Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Jezioro Słup Dolnośląskie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
751 odpowiedzi w tym temacie

#741 OFFLINE   robertd

robertd

Legnica

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 1130 postów

Napisano 18 marzec 2025 - 07:30

a stan wody ma byc utrzymywany na takim wlasnie poziomie z tego co wiem

• papierzakilures i osmiobitowy lubią to

#742 OFFLINE   scOOtt

scOOtt

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 828 postów
  • LokalizacjaLubin
  • Imię:Łukasz

Napisano 18 marzec 2025 - 07:38

Już od kilku lat zarządcą tamy jest wędkarz. Nie jest zaskoczeniem, że w ciągu tego okresu tarło na zbiorniku jest skuteczne. Kiedyś widywało się okoniowe firanki na zabłoconych krzakach po tym jak spuszczali wodę - widok ten był druzgocący.

A co do tej antyreklamy i obserwowania - dobrać się do tych ryb tam nie jest tak łatwo ale to nie znaczy że ich tam nie ma. Niestety - etycznych wędkarzy na brzegach szczególnie można policzyć na palcach. A są też przedstawiciele łódkowych manewrów, którzy na widok rybiego mięsa dostają kurwików w oczach.

Smutne to - dlatego ja się mocno cieszę jak spływam po dobrym dniu i słyszę że było okrutnie słabo.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik scOOtt edytował ten post 18 marzec 2025 - 07:38

• robertd, papierzakilures, Andżej i 1 inna osoba lubią to

#743 OFFLINE   osmiobitowy

osmiobitowy

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 10 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Janek

Napisano 18 marzec 2025 - 07:59

Miałem ambitny plan na Słup w zeszłym roku. Zabrać rodzinkę nad wodę, a samemu pontonikiem popływać, poszukać... No może w tym roku się jakaś jednodniówka przydarzy. ;)

#744 OFFLINE   papierzakilures

papierzakilures

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 249 postów
  • Imię:piotr

Napisano 18 marzec 2025 - 08:36

osmiobitowy, on 18 Mar 2025 - 06:59, said:

Miałem ambitny plan na Słup w zeszłym roku. Zabrać rodzinkę nad wodę, a samemu pontonikiem popływać, poszukać... No może w tym roku się jakaś jednodniówka przydarzy. ;)

Jak zrealizujesz koniecznie krotko opisz, bo ja nie jestem obiektywny....

• osmiobitowy lubi to

#745 OFFLINE   osmiobitowy

osmiobitowy

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 10 postów
  • LokalizacjaDolny Śląsk
  • Imię:Janek

Napisano 18 marzec 2025 - 12:53

Jeśli tylko realizacja nastąpi to chętnie. Nie wiem tylko czy ja z kolei będę miarodajny. Nigdy nie łowiłem na tym zbiorniku, więc chętnie przyjmę jakiekolwiek porady i zalecenia ;)

• papierzakilures lubi to

#746 OFFLINE   Qh_

Qh_

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1058 postów
  • LokalizacjaKobierzyce
  • Imię:Marcin

Napisano 22 marzec 2025 - 14:23

Oj namawiajcie. Nie wiem czy nie opłacę Legnicy w tym roku. Na Mietkowie też ludzie narzekają. Ale łowić się da. Ryby pokłute to trzeba delikatnie. Już nawet nie patrze na echu za rybami (faktycznie nie widać) tylko szukam górek i je po prostu obrzucam. I jakoś zawsze się coś wydłubie.

Żeby dopływ Jezierzycy i Słup nie były tak daleko …

Z drugiej strony blisko Wrocka wszystko obsadzone. Jak był zakaz na Odrze to na Mietkowie na brzegu siedział człowiek na człowieku. Aż mi ich było żal.

#747 OFFLINE   Qh_

Qh_

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1058 postów
  • LokalizacjaKobierzyce

Napisano 22 marzec 2025 - 15:36

A tam jest strefa ciszy czy spalina - jeśli tak to jaka dozwolona?

#748 OFFLINE   papierzakilures

papierzakilures

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 249 postów
  • Imię:piotr

Napisano 22 marzec 2025 - 16:15

Tylko elektryk...

#749 OFFLINE   Qh_

Qh_

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1058 postów
  • LokalizacjaKobierzyce

Napisano 22 marzec 2025 - 21:37

No i mądrze.

Mietkow tez by mogli zrobić strefą ciszy to by się zawinęły i pierdziawki i kabinówki … i w tym problem bo kabinówki mają tam wyjątkowe prawa.

#750 OFFLINE   ZIKU

ZIKU

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 255 postów
  • LokalizacjaDZIERŻONIÓW
  • Imię:Waldemar

Napisano 23 marzec 2025 - 06:30

Qh_, on 22 Mar 2025 - 20:37, said:

No i mądrze.

Mietkow tez by mogli zrobić strefą ciszy to by się zawinęły i pierdziawki i kabinówki … i w tym problem bo kabinówki mają tam wyjątkowe prawa.

Nie życzę ci kolego trafić na szkwał na Słupie, tam wiatr zrywa się w 10 min. A nie wiem o czym ty piszesz o Mietkowie tak dużym zbiorniku ??? na elektryku???? naprawdę nie masz wyobraźni. 

Widać w Polsce trzeba wszystkiego zakazać nawet wędkowania z łódek, bo zazdrość zżera, przez 3, słownie trzy kabinówki kłusujące od lat nagminnie zakazać wszystkim wędkowania z łodzi i spiningowania przez cały rok także z brzegu do 2080roku, tak najlepiej. 

• Tomasz K lubi to

#751 OFFLINE   Qh_

Qh_

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1058 postów
  • LokalizacjaKobierzyce

Napisano 23 marzec 2025 - 09:41

Relax.

Po Mietkowie pływam na elektryku. Jak mi było za wolno dołożyłem drugi. Tam i tak spalina dozwolona do 5KM więc lipa. Natomiast pierdzą te małe silniczki niemożliwie non stop. Ludzie chcący odpocząć mają przerąbane. Elektryki i akumulatory są już super sprawne - wiec czemu nie? Jak widać na Słupie można i na np Solinie.

A jak jest zagrożenie to walisz do brzegu z falą. Albo awaryjnie odpalasz spalinę (którą przecież mieć możesz w strefie ciszy).

Uwierz nie zżera mńie zazdrość. Mam łódkę jaką chciałem i 25KM na niej. Tylko żal mi ludzi którzy chcą tam odpocząć.

Ale każdy sądzi po sobie…

• Andżej lubi to

#752 OFFLINE   siarq

siarq

Ekspert

• PRZEDSTAWICIEL MARKI
  • PipPipPipPip
  • 5593 postów
  • Imię:adam

Napisano 23 marzec 2025 - 14:28

@Ziku , trzeba miec wyobraznie i byc rozsadnym przy plywaniu na elektrykach  ( chociaz to zalezy jaki elektryk :) )  Ja nie raz widzialem na Slupie , brygade  na detce  3,3m-3,6m we trzech , szpeju po pas , fale zaczynaj sie lamac , a Ci plyna wesolo 2kmh .... Strefy ciszy to z jednej strony jedyny sposob na to , aby naprawde nad woda bylo cicho i spokojnie . Dla przykladu Bukowka w Jelenio Gorskim , zniesli strefe ciszy , Przyjedzaja brygady z skuterami i piluja dnie cale - zapomniec mozna o wedkowaniu przy weekndzie lub popoludniem w dni powszechne . Zakazy typu do 5 czy 6kmh spalin , to abstrakcja.  Z jednej strony tez bym z checia sie przesiadl na spaline i plywal i "uwolnil" Slup  od elektrykow , ale wiem jak to by sie skonczylo....

Użytkownik siarq edytował ten post 23 marzec 2025 - 14:30

• Qh_ lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych