Chyba mi wydaje się, że Twój czworonożny przyjaciel nie zjadł wszystkiego i za fotelem zalęgły się muchy .
Muszki i pozostałe owady bardzo ładne. Będę musiał dać im szansę .
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 22 luty 2016 - 19:58
Chyba mi wydaje się, że Twój czworonożny przyjaciel nie zjadł wszystkiego i za fotelem zalęgły się muchy .
Napisano 22 luty 2016 - 20:01
Co dusza życzyłaby sobie ? "Troszki" zostało
Ps. nie myśl, że mam tak dobrze, żonka pogania mnie ! Codziennie muszę odkurzać, czarnuch pozostawia trochę sierści, ale na skrzydełka do robali nie nadaje się
Użytkownik Harjer edytował ten post 22 luty 2016 - 20:04
Napisano 22 luty 2016 - 20:10
Jurku wszystkie mi się podobają . Ale zdam się na Twój gust. Ze dwa owady bym prosił, oczywiście wszystkie formalności muszą być przeprowadzone. Inaczej nie wezmę . Mimo młodego wieku jestem konserwatywny i proszę bez szaleństw, zwłaszcza kolorystycznych.
Napisano 22 luty 2016 - 20:35
Jurku wszystkie mi się podobają . Ale zdam się na Twój gust. Ze dwa owady bym prosił, oczywiście wszystkie formalności muszą być przeprowadzone. Inaczej nie wezmę . Mimo młodego wieku jestem konserwatywny i proszę bez szaleństw, zwłaszcza kolorystycznych.
To Ty nie wiesz jak żrą je kluchy, kropki i jaziory. Co będzie jak zeżrą te dwa - nic
Sławek dawaj adres na priv do wysyłki
Napisano 22 luty 2016 - 21:11
Napisano 23 luty 2016 - 11:45
Harjer ja tez się piszę na 2 muchy.Jak są to proszę odłóż do mojego następnego zamówienia. ..
Nie obiecuję.
Napisano 26 luty 2016 - 09:06
Harjer.....ja tez bym się wpisał
- świerszcz ziel/pomar. - 1x
- mucha - 2x
- bąk - 1x
- rośliniarka - 1x
poczekam cierpliwy jestem byle nie do sierpnia bo mi wyłowią wszystkie rybki w Sanie
Napisano 26 luty 2016 - 09:47
Harjer.....ja tez bym się wpisał
- świerszcz ziel/pomar. - 1x
- mucha - 2x
- bąk - 1x
- rośliniarka - 1x
poczekam cierpliwy jestem byle nie do sierpnia bo mi wyłowią wszystkie rybki w Sanie
Wojtek. To co się wylęgło już odleciało. Przykro mi, że troszkę się spóźniłeś. Obecnie jestem na etapie pracy przy woblerach klasycznych. Jednak nie mówię nie, bo wiem, że gdy przyjdzie chęć postrugania - to będę jeszcze je rzeźbił.
Napisano 26 luty 2016 - 12:12
ok...przyjąłem do wiadomości będę obserwował temat w takim razie
Napisano 26 luty 2016 - 15:00
ok...przyjąłem do wiadomości będę obserwował temat w takim razie
Nie wytrzymałem . Wyciąłem już obrysy korpusów, zacząłem rzeźbić, jednak świerszczy nie będzie To praca w międzyczasie.
Zapisałem Cię do oczekujących
Napisano 26 luty 2016 - 21:02
Tak tylko na dzisiaj dodatkowa praca, kilka sztuk owadzików. Może jutro będzie więcej?
Po wycięciu obrysów korpusów owadów w ruch poszedł nóż, ścięcie krawędzi, przygotowanie do dalszej obróbki - szlifowanie.
Ciekaw jestem czy ktoś z kolegów rozpozna jakie rodzaje owadów powstaną z tych prezentowanych surówek ? Ci którzy są w posiadaniu owadów ode mnie na pewno będą wiedzieć, a inni forumowicze ?
