Sympatyczne te G&L
Jerzy, a jakiś nowy model owada zaprezentujesz na ten sezon?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 30 styczeń 2015 - 23:11
Sympatyczne te G&L
Napisano 01 luty 2015 - 17:28
Jerzy widze , że zostały Tobie jakieś noski , bym był zainteresowany - chyba wzorujesz je na Zaltach tych starych , gdzie są dwa oczka do podwieszenia - daj znać na priv jakbyś coś miał na zbyciu. Pozdrawiam Tomek
Napisano 02 luty 2015 - 17:41
Sympatyczne te G&L
Owszem. Będzie
Napisano 02 luty 2015 - 20:17
Robi się
Kolejne wobki kleniowo - pstrągowe, ( 4 cm, pływające ) Pełen design po wklejeniu oczu, można nakładać lakier podkładowy. W głębi oczekujące koniki polne
Napisano 02 luty 2015 - 20:57
No i cudo
Napisano 04 luty 2015 - 12:44
Robi się
Kolejne wobki kleniowo - pstrągowe, ( 4 cm, pływające ) Pełen design po wklejeniu oczu, można nakładać lakier podkładowy. W głębi oczekujące koniki polne
Napisano 04 luty 2015 - 13:33
Cholernie mi ciężko zabrać mi się do większej serii tych kleniowo-pstrągowych a to z uwagi na to, że nie mogę zbyt długo przebywać w pozycji siedzącej. Jeszcze bolą mnie blizny po cięciach, lecz cieszę się, że udało się lekarzom zregenerować mnie Nareszcie jestem szczęśliwy - mogę swobodnie z przyjemnością chodzić i nie mogę się doczekać wypadów na pstrągi i klenie. Poszły małe serie dla stałych odbiorców, których wiadomo, że nie można zawieść. Jeszcze przede mną struganie w lipie biedronek. Na wiosnę jak zawsze - będzie nowy "wypust owadów jak w naturze" Czasu jeszcze sporo.
Pozdrawiam
ps. kilka fotek tego na co ktoś czeka
Napisano 06 luty 2015 - 20:29
Jest tak, że pośród tych dłubanek przy robieniu przynęt w pewnym momencie powstaje taka "luka" bezczynności. Najnormalniej nie możesz nic więcej robić przy rozpoczętych pracach, gdyż czas musi zrobić swoje, ( schnięcie, utwardzanie się powłok, itp. ), lub ! przeoczenie materiałowe i stwierdza się, że zabrakło np. sterów lub kotwiczek ! Jak się nie chce próżnować to trzeba coś robić, by wypełnić czas.
Troszkę tzw. dłubanki w drewienku i powstało kilka maluszków - cudaków. Długość 2 cm i waga w prezentowanej fazie robaczka: 0,80 g z nieznacznym listkiem
dociążeniowym. Później lakier, ster, kotwiczka i to da wagę całkowitą ok. 1,10 - 1,20 g. Będą fajne smużaczki na jazie i klenie
Użytkownik Harjer edytował ten post 07 luty 2015 - 12:41
Napisano 06 luty 2015 - 20:36
Fajne smużaczki i powinny być fajne rybki.
Napisano 06 luty 2015 - 22:50
Jerzy wpisz mnie na listę oczekujących na te maleństwa No i na te nowe "owady jak w naturze" też
Bardzo fajna robota, jak zwykle z resztą.
Napisano 14 luty 2015 - 17:40
Witam
Nareszcie pierwszy cieplejszy, bardzo ładny dzień.
Słoneczko mocno zaświeciło i już pojawiły się pierwsze owady wygrzewające się na kamyczkach
Co niektóre jeszcze nie zdecydowały się na wyjście i pokazanie się ! (jak te młodziutkie biedroneczki).
Wszystkie "robaczki" wykonane z drewna lipy
Pozdrawiam
Napisano 14 luty 2015 - 17:44
ciężkie lato nas czeka jak już wyłazi robactwo
Swoją drogą bardzo fajne te insekty
Napisano 14 luty 2015 - 18:23
ciężkie lato nas czeka jak już wyłazi robactwo
Swoją drogą bardzo fajne te insekty
No jasne. To co wyjdzie na ziemię można ominąć - wydłużając krok lub zboczyć z drogi.
Gorzej, gdy nagle z góry spada nam coś na głowę Skulamy się i... ciągniemy kluseczki lub kropki
Użytkownik Harjer edytował ten post 14 luty 2015 - 18:24
Napisano 14 luty 2015 - 22:45
Jerzy, opanowała mnie chęć posiadania Super robota! Tak żywe, że chce się je pacnąć gazetą na ścianie
Napisano 15 luty 2015 - 18:18
Witam Jurku,
Widzę , że znowu jesteś rozpędzony ze swoimi "ślicznotkami" woblerkami.
Zostaw dla mnie trochę tego towarku, niebawem się zgłoszę. Ale klenie będą miały cyrk w tym roku.
Napisano 15 luty 2015 - 18:25
Napisano 17 luty 2015 - 12:32
Kapitalne owady !
Napisano 17 luty 2015 - 14:05
Kapitalne owady !
Przyjdzie czas, że rybki będą je cmokały
Użytkownik Harjer edytował ten post 17 luty 2015 - 21:04
Napisano 18 luty 2015 - 17:11
Jak co roku o tej porze, gdy robię przegląd swoich przynęt, nie mogę oprzeć się pokusie przejrzenia wobków - pasiaczków, okoni. Zawsze na dłuższy czas zawieszam na nich swój wzrok. Coś musi w tym być, że lubię bardzo je robić, może dlatego, że sam najczęściej ich używam jako przynęt na większe drapieżne, które także lubią je gryźć
Nie chciałbym być powtarzalny, ale myślę, że co niektórym z Kolegów spodobają się moi ulubieńcy i dadzą co niektórym inspirację do tworzenia
Użytkownik Harjer edytował ten post 18 luty 2015 - 17:12
Napisano 18 luty 2015 - 17:43
Potwierdzam Jurku piękno tych okoni . Na te okonie młuciłem w zeszłym roku szczupaki w Szwecji.
Świetnie pracują. Niestety znowu miałeś rację.... .
Pozdrawiam...Zyga
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych