Mateusz Baran Opublikowano 6 Lutego 2007 Opublikowano 6 Lutego 2007 Ponieważ zima jakby trochę przyatakowała wyższe partie Dolnego Śląska, a mróz nie do końca chce trzymać śnieżne stoki, wszelkie mniejsze i większe potoki zamieniły się w rwące rzeki niesaće korytem mętną, zimną wodę ze wszelakim świństwem, które na brzegach odkłądało sięprzez cały okrągły rok. Dlatego postanowiłem sprawdzić jak się mają wyjątkowo nie podlodowe okonie. Najpierw wycieczka w nowe miejsce, a póżniej znana z podlodowych eskapad miejscówka na ładne garbuski. Generalnie się nie nudziliśmy a i trafił się przyłów. Szczerze powiedziawszy pierwszy raz w tym miejscu trafiłem sandacza. Teraz z mormyszką będę jeszcze bardziej skoncentrowany!
Mateusz Baran Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Opublikowano 6 Lutego 2007 i kilka kolejnych rybek: Wszystkie rybki oczywiście rosną dalej i czekają na wiosenne harce!
Trout Opublikowano 6 Lutego 2007 Opublikowano 6 Lutego 2007 Widze Baloo że lowiliście na troka,więc nieżle Cię zaskoczyl i poszalal ten sandacz na delikatnym sprzęcie.Bardzo ladnie okonki i sandal
SzymusS Opublikowano 6 Lutego 2007 Opublikowano 6 Lutego 2007 Bardzo ładne rybki !Sandaczyk to zaczął nawet pozować do zdjęcia - strasznie się nastroszył Widzę, że w takim razie i ja chyba ruszę nad rzekę w poszukiwaniu okoni Pozdr.
Mateusz Baran Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Opublikowano 6 Lutego 2007 No nie powiem. Myślałem że podczepiłem niechcący leszcza bo sporo ich po okolicy się kręciło (echo) , ale okazało się, że to sympatyczny sandaczyk. Sam byłem bardziej zdziwiony niż on. Chwilę wcześniej miałem jeszcze jedną większą rybkę, ale mi spadła zanim zobaczyłem z czym mam przyjemność. Generalnie nastawialiśmy się na okonki, ale niespodzianki się trafiają... Uroki dużej rzeki!
Michumm Opublikowano 6 Lutego 2007 Opublikowano 6 Lutego 2007 Narazie to małe. http://img264.imageshack.us/img264/513/dscn0388aez2.jpg
klon Opublikowano 7 Lutego 2007 Opublikowano 7 Lutego 2007 Ja czekam aż się wielka woda przewali na Mazowszu i też ruszam z delikatnym sprzęcikiem. Ponoć to ostatnie podrugi zimy. Jakiej zimy?
gajda696 Opublikowano 7 Lutego 2007 Opublikowano 7 Lutego 2007 ja dziś w -5 stopniowym upale ruszyłem na garbatego, zajeżdzam na miejscówke a tam jezioro ściete znalazłem odmarzniety kawałek obrzuciłem w 2h i tylko jeden okoń ruszyłem na starorzecze odry ale umnie(woj> LUBUSKIE) stan prawie powodziowy i było po łapaniu:( najwazniejsze ze kija troche potrzymałem:))))
Andrzej Lipiński Opublikowano 7 Lutego 2007 Opublikowano 7 Lutego 2007 Jaki zły ten sandałek No i piękne okonki Mateusz a na pierwszych barkach głęboko?I jakie dno?Ja tam jeszcze nie pływałem-za blisko mieszkam
Assam Opublikowano 7 Lutego 2007 Opublikowano 7 Lutego 2007 Byłem dzisiaj na barkach chwilkę. Łowiłem z brzegu, niestety z marnym rezultatem w postaci jednego małego okonka.
rognis_oko Opublikowano 7 Lutego 2007 Opublikowano 7 Lutego 2007 Śliczne rybki @Baloo, ...trafiłem sandacza. Teraz z mormyszką będę jeszcze bardziej skoncentrowany!... - Mateusz, z mormyszką na sandacza? A okres ochronny??
Jarokowal Opublikowano 7 Lutego 2007 Opublikowano 7 Lutego 2007 @BalooMateusz patrzę na te zdjecia (Twoje) ... ani chybi fotomontarz, tylko ryby sobie zmieniasz na fotkach
remek Opublikowano 7 Lutego 2007 Opublikowano 7 Lutego 2007 Gratulacje chłopaki, piękne garbusy. Michumm, widzę, że jesteś konsekwentny. No i dobrze! PozdrawiamRemek
Mateusz Baran Opublikowano 8 Lutego 2007 Autor Opublikowano 8 Lutego 2007 @Rognis - śmieję się tylko. Wiesz sam, że czasem na mormychę siądzie szczubełek, może zatem i gryznąć sandaczyk. Tak na marginesie próbowałem też na mormyszkę. Dorwałem jednego jazgarka, ale nie miałem ochotek. Zdjęcie wkleję jak dostanę od Tomka. @Jarokowal - faktycznie minkę mam identyczną! <_< @Andrzej - pogadamy przez telefon! <_<
Smaczek Opublikowano 8 Lutego 2007 Opublikowano 8 Lutego 2007 Złowienie jazgarza na spinning nie jest niczym nadzwyczajnym (nawet na jiga) . Co innego cierniki, które biorą wyłącznie w okresie tarła .PS. Do mormyszki (zwłaszcza bocznotrokowej) polecam sztuczną ochotkę Berkley'a. Rewelka.
rolek Opublikowano 9 Lutego 2007 Opublikowano 9 Lutego 2007 Witam i gratuluję pieknych rybek.A oto mój wczorajszy garbusek.
Artech Opublikowano 9 Lutego 2007 Opublikowano 9 Lutego 2007 kawał oKonia - gratulacje. A coś więcej na temat połowu?
rolek Opublikowano 9 Lutego 2007 Opublikowano 9 Lutego 2007 Okoń zostal zlowiony na wielkopolskich gliniankach. żylka 0,14 twister motorek wszystko na główce jigowej 5 gr.
popper Opublikowano 9 Lutego 2007 Opublikowano 9 Lutego 2007 Szacunek Mateusz. Piękne ryby i pewnie równie wspaniałe emocje
Mateusz Baran Opublikowano 9 Lutego 2007 Autor Opublikowano 9 Lutego 2007 @popper - jak nie ma kropek (woda <_< ) to tylko paski pozostają! @Szamot - no takiego garba to my nie trafiliśmy. Gratulacje! Jakiej wagi używasz? Możesz polecić jakiś konkretny model? Myślałem o takim ustrojstwie na łodzi, ale kompletnie nie mam rozeznanego rynku...
rocky Opublikowano 9 Lutego 2007 Opublikowano 9 Lutego 2007 To se chłopaki połowili Kurde, jutro to i ja muszę z domu wyjść ,bo zwarjuję Gratulki!!!
Trout Opublikowano 9 Lutego 2007 Opublikowano 9 Lutego 2007 Garbusek images/smiley_icons/icon_redface.gif Nie no dajce żyć czlowiekowi,ja marze choćby o piętnastaku Piękna bestia Gratuluje sukcesu
tomek_w Opublikowano 10 Lutego 2007 Opublikowano 10 Lutego 2007 No Tomaszek tos zaszalał... Muszę sie zmusić w końcu do Waszych łowisk , prawie kazdy wekend jestem w Poznaniu a z wyjątkiem jednej maleńkiej rzeczki nadal nigdzie nie byłem..
Rekomendowane odpowiedzi