Ja mam 188 cm, stopa 46 i lekko ponad stówę wagi i XXL są idealne, XL to już zdecydowanie mniejszy komfort.
#61 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2013 - 16:31
#62 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2013 - 18:08
No to jesteś o 20kg cięższy ode mnie i XXL na stopę by były dobre , ale reszta wyglądała by chyba jak by sflaczały balon wpadł do wody
#63 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2013 - 18:23
No to jesteś o 20kg cięższy ode mnie i XXL na stopę by były dobre , ale reszta wyglądała by chyba jak by sflaczały balon wpadł do wody
To faktycznie kijowo.W neoprenach cabelasa są opcje figur.Simms chyba też ma.
#64 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2013 - 19:08
To bierz XL w takim razie. Ja jak kupowałem to mierzyłem. Pamiętaj, że musisz mieć też sporo miejsca na grube gacie pod spodem (jakiś polar czy cuś) i często gęsto także kalesony. Jozi w tych żadnych opcji figury nie ma.
- Jozi lubi to
#65 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2013 - 22:01
#66 OFFLINE
Napisano 31 marzec 2013 - 08:37
To faktycznie kijowo.W neoprenach cabelasa są opcje figur.Simms chyba też ma.
Niestety cena już nie jest taka przystępna
To bierz XL w takim razie. Ja jak kupowałem to mierzyłem. Pamiętaj, że musisz mieć też sporo miejsca na grube gacie pod spodem (jakiś polar czy cuś) i często gęsto także kalesony. Jozi w tych żadnych opcji figury nie ma.
XL ma stopę 44,5 nie wiem jak te skarpy są rozciągalne, ale wątpię żeby pasowały
#67 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2013 - 14:07
bede wdzieczny za wszelkie opinie odnosnie tych spodniobutow :
http://www.scierra.com/waders/cc3/
Przymierzam sie do zakupu wersji BEZ gumiaka.
Pozdrawiam
Guzu
Użytkownik Guzu edytował ten post 02 czerwiec 2013 - 15:22
#68 ONLINE
Napisano 02 czerwiec 2013 - 14:20
Użytkuję krótszą wersję, jak na razie bez zarzutów.Lekko nie mają.
#69 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2013 - 15:19
#70 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2013 - 15:46
Daniel,
Obecne za 200 funtow mozna kupic w UK cc6, sa duzo bardziej pancerne bo z 6 warstw.Ja bym szedl w tym kierunku.
Bujo
#71 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2013 - 15:52
Także połowa ceny.
Ogólnie ta marka godna polecenia?
#72 ONLINE
Napisano 02 czerwiec 2013 - 16:58
Mam kilka pozycji z ich katalogu i jestem zadowolony, może nie jest to simms ale niewlele od niego odstaje, no i ceny bardziej przystępne. Trwałe, dobrze spasowane, ładnie wykonane. Nie ma niedorubek, fajnie sie to pierze, po praniu nic sie złego nie dzieje ze szwami jak i materiałem.
- Guzu lubi to
#73 OFFLINE
Napisano 02 czerwiec 2013 - 23:44
Witam
bede wdzieczny za wszelkie opinie odnosnie tych spodniobutow :
http://www.scierra.com/waders/cc3/
Przymierzam sie do zakupu wersji BEZ gumiaka.
Pozdrawiam
Guzu
http://jerkbait.pl/t...3/#entry1191660
- kocmyrz lubi to
#74 OFFLINE
Napisano 03 czerwiec 2013 - 04:10
#75 OFFLINE
Napisano 04 czerwiec 2013 - 21:52
Zanabyte. Na zywo prezentuja sie jako towar dobrej jakosci .
Podobaja mi sie zintegrowane ochraniacze na obuwie do brodzenia (fronty).
Dodatkowym plusem jest naprawde niewielki rozmiar po zlozeniu (pisze to jako czlowiek przywykly do neoprenow).
Reszta wyjdzie nad rzekami...
Dziekuje za informacje wszystkim, ktorzy zabrali glos w watku.
Pozdrawiam
#76 OFFLINE
Napisano 25 lipiec 2013 - 14:39
Pierwszy tydzien lazenia za nimi.
Na razie bardzo dobre wrazenia.
#77 OFFLINE
Napisano 25 lipiec 2013 - 16:50
Pierwszy tydzien lazenia za nimi.
Na razie bardzo dobre wrazenia.
Łatwo się zapomnieć?
To znaczy, ... zdarza mi się zapomnieć, że wszystko ma swoje granice. Najczęściej wodery gdzieś się jednak kończą............ Zwykle wlewką .
W Solvkach tego problemu jakoś nie zauważam. No chyba, że fala z czapką zakryje.
Ciekawe jak w takich "połówkach" to wygląda ?
#78 ONLINE
Napisano 26 lipiec 2013 - 20:08
Waldku, jak się długo chodzi w spodniach po pachy, a później wskoczy w krótkie i pojedzie nad wodę to może się nalać do środka przez nie uwagę. Teraz pamiętam ,że nie wszędzie powinienem wchodzić. Czasem i takie po pachy są za krótkie, szczególnie gdy woda w rzece jest jak kryształ, wtedy i na dwumetrowych dołach wydaje się być max do kolan.
#79 OFFLINE
Napisano 10 sierpień 2013 - 12:19
Posiadam te spodniobuty zintegrowane z gumowcami, co do walorów użytkowych rewelacyjne, jedynie szkoda, że nie posiadają szelek, dokupiłem takowe w sklepie turystycznym(ważne aby były dobrej jakości), troszkę pomajstrowałem przy spodniobutach i śmigam w pełnym komforcie.
#80 OFFLINE
Napisano 28 styczeń 2014 - 18:33
Odkopuję temat,minęło już trochę czasu od założenia tego wątku.Czy użytkownicy co wypowiadali się w tym temacie dalej chwalą wyżej wymienione śpiochy? (Chodzi mi o ten model do pasa) Czy po tym roku użytkowania nic się z nimi nie dzieje złego itd.Rozmyślam nad ich zakupem i będą to moje pierwsze śpiochy w życiu.Chciał bym też zapytać,czy warto kupować śpiochy jeśli będę w nich chodzić więcej wzdłuż odry,po lądzie niż przebywał w wodzie?
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: śpiochy, wodery
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty Hodgman?Napisany przez Guzu , 12 mar 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty VisionNapisany przez kalenji84 , 25 lut 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Neopreny BehrNapisany przez kalenji84 , 21 lut 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Śpiochy, spodniobuty i buty MikadoNapisany przez aczarny , 14 sty 2014 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty dla kobietyNapisany przez Eluska , 25 wrz 2016 śpiochy, wodery |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych