Paprykarzu ale to chyba zrzuty z DI z HDSa a nie Elitki?
Nowe Lowrance Elite-7 HDI
#261 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2013 - 09:36
#262 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2013 - 09:37
Pewnie, że tak. Ale technologia jest ta sama. Te same częstotliwości nawet
#263 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2013 - 09:54
paprykarz tymi zrzutami miejscowki zdradzasz
#264 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2013 - 10:49
paprykarz tymi zrzutami miejscowki zdradzasz
Nie szkodzi. Jak ktoś chce to może w google earth sprawdzić gdzie bywam na rybkach
#265 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2013 - 11:17
#266 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2013 - 11:34
Te zrzuty nie pochodza raczej z Humminbirda?
Tak z Humminbirda 998c SI , nie zwróciłem uwagi że @janih pytał o HDSa. Ale tak jak pisałem wcześniej jest to ta sama technologia na tych samych częstotliwościach. Proponowałbym raczej ocenę jakości zrzutów w odniesieniu do zarzutów, że ta technologia nie jest wiele warta. Kiedy włoży się odrobinę serca we właściwe ustawienie tych urządzeń to naprawdę wiele można zobaczyć.
#267 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2013 - 14:16
Pewnie, tylko dużo lepiej na większym ekranie. Na 5" "cińżko" będzie o takie efekty "lajf" na łódce.
#268 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2013 - 15:49
#269 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2013 - 21:49
Paprykarz ten twój Humminbird ma taki bajer jak widzenie 360 stopni ? Widzialem kiedyś to fajna sprawa !A co powiesz o Humminbird 898c SI combo lepszy od hds-a ? Fajnie by było jak by ktoś dał fotki elite7 jak działa tam di albo przynajmniej ktoś by opisał jak to wygląda w praktyce bo na yt wyglada fajnie ale to tylko albo symulator albo filmik lowrance. Elite 7 nie jest zły z tego co wiem, mam elite 5 i tez jak dla mnie super ale chcialo by się coś lepszego. Może znajdzie się ktoś kto mial styczność z kilkoma echami i z elite 7 i wypowie się co o nim sądzi. Paprykarz a czy to prawda, że w dsi nie widać ryb ? kiedyś czytalem i słyszałem gdzieś, że na nasze wody się nie nadaje niby to tylko taki bajer.
#270 OFFLINE
Napisano 30 listopad 2013 - 09:14
Jeżeli nie widać ryb w trybie DI to w takim razie co to jest na zdjęciu poniżej ?
S00049.PNG 158,17 KB 17 Ilość pobrań
Jak zwykle gadanie jakiegoś nawiedzonego, który chciałby mieć ale geldów mu brakuje żeby kupić. Można wtedy zawsze powiedzieć, że to ryb nie widzi i w ogóle to do du.. to jest
#271 OFFLINE
Napisano 01 grudzień 2013 - 12:23
Dzieki Paprykarz za fote przynajmniej wiadomo, że to nie żadna przeróbka. Jak widać na di widać ryby, ale z tego co widze to jest obraz z echa Humminbird ale technologia raczej taka sama jak w Lowrance. Na forach wędkarskich pojawiło się kilka wypowiedzi różnych osób, które twierdzą, że w Mark 5 DSI, Elite 5 dsi, oraz w Elite 7 hdi nie działa to tak jak by się wydawało i o te echa mi chodzi. Jak z nimi jest to nie wiem bo sam nie widziałem dlatego pytam osób które DSI widzieli. Wiadome jest, że ustawienie echa to podstawa do osiągnięcia sukcesu, a więc posty na forach może są od osób, które tych ech nie ustawiały sam nie wiem. Ja osobiście nie potrafię się wypowiedzieć na temat DSI. Wiem tylko, że jak moje echo było pierwszy raz na wodzie to trzeba było wszystko ustawić aby było coś widać. Tak samo może być z tymi z DI. Aktualnie zdecyduję się chyba na Humminbird 898c SI combo choć miałem kiedyś echo tej firmy i nie byłem zadowolony, ale było to echo z niskiej półki. Przynajmniej nie trzeba kupiwać LSS jak w HDSach wszystko jest w kartonie. https://www.youtube....h?v=uIsO1WQ7T0s na prawie samym końcu jest pokazany ten sonar 360 stopni.https://www.youtube....h?v=VetZhhulQ0Y wiemy z której strony jest ryba :-). PS. Niby tyle osób na forum ma elita 7 hdi a nikt nie chce się wypowiedziec tylko na jedo temat.
#272 OFFLINE
Napisano 01 grudzień 2013 - 13:42
#273 OFFLINE
Napisano 01 grudzień 2013 - 14:33
No właśnie :-) ja też czekam na info :-)
#274 OFFLINE
Napisano 01 grudzień 2013 - 17:07
w ellite 7 ryby widac jako bombelki, ciezko opisac bez fotki z wody
#275 OFFLINE
Napisano 01 grudzień 2013 - 18:39
#276 OFFLINE
#277 OFFLINE
Napisano 02 grudzień 2013 - 20:04
Hej, Ten czerwony łuk na 12 m, na pierwszej fotce (zwykły obraz), a na DSI mały punkcik... to ryba? Zbytnio się nie znam na tym, dopiero się uczę wszystkiego w swojej Elitce 7 HDI....bo to moje 1 echo i wcześniej nie miałem doświadczenia w tym temacie....
A i jeszcze jedno masz jakąś wrzuconą swoją mapkę na kartę (obraz z kierunkami i zaznaczeniami), bo ja mam kartę tę co była w pudełku i tam jest "NAVIONICS" ale nie wiem co to za mapa...
Użytkownik pio76 edytował ten post 02 grudzień 2013 - 20:10
#278 OFFLINE
Napisano 02 grudzień 2013 - 20:52
Pewnie ryba (szczupak ? albo pstrąg?) ale głowy bym sobie uciac nie dał.Mapy robię sam .
#279 OFFLINE
Napisano 02 grudzień 2013 - 21:58
Hej, Ten czerwony łuk na 12 m, na pierwszej fotce (zwykły obraz), a na DSI mały punkcik... to ryba? Zbytnio się nie znam na tym, dopiero się uczę wszystkiego w swojej Elitce 7 HDI....bo to moje 1 echo i wcześniej nie miałem doświadczenia w tym temacie....
A i jeszcze jedno masz jakąś wrzuconą swoją mapkę na kartę (obraz z kierunkami i zaznaczeniami), bo ja mam kartę tę co była w pudełku i tam jest "NAVIONICS" ale nie wiem co to za mapa...
Ta karta navionics w pudełku to specjalnie przygotowana karta na którą możesz za opłatą ściągnąć mapę ze strony Navionicsa. Procedura jest opisana na pudełeczku.
#280 OFFLINE
Napisano 04 grudzień 2013 - 17:10
Jak to jest z tymi mapami.Czy nasze polskie jeziora są już w pamięci karty czy trzeba specjalnie za nie bulić.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych