ostatnio rozmawiałem z Kawalcem na temat K-R, bo wiedziałem, że już wiele lat temu zbroił podobnie, za pomocą dostępnych wtedy przelotek, czy od pewnego czasu za pomocą PacBay Minima, które świetnie nadają się do zbrojenia wg takiego Conceptu,. Mówił mi, że zaczyna od 16 (minimy są wyższe) lub 20, ale rzadko tak zbroi, bo ludzie w to nie chcą wierzyć i boją się, że to nie będzie rzucać.
Lata indoktrynacji Fuji robią swoje i wszyscy mają w głowie jeden wielki stożek, a jak Fuji promuje K-R, to nagle zaczynają wierzyć
Fuji przewiduje startową 25 w K-R przy kijach MH i H, gdzie z założenia używa się kołowrotków Shimano 4000+ i Daiwa 3000+
niby chcesz K-R i lekko, a 25 ze starych przyzwyczajeń, w K-R prawie wszystko jest gaszone na wlotowej i ponoć lata nie gorzej niż wg New Concept
nie wiem z jakiego źródła Twoje informacje, ale faktycznie jeśli różnica miała by być tylko we wlotowej, a potem wyłącznie 5,5, to faktycznie wsio rawno
tylko po co wtedy upierać się przy K, a nigdzie takiego zestawienia nie widzę przy UL, L czy nawet M, 5,5 jest dla 25lb+
jeśli K-R to sens jest stosować 4 czy 4,5 w tunelu i wtedy ta 25 na wlocie jeszcze bardziej nie pasuje