#161 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2016 - 10:17
#162 OFFLINE
Napisano 25 maj 2016 - 11:58
Odkopię trochę temat
Tak sie wstępnie przymierzam do Scierry CC3. Pytanie do użytkowników, polecacie?
#163 OFFLINE
Napisano 25 maj 2016 - 14:17
Odkopię trochę temat
Tak sie wstępnie przymierzam do Scierry CC3. Pytanie do użytkowników, polecacie?
Moje ciagle sie dobrze maja. Przezyly tydzien na Islandii w tamtym roku, tydzien w tym roku, plus troche smigania w jukeju.
#164 OFFLINE
Napisano 25 maj 2016 - 15:09
Moje ciagle sie dobrze maja. Przezyly tydzien na Islandii w tamtym roku, tydzien w tym roku, plus troche smigania w jukeju.
A masz te krótkie czy długie? Ile czasu już je użytkujesz?
#165 OFFLINE
Napisano 25 maj 2016 - 15:16
A masz te krótkie czy długie? Ile czasu już je użytkujesz?
Krotkie, niecale dwa lata
#166 OFFLINE
Napisano 25 maj 2016 - 16:20
#167 OFFLINE
Napisano 25 maj 2016 - 16:26
A w jaki rozmiar się wkomponowałałeś?
W M spokojnie wchodze, ale miesnia piwnego jeszcze zbytnio nie wychodowalem
#168 OFFLINE
Napisano 25 maj 2016 - 16:42
Oglądałem te z butami tzn. z tym gumofilcem :-) to but plus łączenie z materiałem nie wyglądają za ciekawe.
Poczekam jeszcze i obejrzę te ze skarpeta na neoprenie.
A spodnie Kenai Pro jak się sprawują?
#169 OFFLINE
Napisano 25 maj 2016 - 16:57
A spodnie Kenai Pro jak się sprawują?
Jak narazie super
#170 OFFLINE
Napisano 25 maj 2016 - 17:57
#171 OFFLINE
Napisano 25 maj 2016 - 18:08
U mnie bylo ok, ale w jakichs upalach to w nich nie chodzilem. W skarpecie to i tak wilgotno po calym dniu sie zrobi, ale to pewnie tak samo jak we wszystkich
#172 OFFLINE
Napisano 25 maj 2016 - 18:15
#173 OFFLINE
Napisano 27 maj 2016 - 07:50
Ok. Dzięki za info:-) Za około tydzień będę miał możliwość obejrzenia ich na miejscu. Przymierze, pomacam i podejmę decyzję :-)
Jeżeli chcesz kupować te CC3 to podobno są już ze skarpetami wzmacnianymi szwem. Nie wiem czy nie ma też klejonych UV.
Te na zwykłych tasiemkach o których pisaliśmy w tamtym roku ciekną b. szybko.
#174 OFFLINE
Napisano 27 maj 2016 - 12:48
Jeżeli chcesz kupować te CC3 to podobno są już ze skarpetami wzmacnianymi szwem. Nie wiem czy nie ma też klejonych UV.
Te na zwykłych tasiemkach o których pisaliśmy w tamtym roku ciekną b. szybko.
A one mają ten sam symbol/nr katalogowy co poprzednie? Jakoś da się te nowsze zidentyfikować? :-) Czy może wszystkie aktualnie produkowane są już tak jak piszesz?
#175 OFFLINE
Napisano 16 czerwiec 2016 - 12:21
Mam pytanie, być może naiwne, ale w końcu kto pyta, nie błądzi.
Czy tego typu spodnie z neoprenową skarpetą da się użytkować w połączeniu z butami typu adidasy?
Pytam pod kątem używania w następujących warunkach (uszeregowałem wg priorytetów):
- 4-6 kilometrowy przemarsz (nie od główki do główki, tylko za jednym razem),
- dotarcie do stanowiska, często w wysokiej, pokrytej rosą nadodrzańskiej roślinności wszelakiej,
- brodzenie - pewnie 90% do kolan.
Te modele butów z linków wyglądają na dość ciężkie trepy i przejście w nich kilku kilometrów wydaje mi się dość męczące, chociaż na pewno mniej niż w standardowych, nieoddychających spodniobutach, co ostatnio sam miałem nieprzyjemność przetestować
#176 OFFLINE
Napisano 16 czerwiec 2016 - 12:58
Kup wygodne, lekkie buty. Ja w swoich orvisach mógłbym po górach chodzić. Kilka km po brzegach nizinnej rzeki to nie problem.
Zwróć tylko uwagę na wagę i dopasowanie.
Bardziej martwił bym się o przecieranie skarpety po kilku takich kilkukilometrowych marszach na sucho.
A adidasy mogą się ślizgać. Poszukaj gdzieś na forum był watek o alternatywach dla dedykowanych butów do brodzenia.
I były tam opisane wady i zalety używania alternatywnych rodzajów obuwia.
- Luckyguliver lubi to
#177 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2017 - 21:05
#178 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2017 - 14:56
Koledzy stoję przed dylematem odpowiedniego wyboru śpiochów. Model już wybrałem, pozostaje kwestia czy brać osobno śpiochy i buty do brodzenia, czy może z dołączonymi gumowcami...
Spodnie będą użytkowane rzadko głównie wiosną. Brodzę raczej płytko, ale i tak częściej jestem na brzegu. Nie potrzebuję specjalnuch podeszw z wkrętami itd. Bardziej zależy mi na czymś oddychającym i w razie czego, żeby po prostu była możliwość wejścia do wody.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
#179 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2017 - 16:34
Kolego tylko buty osobno. ja kupuje teraz dokładnie te same co Ty. Wcześniej miałem innej marki ze zgrzewanym butem i uwierz że komfort na prawdę był bardzo niski. Ja również 70 % czasu chodzą brzegiem , po kamieniach , błocie i to że nie skręciłem kostki to chyba tylko jakiś cud. W takim zgrzewanym bucie noga ma za dużo luzu. Najlepszym rozwiązaniem jak dla mnie oczywiście to spodnie ze skarpetą i osobno but. Kosztowo bardzo podobnie ale takie buty bedą o niebo wygodniejsze.
#180 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2017 - 17:45
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: śpiochy, wodery
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty Hodgman?Napisany przez Guzu , 12 mar 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty VisionNapisany przez kalenji84 , 25 lut 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Neopreny BehrNapisany przez kalenji84 , 21 lut 2017 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Śpiochy, spodniobuty i buty MikadoNapisany przez aczarny , 14 sty 2014 śpiochy, wodery |
|
|
||
Sprzęt wędkarski →
Odzież wędkarska →
Spodniobuty dla kobietyNapisany przez Eluska , 25 wrz 2016 śpiochy, wodery |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych