Skocz do zawartości

shimano czy spro??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym poznać wasze zdanie na temat kołowrotków Shimano Technium,Spro blue lub red arct ,ponieważ zastanawiam sie nad zakupem któregoś z wymieninych kołowrotków. :unsure:

Opublikowano
Też właśnie łowiłem na ten red arc sandacze bo mi kolega pożyczył i musze przyznać że świetnie sie sprawował :D tylko niewiem jak sie sprawuje shimano technium :unsure:
Opublikowano

jak bym miał jakąś korbe brać z tych dwuch to red arc metalowy solidny-klon ryobi,technium-to mnustwo plastiku nietak sztywna konstrukcja,zeby korba shimano była dobra do częstego exploatowania musi byc z wysokiej pulki ,lub z przed kilku lat,tjz czasów gdzie wiekszośc shimano była made in Japan,i nawet grafitowe aero doskonale sie trzymały,nie to co dzisiejsze GT itp.

zdecydowanie polecam spro

mochyba ,że multik shimano metanium :mellow: :mellow: :mellow:

hasior

Opublikowano

Zgadzem się z tym co powiedział @hasior. Faktycznie stare Shimano

są nie do za..bania. Mam takiego GTM3010 z '94 do tej pory chodzi bez zarzutu, a był tylko raz rozbierany, po mojej kąpieli, kiedy wywaliłem się z całym majdanem schodząc z główki na Odrze przy wysokiej wodzie. Jest to oryginał Japoniec i wart

polecenia nawet jako używany.

Opublikowano

niedawno miałem ten sam problem kilka tematów wcześniej.Został mi polecony red arc i teraz go nikomu nie oddam :D :mellow:

Bo nowy :mellow:

nie strasz mnie :lol:

Opublikowano
szukaj na ebay albo allegro starych shimano w wersji super aero gt, gtm kołowrotki nie do zajechania niektórymi łowie już po jedenaście lat i jedynie co przy nich robie to smaruje raz na rok
Opublikowano
Jeśli nie znejdizes znigdize starewgo SHIMANO to bierz bez wachania Red Arct bo to naprawde dobra maszynka, jeszcze od nikogo nei usłyszałem złej opini o tym kołowrotku ;)
Opublikowano
Stare shimano będzie raczej wyeksploatowane :( chyba że będziesz miał wyjątkowe szczęście i trafisz coś od niedzielnego wędkarza :mellow: .Wybrałbym coś nowego.
Opublikowano

użytkuje red arca około miesiąca i oprócz tego ,że 2 razy obkręciła mi się żyłka wokoło pokrętła od hamulca nic się nie dzieje :D

choć myślę ,że po zakupie możnaby go przesmarować