Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ponieważ zima jakby trochę przyatakowała wyższe partie Dolnego Śląska, a mróz nie do końca chce trzymać śnieżne stoki,

wszelkie mniejsze i większe potoki zamieniły się w rwące rzeki niesaće korytem mętną, zimną wodę ze wszelakim świństwem, które na brzegach odkłądało sięprzez cały okrągły rok.

Dlatego postanowiłem sprawdzić jak się mają wyjątkowo nie podlodowe okonie. Najpierw wycieczka w nowe miejsce, a póżniej znana z podlodowych eskapad miejscówka na ładne garbuski.

Generalnie się nie nudziliśmy a i trafił się przyłów. Szczerze powiedziawszy pierwszy raz w tym miejscu trafiłem sandacza. Teraz z mormyszką będę jeszcze bardziej skoncentrowany! :unsure: :mellow: :lol:

post-43-1348913357,7811_thumb.jpg

post-43-1348913357,8567_thumb.jpg

• Odpowiedzi 367
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Widze Baloo że lowiliście na troka,więc nieżle Cię zaskoczyl i poszalal ten sandacz na delikatnym sprzęcie.Bardzo ladnie okonki i sandal :D
Opublikowano

Bardzo ładne rybki !

Sandaczyk to zaczął nawet pozować do zdjęcia - strasznie się nastroszył

Widzę, że w takim razie i ja chyba ruszę nad rzekę w poszukiwaniu okoni

Pozdr.

Opublikowano
No nie powiem. Myślałem że podczepiłem niechcący leszcza bo sporo ich po okolicy się kręciło (echo) :unsure: , ale okazało się, że to sympatyczny sandaczyk. Sam byłem bardziej zdziwiony niż on. Chwilę wcześniej miałem jeszcze jedną większą rybkę, ale mi spadła zanim zobaczyłem z czym mam przyjemność. Generalnie nastawialiśmy się na okonki, ale niespodzianki się trafiają... :mellow: Uroki dużej rzeki!
Opublikowano
Ja czekam aż się wielka woda przewali na Mazowszu i też ruszam z delikatnym sprzęcikiem. Ponoć to ostatnie podrugi zimy. Jakiej zimy? :lol:
Opublikowano
ja dziś w -5 stopniowym upale ruszyłem na garbatego, zajeżdzam na miejscówke a tam jezioro ściete :unsure: znalazłem odmarzniety kawałek obrzuciłem w 2h i tylko jeden okoń:( ruszyłem na starorzecze odry ale umnie(woj> LUBUSKIE) stan prawie powodziowy i było po łapaniu:( najwazniejsze ze kija troche potrzymałem:))))
Opublikowano
Byłem dzisiaj na barkach chwilkę. Łowiłem z brzegu, niestety z marnym rezultatem w postaci jednego małego okonka.
Opublikowano

Śliczne rybki :D

@Baloo,

...trafiłem sandacza. Teraz z mormyszką będę jeszcze bardziej skoncentrowany!...

- Mateusz, z mormyszką na sandacza? A okres ochronny?? :wacko:

Opublikowano

@Rognis - śmieję się tylko. Wiesz sam, że czasem na mormychę siądzie szczubełek, może zatem i gryznąć sandaczyk. :mellow:

Tak na marginesie próbowałem też na mormyszkę. Dorwałem jednego jazgarka, ale nie miałem ochotek. Zdjęcie wkleję jak dostanę od Tomka.

@Jarokowal - faktycznie minkę mam identyczną! <_< :lol:

@Andrzej - pogadamy przez telefon! <_<

Opublikowano

Złowienie jazgarza na spinning nie jest niczym nadzwyczajnym (nawet na jiga) ;) . Co innego cierniki, które biorą wyłącznie w okresie tarła :mellow: .

PS. Do mormyszki (zwłaszcza bocznotrokowej) polecam sztuczną ochotkę Berkley'a. Rewelka.

Opublikowano

@popper - jak nie ma kropek (woda :angry: <_< ) to tylko paski pozostają! :lol:

@Szamot - no takiego garba to my nie trafiliśmy. Gratulacje! Jakiej wagi używasz? Możesz polecić jakiś konkretny model? Myślałem o takim ustrojstwie na łodzi, ale kompletnie nie mam rozeznanego rynku...

Opublikowano

Garbusek images/smiley_icons/icon_redface.gif Nie no dajce żyć czlowiekowi,ja marze choćby o piętnastaku :lol:

Piękna bestia Gratuluje sukcesu :D

Opublikowano
No Tomaszek tos zaszalał... Muszę sie zmusić w końcu do Waszych łowisk , prawie kazdy wekend jestem w Poznaniu a z wyjątkiem jednej maleńkiej rzeczki nadal nigdzie nie byłem..:(