Napisano 26 luty 2016 - 22:46
Góra osy/szerszenie, prawa mrówki, te z lewej na jakieś chrząszcze wyglądają, dół to to chyba takie niebieskie smukłe robale co już dawno temu w Twoich imitacjach widziałem
Napisano 27 luty 2016 - 19:59
Góra osy/szerszenie, prawa mrówki, te z lewej na jakieś chrząszcze wyglądają, dół to to chyba takie niebieskie smukłe robale co już dawno temu w Twoich imitacjach widziałem
Piotrek, niestety to nie będzie to . Cyt. "Góra osy/szerszenie,..." Byłeś blisko tego owadzika, jest podobny kształtem do osy, szerszenia, ale to nie będą one. Podpowiem, że wszystkie będą skrzydlate za wyjątkiem tych podłużnych. , ale one nigdy nie są niebieskie.
Napisano 27 luty 2016 - 20:19
od góry Rogatek ? ,mucha, bąk ,rośliniarka .
Byle nie za lekkie były ,Biedronki jeszcze mój zestaw castingowy ogarnia na lekko , a liczę na małe co nieco do pudełka .
Napisano 27 luty 2016 - 22:18
rośliniarka,chrabąszcz majowy,chrząszcz kózkowaty i szerszeń
Napisano 28 luty 2016 - 01:12
Wiele "dobrych" robali robiłeś, nie wiem czemu ale z Twojej stajni jakieś niebieskie robale mi w pamięci utkwiły. Bryzgun jakiś tam był chyba niebieski? Teraz stangalia się przypomniała, pasuje w jeden korpus kształtem i ma łowny kolorek.
Napisano 28 luty 2016 - 08:59
rośliniarka,chrabąszcz majowy,chrząszcz kózkowaty i szerszeń
Piotrek - studencie Ty mój Mówiłem, że by coś odzwierciedlić - trzeba się temu dokładnie przyjrzeć. Super, trafiłeś z rośliniarką. Jednak nic nie stoi na przeszkodzie, by pomalować ją również na szerszenia, który, gdy żądli także wygina ku dołowi odwłok. Pozostałe będą inne.
Cieszę się, że w szybkim czasie robisz niesamowite postępy.
Napisano 28 luty 2016 - 09:07
Wiele "dobrych" robali robiłeś, nie wiem czemu ale z Twojej stajni jakieś niebieskie robale mi w pamięci utkwiły. Bryzgun jakiś tam był chyba niebieski? Teraz stangalia się przypomniała, pasuje w jeden korpus kształtem i ma łowny kolorek.
Piotrek - no co Ty ?, już tak się "zepsułem"
Tak, niebieskie, lub czarno niebieskie - to bryzguny brzozowce. Oczywiście podłużny kształt, to świetne owadziki szczególnie na pstrągi. Stangalie. występują w kilku odcieniach barw, ale sprawdzonymi kolorami są żółty i brązowo orzechowytakże super łowne.
Pozdrawiam.
Użytkownik Harjer edytował ten post 28 luty 2016 - 09:08
Napisano 28 luty 2016 - 09:17
od góry Rogatek ? ,mucha, bąk ,rośliniarka .
Byle nie za lekkie były ,Biedronki jeszcze mój zestaw castingowy ogarnia na lekko , a liczę na małe co nieco do pudełka .
Nie wiem jakie masz wielkości pudełeczek, ale ze dwa, (jak nie więcej) już chyba zapełniłeś "moimi" owadzikami.
Do tych wymienionych dołożymy stangalię i możemy ruszać na rzeczkę
@teo jak myślisz ile waży mucha Chcesz bym zrobił mutanta
Napisano 28 luty 2016 - 10:30
Nie wiem jakie masz wielkości pudełeczek, ale ze dwa, (jak nie więcej) już chyba zapełniłeś "moimi" owadzikami.
Do tych wymienionych dołożymy stangalię i możemy ruszać na rzeczkę
@teo jak myślisz ile waży mucha Chcesz bym zrobił mutanta
Trochę ich mam ale na pewno nie tyle ile bym chciał ,połowę mi rozkradli jak tylko pokazałem .
A co do muchy hmm możesz zrobić taką najedzoną .która żerowała na ołowiu albo zubożonym uranie
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych