba lepiej spływa, tzn. przy mniejszym ciśnieniu można malować detale. Jest gdzieś toturial jak polerować igłę zwykłego chińczyka. Nie jest to trudna sprawa więc możesz sprawdzić. Ja w swoim Łukowiaku wypolerowałem i wydaje mi się, poza tym co wcześniej napisałem, to na pewno mniej glutów robi się na igle.
Napisano 10 lipiec 2016 - 11:05
Z pewnoscia się pochwale
Napisano 10 lipiec 2016 - 11:28
Hej yankis.
Dziękować.
Pozdr
M
zobacz tutaj,gość ma cała serie filmików,może to Ci pomoże .Wygląda na to że nie robi z tego tajemnicy.
Napisano 10 lipiec 2016 - 11:47
zobacz tutaj,gość ma cała serie filmików,może to Ci pomoże .Wygląda na to że nie robi z tego tajemnicy.
a tutaj można kupić
http://www.ebay.com/...rsAAOSwS7hW~1~m
Napisano 10 lipiec 2016 - 11:51
Napisano 10 lipiec 2016 - 16:59
sklep z farbami i innymi produktami między innymi do plastiku,
https://www.ispikeit...clear-5800.aspx
tych samych materiałów używa gość na filmiku z youtube,farby na bazie wody.Po kolorowaniu konieczne jest zabezpieczenie clearem lub zanurzenie w rozgrzanym plastisolu.W tym sklepie wszystko można kupić wysyłaja za granicę
Napisano 10 lipiec 2016 - 17:11
sklep z farbami i innymi produktami między innymi do plastiku,
https://www.ispikeit...clear-5800.aspx
tych samych materiałów używa gość na filmiku z youtube,farby na bazie wody.Po kolorowaniu konieczne jest zabezpieczenie clearem lub zanurzenie w rozgrzanym plastisolu.W tym sklepie wszystko można kupić wysyłaja za granicę
link do kolorów,jest ich trochę,
https://www.ispikeit...ments-dyes.aspx
Napisano 10 lipiec 2016 - 17:24
Napisano 10 lipiec 2016 - 23:27
Ja też nie mam zamiaru robić z tego tajemnicy Stachu, ale niczego jeszcze nie pomalowałem, więc i chwalić się nie ma czym
Napisano 11 lipiec 2016 - 14:26
Napisano 23 październik 2016 - 10:20
Panowie mam problem z aerografem evolution silverline ,niby powszechny ale kurcze nie mogę sobie z nim poradzić.
Powietrze cofa się do zbiorniczka ,tak zwane bąbelkowanie.
Wyczyściłem wszystko ,wymieniłem uszczelkę pod dyszę ,główny człon wymoczyłem w rozpuszczalniku i zonk ,nic nie pomaga wraz bąbelkuje.
Jak psikam samą wodą to przy maksymalnym strumieniu troszkę psika ale gdy zmniejszam strumień zaczyna bąbelkować ,ktoś spotkał się już z takim problemem?Może ktoś ma jakiś pomysł?
Napisano 23 październik 2016 - 10:36
Panowie mam problem z aerografem evolution silverline ,niby powszechny ale kurcze nie mogę sobie z nim poradzić.
Wyczyściłem wszystko ,wymieniłem uszczelkę pod dyszę ,główny człon wymoczyłem w rozpuszczalniku i zonk ,nic nie pomaga wraz bąbelkuje.
Jak psikam samą wodą to przy maksymalnym strumieniu troszkę psika ale gdy zmniejszam strumień zaczyna bąbelkować ,ktoś spotkał się już z takim problemem?Może ktoś ma jakiś pomysł?
Miałem też problem z bąbelkami :/ wysłałem go na gwarancję, to powiedzieli mi, że go źle umyłem i był brudny i dlatego się tak robiło.. Na chwile nie miałem problemu, później już wcale nie chciał mi malować :| kupiłem inny..
Napisano 23 październik 2016 - 10:43
Ten sam model?
Napisano 23 październik 2016 - 11:00
Ten sam model?
Niee ja miałem jakiś za 130zł
Jak masz gwarancje to wysyłaj.
Napisano 23 październik 2016 - 11:54
A czy od początku tak było czy dopiero po jakimś czasiePanowie mam problem z aerografem evolution silverline ,niby powszechny ale kurcze nie mogę sobie z nim poradzić.
Napisano 23 październik 2016 - 15:16
Już jakieś dwa lata użytkuję ,teraz się tak zrobiło.
Napisano 23 październik 2016 - 15:35
Napisano 23 październik 2016 - 15:58
Albo jakieś uszkodzenie mechaniczne, typu upadła Ci dysza, lub zabrudzenie, ew. dysza powietrza nie wkręca się do końca.
trudno coś poradzić nie mając aerografu w ręce.
Napisano 23 październik 2016 - 16:02
Jest wyczyszczony ,przepłukany ,wysterylizowani i błyszczy się jak psu jajca na wiosnę ,nie ma możliwości żeby coś było zasyfione ,uszczelki wymienione ,dla pewności nawet taśmą silikonową okręcałem newralgiczne miejsca ,ale to prosty w budowie pistolecik.
Wychodzi mi na to że mam uszkodzone obydwie dysze ,nic już innego mi do głowy nie przychodzi.
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych