Nie, zostaniesz napiętnowany punktem karnym, który - chociaż i tak go nikt oprócz Ciebie nie widzi, jak się ostatnio okazuje; jest często powodem do publicznego wyżalania się i źródłem życiowych dramatów.
Regulamin Giełdy - pytania i odpowiedzi ( FAQ )
#141 OFFLINE
Napisano 28 wrzesień 2014 - 12:56
- krzychun i minecjusz lubią to
#142 OFFLINE
Napisano 28 wrzesień 2014 - 13:06
Kiedyś może jeszcze było się czym jarać. Obecnie na forumowej giełdzie ciężej sprzedać cokolwiek niż na alle. O ebayu nie wspominając. No chyba, że za półdarmo.
#143 OFFLINE
Napisano 28 wrzesień 2014 - 13:08
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że sami funkcyjni mają w dupie regulamin.
Widzisz nieprawidłowości to zgłoś.
- minecjusz lubi to
#144 OFFLINE
Napisano 28 wrzesień 2014 - 17:09
Ej, nie żartuj. Mogą mnie za to zbić?
Krzysiek nie zbić...... a zbanować
#145 ONLINE
Napisano 28 wrzesień 2014 - 17:44
Krzysiek nie zbić...... a zbanować
Damy radę.
#146 OFFLINE
Napisano 29 wrzesień 2014 - 17:29
Widzisz nieprawidłowości to zgłoś.
Ja zgłaszałem ale nie widziałem żadnej reakcji...
#147 OFFLINE
Napisano 29 wrzesień 2014 - 17:52
Może jakiś przykład?
#149 OFFLINE
Napisano 29 wrzesień 2014 - 20:48
Może jakiś przykład?
A to moze trzeba regularnie i na biezaco przegladac gielde pod katem lamania zasad albo zrezygnowaz z punktow dawanych czasem jak tam sie wpadnie bo przestaje to byc obiektywne i sprawiedliwe. Nie wspominajac o tym jak nick wplywa na "obiektywnosc" sprawiedliwych. Tak, tak... wiem, ze jak sie nie podoba to mozna zmienic forum
#151 OFFLINE
Napisano 29 wrzesień 2014 - 21:04
wszystko to biega wkoło tego, że ludzie kombinują jak koń pod górę, aby ich ogłoszenie nie zginęło po dwóch dniach w tłumie innych ogłoszeń i potem już czarna dziura i wymyślania jakiś chorych zasad, aby tego uniknąć
już kiedyś pisałem, że są inne fora na tym samym silniku (również polskie) i jest możliwość podbijania, a mianowicie, gdy wchodzisz w swoje ogłoszenie, to widzisz ikonkę np. "podbij" i automatycznie odliczany czas pokazujący kiedy będziesz to mógł zrobić, i tu różnie 1-2tyg od zamieszczenia, zazwyczaj 1 tydzień
efekt jest taki, że nikt nie kombinuje i nikt nie musi latać z kijem po forum
ja np. dzięki tym "zasadom" wystawiam coś na 1-3 dni, deaktualizuję i wystawiam gdzieś indziej, a może o to chodzi ... ?
#152 OFFLINE
Napisano 30 wrzesień 2014 - 11:13
wszystko to biega wkoło tego, że ludzie kombinują jak koń pod górę, aby ich ogłoszenie nie zginęło po dwóch dniach w tłumie innych ogłoszeń i potem już czarna dziura i wymyślania jakiś chorych zasad, aby tego uniknąć
już kiedyś pisałem, że są inne fora na tym samym silniku (również polskie) i jest możliwość podbijania, a mianowicie, gdy wchodzisz w swoje ogłoszenie, to widzisz ikonkę np. "podbij" i automatycznie odliczany czas pokazujący kiedy będziesz to mógł zrobić, i tu różnie 1-2tyg od zamieszczenia, zazwyczaj 1 tydzień
efekt jest taki, że nikt nie kombinuje i nikt nie musi latać z kijem po forum
ja np. dzięki tym "zasadom" wystawiam coś na 1-3 dni, deaktualizuję i wystawiam gdzieś indziej, a może o to chodzi ... ?
