Taki projekcik sobie wymyśliłem na wiosne. Może kiedyś komuś się skojarzy wyglądem z żabką
Jego zadaniem ma być spławianie z nurtem i tutaj właśnie pojawia się pytanie:
Czy w ogóle przykładać wagę do pracy w takiej przynęcie, która w sumie płynąc z nurtem nie będzie pracować?
Jeśli tak to jak polecalibyście rozłożyć obciążenie w nim?
Wobki GrzesiekM.
#21 OFFLINE
Napisano 08 luty 2013 - 18:30
#22 OFFLINE
Napisano 08 luty 2013 - 19:31
Jak najniżej. Wiem z autopsji, że żabki jest ciężko wyważyć.
#23 OFFLINE
Napisano 09 luty 2013 - 10:12
Spróbuj delikatnie przeciążyć i dać kilka (szeregowo) oczek mocujących na grzbiecie żabki, a następnie przeprowadź testy wodne z lekkim poszarpywaniem przynętą. Jeden z punktów mocujących powinien dać bardzo ciekawe efekty ożywiania wabika
P.s.
Pomysł ciekawy, daj znać, co Ci się udało dokonać
#24 OFFLINE
Napisano 09 luty 2013 - 10:54
Z obciążeniem musisz pokombinować, tak jak wspomniał @bigrafi dosyć trudno wyważyć takiego wobka. A pracę musi mieć inaczej nie połowisz nią tak jak byś chciał
#25 OFFLINE
#26 OFFLINE
Napisano 15 luty 2013 - 14:29
Ale ma gały Chyba wyciągnięta z głębokiej wody.
#27 OFFLINE
Napisano 15 luty 2013 - 14:33
Na dorszowym zestawie
#28 OFFLINE
Napisano 15 luty 2013 - 19:24
Ma gały, bo dmucha w ... No nie wiem w co, ale wyraźnie dmucha
I mi się ten "dmuchawiec" podoba
#29 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2013 - 11:29
Kurde... Czas na żaby tuż tuż, a moja żabka gdzieś przepadła... A może ktoś ukradł... Albo któremuś z dzieciaków się spodobała...
No ale w końcu wykończyłem mała partyjkę
Lakiery już nie spływają, jedynie pisak, którym robiłem skrzela się rozmazał
Co poprawić, co zmienić, co ulepszyć?
#30 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2013 - 12:08
deczko - estetycznie - możesz popracować nad ksztaltem oczek w stelazu
#31 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2013 - 12:31
(...)
Co poprawić, co zmienić, co ulepszyć?
Górne zdjęcie, pierwszy od lewej - prawdopodobnie za mała kotwiczka brzuszna. Niewiele miejsca po zamocowaniu ciężarka, będą liczne spady.
Poniżej - brak kotwiczki brzusznej, stabilizuje i poprawia pracę, zwiększa łowność przynęty. Fantastyczne malowanie . Poszedłbym dalej w te klimaty.
Wszystkie mają nieco falistą powierzchnię grzbietu. Brzuszka też . Rybom to nie przeszkadza, ale jeśli zechcesz to poprawić, oto sposób:
Papier ścierny kładziesz na równej, twardej powierzchni (np. deska), korpus do ręki i przytrzymując papier drugą ręką, nadajesz grzbietowi wobka właściwe, pozbawione falowania krzywizny. Dopiero po tej operacji przechodzisz do szlifowania boków.
#32 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2013 - 13:30
Właśnie wróciłem z nad rzeczki. Woblerki przetestowane, ustawione, hulają jak trzeba
Oczka - wiem, wiem, też mi się nie podobają. Będzie lepiej
Kotwiczka dobra moim zdaniem, tylko ten ciężarek założony testowo, bo bez niego strasznie mocno zamiatał i to go wyciszyło trochę. Jakoś to dopracuję.
Brak kotwiczki brzusznej - słusznie, przydałaby mu się, żeby go wyciszyć delikutaśnie.
Co do nierówności, to na brzuchu spowodowane dociążeniem - mogłem wepchnąć bardziej, albo chociaż grubiej zaszpachlować - poprawimy A na grzbiecie (w niektórych) to sam nie wiem czemu tak wyszło. Większość korpusów była idealnie gładka, przy niektórych rzeczywiście to zaniedbałem. Może farba podkładowa była ciut za gęsta i tak wyszło...
Najważniejsze, że ze wszystkich da się wskrzesić jakąś pracę, a wygląd i estetyka przyjdą z czasem
Wiosna idzie!
Załączone pliki
#33 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2013 - 13:41
(...)
Najważniejsze, że ze wszystkich da się wskrzesić jakąś pracę, a wygląd i estetyka przyjdą z czasem
Święte słowa
Ale pytałeś, to odpowiedziałem
Potoczek - aż mi serce żywiej zabiło!
#34 OFFLINE
Napisano 01 marzec 2013 - 13:48
Pytałem, żeby wiedzieć co i jak poprawić, jak już się wezmę ostro za estetykę
#35 OFFLINE
#36 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2013 - 15:06
No i gitara żaba robi robotę
#37 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2013 - 15:21
Chciałeś powiedzieć robi mokrą robotę
#38 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2013 - 18:43
tak ją złapała ryba , że jej gały wyszły brawo za projekt
#39 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2013 - 21:24
tak ją złapała ryba , że jej gały wyszły brawo za projekt
A mnie się wydaje, że to od zdziwienia po wklejeniu steru "Ster wkleiłem jakbym był na kacu..."
Również brawa
#40 OFFLINE
Napisano 05 marzec 2013 - 21:32
Sam się sobie dziwiłem jak go wkleiłem...
Szykują się już dwie następne żabki, tylko dam im inne kolory
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych