Mam PLANO 777 nie wiem czy jeszcze jest dostępna. Ale po 12 latach używania spisała się na medal .Nic nie pękło i nic się nie pokruszyło.
Przy wyborze też kierowałem się tym aby była bardzo pojemna. Dużym plusem jest to ,że po prawej stronie patrząc od góry ma otwieraną klapę do której bez problemu włożysz dwa średniej wielkości (400) kołowrotki ,myślę że takie mniejsze to nawet trzy wejdą. Niżej jest wyjmowany pojemnik . Od góry masz otwieraną klapę z przegródkami i ona po otwarciu ma kolejne miejsce na szpej . Pod spodem masz dwa wyciągane dwupoziomowe pudła . Jestem z niej mega zadowolony.
VS 8050 też na pewno jest solidnie wykonana no bo to taka pierwsza liga w pudłach . Jej nie używałem ale myślę ,że też posłuży długo .
Użytkownik M a r a s edytował ten post 21 kwiecień 2017 - 13:01
Posiadam versus 8050. Od dwóch sezonów. Skrzynia mega jak dla mnie. Można na niej sidziec. Ma 3 szuflady które można zastąpić pudłami. W górnej komorze można upchac sporo. Woze w niej cały mandzur . Blachy woblery gumy główki miliony pierdol polecam ją. Nie jest tania . Jednak pierwsza skrzynia która. Zmieściła wszystko ,jest ład i skład.płaciłem coś około. 470zl
Użytkownik siarq edytował ten post 21 kwiecień 2017 - 13:37
Posiadam versus 8050. Od dwóch sezonów. Skrzynia mega jak dla mnie. Można na niej sidziec. Ma 3 szuflady które można zastąpić pudłami. W górnej komorze można upchac sporo. Woze w niej cały mandzur . Blachy woblery gumy główki miliony pierdol polecam ją. Nie jest tania . Jednak pierwsza skrzynia która. Zmieściła wszystko ,jest ład i skład.płaciłem coś około. 470zl
Potwierdzam także użytkuje ja 2 sezony i nie wyobrażam sobie żebym ja zamienił na inną. Wszystko w jednym miejscu ale kolega zapomniał chyba o 1 pudełku bo ma 4 szuflady nie 3 😜 i ja osobiście odrazu wymieniłem je na pudełka bo te szuflady i gumy nimi wypełnione to jakieś nieporozumienie bardzo dużo zniszczyłem, ale oprócz tego bardzo solidna konstrukcja
Użytkownik lamiglas87 edytował ten post 23 kwiecień 2017 - 11:40
Maras z tego co się orientuje to w sprzedaży jest model Plano 7771 i jak dla mnie jest za wysoki (77cm) i wąski 22cm.
Siarq czy w versusie możesz regulować przegródki w szufladach i czy nie wypadają z nich przynęty blokując wysuwanie?
Szuflady są 4 ,sorry za wprowadzenie w blad. Mają one gotowe przegrody które można poprzedzielac jeszcze. Ja dwie szuflady zmieniłem na dwa pudła. Z szuflad nic się nie wsypujemy i nie blokuje. Mam w nich główki i jest ok.
No w zależności kto gdzie i na co łowi . Moimi przynetami w 95% są gumy i była ich cała masa a szufladę je blokowały i przy wyciąganiu je ścinały
Teraz mam 5 pudełek i 4 szuflady i w zależności co mi jest potrzebne zabieram
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Użytkownik lamiglas87 edytował ten post 23 kwiecień 2017 - 13:05
Witam . Torba która świetnie pomieści wiele przynęt i sprawdzi się na Łodzi jest jak dla mnie Plano 3700 Hydro-Flo Guide Series Tackle Bag . Jest jednak problem z kupieniem w Polsce .
Mam b. dobrą opinię o tej skrzynce Versus.Nic się nie popsuło(często siadam na niej).Zamki trzymają.Mam ją 2 lata.Też zacząłem od szuflad,po pół roku zmieniłem na pudła,moim zdaniem wygodniejsze rozwiązanie.W części górnej bez żadnych przegród dużo miejsca na rzeczy wszelakie.W 4 pudła 3045 to już można sporo napakować a zapasowe pudła do szybkiej podmiany przed wypłynięciem .
Od niedawna testuję vs-8050 i mogę tylko potwierdzić opinie kolegów. Porządek na łodzi w końcu jest. Pod pokrywą mieszczę echo 7 cali (9 spokojnie wejdzie), przetwornik totalscan, uchwyty RAM MOUNT (9.125 I 6 cali) prowiant na cały dzień, 0,5 l dowolnego trunku i trochę dupereli.
Co do szuflad to do tej pory nie miałem żadnych problemów z otwieraniem / zakleszczaniem gum , ale nie wypycham ich po brzegi. Zdarzyło się, że skrzynia przewróciła się w bagażniku a szuflady działają bez zarzutu. Przyczepiłem też pasek na ramię i niby daje radę, ale oczami wyobraźni widzę jak strzelają te metalowe bolce. Ktoś tak nosi?
Ja coś takiego mam ławko-skrzynkę zrobioną z pojemnika na szpargały od ciężarózki.mocny szczelny i pasuje na szerokość do mojego pontonu. http://allegro.pl/sk...6930044054.html
Chłop 100 kg bez problemu usiądzie na środku ?
Użytkownik Paweł O edytował ten post 21 wrzesień 2017 - 22:32