Bo giełda ma charakter koleżeński. Służy tylko temu żeby użytkownicy mogli wymienić, albo pozbyć się niepotrzebnego sprzętu. Użytkownicy tworzą bezinteresownie wartościową treść, dlatego w nagrodę korzystanie giełdy jest tak łatwe i przyjemne. Po prostu dobrze służy użytkownikom. Z tego samego powodu szary użytkownik traktowany jest lepiej niż pierwszy lepszy handlarz, albo płatnik ogłoszeń wiszących.
- Jozi i Piotrek Milupa lubią to
#153 OFFLINE
Napisano 01 październik 2014 - 07:19
- kubaS 1 lubi to
#154 OFFLINE
Napisano 01 październik 2014 - 10:08
- kubaS 1 lubi to
#155 OFFLINE
Napisano 12 październik 2014 - 13:31
Witam
Co w nastepującym przypadku:
Ktoś wystawia na jerku, np zestaw kilkunastu przynęt i pisze że nie rozdziela zestawu, mnie interesuję tylko powiedzmy 3 przynęty, lae muszę kupić całosc ponieważ nie ma innej możliwosci. Następnie wystawiam na jerku te przynęty, których nie potrzebowałem.
Czy to jest działalnosc zarobkowa.
Prosze o merytoryczną odpowiedź.
#156 OFFLINE
Napisano 12 październik 2014 - 20:12
,
Użytkownik robas edytował ten post 12 październik 2014 - 20:12
#157 OFFLINE
Napisano 12 październik 2014 - 20:13
Witam
Ktoś wystawia na jerku, np zestaw kilkunastu przynęt i pisze że nie rozdziela zestawu, mnie interesuję tylko powiedzmy 3 przynęty, lae muszę kupić całosc ponieważ nie ma innej możliwosci. Następnie wystawiam na jerku te przynęty, których nie potrzebowałem.
możesz je wystawić w dziale kupię, zamienię, oddam i.... oddać jako przynęty zbędne
#158 OFFLINE
Napisano 13 październik 2014 - 11:15
Witam
Zakładam, że pytasz pod kątem pkt 2 regulaminu giełdy, a nie Urzędu Skarbowego.
Moim zdaniem opisana przez Ciebie czynność nie będzie działalnością zarobkową w myśl pkt 2 regulaminu.
Chyba, że zaczniesz notorycznie kupować zestawy, rodzielać, brać interesujące Cię przynęty, a resztę sprzedawać dalej... wówczas, nie wiem... jak cena zestawu po wybraniu przez Ciebie "kąsków" będzie równa cenie pierwotnej, to według mnie zarabiasz i co ważniejsze nie jest to już koleżeńskie zachowanie.
Dalsze rozważania odnośnie relacji ceny wyjściowej do Twojej celowo pomijam... szkoda czasu.
Niemniej myślę, że rozwiązanie zaproponowane przez Robasa będzie bezpieczne nawet dla nieskończonej ilość zakupów/rozdań.
#159 OFFLINE
Napisano 18 październik 2014 - 02:20
Niestety nadal nie mam opcji wyboru kategorii w dziale sprzedam... a co za tym idzie nie mogę dodać tematu w tym dziale...Tomaszu, wygląda to tak jak na zrzucie poniżej. Jedyne co mi na szybko przychodzi do głowy to fakt przechowywania przez Twoją przeglądarkę w cache (pamięć podręczna) starych szablonów strony. Choć to mało prawdopodobne, to odśwież stronę kombinacją klawiszy CTRL+F5, lub z poziomu Preferencji wyczyść cache.
Tapatalk nie umożliwia wyboru kategorii.
Zrzut ekranu 2014-09-15 o 18.45.36.png
#160 OFFLINE
Napisano 06 listopad 2014 - 15:23
Witam
Pytanie do Admina i/lub Moderatorów . Czy możliwe jest podpięcie ogłoszenia w dziale kupię ? Jeżeli tak to proszę o kontakt na priva. Wysłałem zapytanie do Remka ale cisza z jego strony to pytam w FAQ .
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych