Małe pytanko, warto kupić TG-180 z 3 dyszami ( 0,2 0,3 0,5) czy może wystarczy z dwoma (tj 0,2, 0,3)?
Jak dla mnie warto kupić z jendą 0,5 mm
innych nie uzywam
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 20 luty 2018 - 16:54
Małe pytanko, warto kupić TG-180 z 3 dyszami ( 0,2 0,3 0,5) czy może wystarczy z dwoma (tj 0,2, 0,3)?
Jak dla mnie warto kupić z jendą 0,5 mm
innych nie uzywam
Napisano 21 luty 2018 - 09:33
Ok, dzięki
Jeszcze mam pytanie odnośnie oznaczenia TG 180 jedne są z "S" a niektóre z "K"- które lepsze i czym się różnią?
Napisano 25 luty 2018 - 09:54
Ok, dzięki
Jeszcze mam pytanie odnośnie oznaczenia TG 180 jedne są z "S" a niektóre z "K"- które lepsze i czym się różnią?
No własnie ..jest jakaś roznica ?
Napisano 25 luty 2018 - 10:53
Napisano 24 grudzień 2018 - 16:41
Napisano 25 grudzień 2018 - 07:02
Zna ktoś może kogoś kto zajmuje się serwisem areo?
A jakie objawy ?
Napisano 26 grudzień 2018 - 23:03
Napisano 28 grudzień 2018 - 16:56
Witam.Posiada ktoś może Aerograf fine art 180x i może coś o nim powiedzieć! ?.Zastanawiam się czy byłby on "wystarczajacy" czy lepiej dołożyć (2 i pół razy tyle) i kupić hs ultra.
Użytkownik Jano edytował ten post 28 grudzień 2018 - 19:54
Napisano 28 grudzień 2018 - 18:54
Napisano 28 grudzień 2018 - 19:48
Dobra co prawda nie używałem tego chinola,bo to typowy chinol, tylko zrobiony dla fine.Napewno da radę ale wiem jedno "za chwilę" bedziesz szukał czegoś lepszego więc warto od razu kupić podstawowego H&S i masz z głowy.Plusem H&S jest łatwo dostępna szeroka gama części zamiennych,czego przy chinolach nie uświadczysz.Polecam H&S mam dwa używam i Ultrę i Infiniti i nie chcę nic więcej.
Napisano 28 grudzień 2018 - 20:02
No jak zwykle - nie używał, ale wie, że za chwilę będziesz szukał...
Jeden za 100 drugi za 1000.
Mam jakieś najtańsze i spokojnie do malowania wobków dają rade. I wbrew temu, że tanie są długowieczne...
Gdzieś tam wcześniej jest więcej na ten temat, ale nie chce mi się szukac...
Oczywiście jest to moja subiektywna opinia...
Użytkownik eRKa edytował ten post 28 grudzień 2018 - 20:04
Napisano 28 grudzień 2018 - 21:11
Napisano 28 grudzień 2018 - 23:00
Obok dyszy bez gwintu drugim, równie ważnym argumentem, są teflonowe uszczelki. Chyba, że będziesz pracował wyłącznie na farbach wodorozcieńczalnych, wtedy jest to mniej istotne. Z doświadczenia jednak podpowiadam, że wszelkie gumowe oringi wcześniej czy później zawodzą. Guma, zwłaszcza w tańszych konstrukcjach, ma skłonność do przyspieszonego starzenia się i uszczelka przestaje byś szczelna...
Napisano 28 grudzień 2018 - 23:29
No jak zwykle - nie używał, ale wie, że za chwilę będziesz szukał...
Jeden za 100 drugi za 1000.
Mam jakieś najtańsze i spokojnie do malowania wobków dają rade. I wbrew temu, że tanie są długowieczne...
Gdzieś tam wcześniej jest więcej na ten temat, ale nie chce mi się szukac...
Oczywiście jest to moja subiektywna opinia...
Używałem wielu chinoli, ale tego modelu konkretnie nie, więc mądrzył się nie będę...co do H&S to nie uogólniaj od razu że drugi za 1000 bo to bzdura.Czy ja sugeruje że ma kupić od razu Infiniti? Najtańszy model H&S kosztuje 296zł...tak wiem chinoli będzie miał trzy i co z tego?Jaki serwis ma chinol?Jak dostępność z uszczelkami,dyszami i całym osprzętem?Ma zerową nie oszukujmy się...H&S to marka sprawdzona,a ich Ultra zjada wszystkie chinole razem wzięte...a bezsensowne kupowanie kolejnych chińczyków mija się z celem bo za 296zł masz sprzęt sprawdzony,z serwisem gwarancyjnym,pogwarancyjnym i pełną gamą części zamiennych
ostatecznie wybór należy do kupującego...Amen
Użytkownik scca edytował ten post 28 grudzień 2018 - 23:30
Napisano 29 grudzień 2018 - 01:33
A tak:
https://allegro.pl/l...ct-col-1-4-1212
I dwunastomiesięczna gwarancja.
Widzę tutaj taką samą logikę jak i przy kołowrotkach.
Jak nie stelka to nic innego..
Nieprawda, każdy kołowrotek, aerograf, samochód,, statek kosmiczny, wcale nie musi być z najwyższej półki, aby spełniął swoje zadanie.
A pogardliwa opinia o Chińczykach jest śmieszna Kolego.
To naród który dysponuje technologią kosmiczną, jądrową więc czym jest durny aerograf???
Napisano 29 grudzień 2018 - 09:37
Rosjanie też dysponują technologią kosmiczną i atomową - no i cóż z tego dobrego wynika dla aerografów, kołowrotków, blanków.. dla nas - eRKa ?
Napisano 29 grudzień 2018 - 10:28
Napisano 29 grudzień 2018 - 11:47
Rosjanie też dysponują technologią kosmiczną i atomową - no i cóż z tego dobrego wynika dla aerografów, kołowrotków, blanków.. dla nas - eRKa ?
To już Rosjan musisz zapytać dlaczego Cię zawodzą i kołowrotków(aerografów samochodów...) nie robią.Chociaż umieją to robić.
Bo chyba oczywiste jest, że skoro ktoś umie zrobić coś bardziej skomplikowanego, to poradzi sobie z czymś prostym...
Inaczej sądzisz?
Napisano 29 grudzień 2018 - 16:20
Sądzę eRKa, że globalizacja wyjątkowo skutecznie zabija wysoką jakość, ale ludzie i tak te przybliżenia z pocałowaniem ręki kupią.. bo po to właśnie ich wychowano. Załapać know how albo gotowy wzór, i już rynek pada plackiem..
Nie tak dawno kupowaliśmy od naszych przyjaciół ze wschodu - tych dużo bliższych - Warszawy, Zaporożce, silniki Salut, sowietskoje szampanskoje, aparaty Zenit, kije spinningowe oraz kołowrotki Delfin - mały włos a kupilibyśmy również elektrownię atomową. Też były dobre i tanie..
Napisano 29 grudzień 2018 - 16:49
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych