Zapewne bakista ma odpływ.
Nasze łodzie
#2381 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2019 - 10:21
#2382 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2019 - 10:27
Widzę tu jakieś niezrozumienie pojęcia "podłoga samoodpływowa"
#2383 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2019 - 11:36
W większości łodzi z niską burtą, gdzie poziom podłogi jest niżej niż poziom wody, bądź na granicy -jest po prostu niemożliwe
- krzysiek lubi to
#2384 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2019 - 12:20
To już inna sprawa.
#2385 OFFLINE
Napisano 04 maj 2019 - 10:13
Jest moda i też wygoda na BAKISTY im więcej schowków tym lepiej , ale jak rozwiązujecie problem z deszczem . Przyszła ulewa i miałem lepiej jak pół łódki , wtedy nie miałem schowków wiadro i do przodu . W nowej są schowki teraz stoi pod plandeką , jest odprowadzenie wody ,ale trza na brzegu ją mieć żeby woda wylatywała inaczej w schowkach pełno wody będzie . Napiszcie jak to rozwiązaliście
A coś takiego ?
https://www.jula.pl/...-zezowa-650459/
- lexi lubi to
#2386 OFFLINE
Napisano 04 maj 2019 - 10:51
Jest moda i też wygoda na BAKISTY im więcej schowków tym lepiej , ale jak rozwiązujecie problem z deszczem . Przyszła ulewa i miałem lepiej jak pół łódki , wtedy nie miałem schowków wiadro i do przodu . W nowej są schowki teraz stoi pod plandeką , jest odprowadzenie wody ,ale trza na brzegu ją mieć żeby woda wylatywała inaczej w schowkach pełno wody będzie . Napiszcie jak to rozwiązaliście
W mojej lodce wiekszosc bakist ma odprowadzenie wodyna poklad lodzi (lacznie z tym, ze sa kanaliki dookola klap by woda sie nigdziue nie trzymala. Pod pokladem jest wyplyw obudowany plastikiem od przodu. Jak plyne szybko to wysysa wode z pokladu a nowa nie wplywa - tylko trzeba plynac najlepiej w slizgu - jak sie zatrzymasz woda sie naleje. Jest jedna bakista na port burcie bez odplywu na poklad - bo jest niby przeznaczona na zywe ryby - po otwarciu korka stojac woda wyplywa z niej i bakista sie osusza. By ja napelnic trzeba albo wiadeka albo pozakrecac troche w lewo z otwartym korkiem tak by w trakcie plyniecia woda wlewala sie do srodka. Jest tylko jedno ale - jak jest wiatr to mozna zeby pogubic probujac spuscic wode z pokladu. Lodka to terhi 6020c
#2387 OFFLINE
Napisano 04 maj 2019 - 14:32
Przednia bakista ma 15 cm do rantu ,potem woda się przeleje i zostaje czerpak do wody i gąbka . Druga jest wyżej 28 cm do rantu , z bakist nie mam odprowadzenia wody , z pokładu jest korek spustowy , ale na elektryku w ślizg nie wejdę , trzeba dziób do góry podnieść żeby zrobić odpływ , albo duże wiadro . Widać moja NOWA łódka ma taki urok
#2388 OFFLINE
Napisano 05 maj 2019 - 08:44
A coś takiego ?
https://www.jula.pl/...-zezowa-650459/
..mam podobne "cudo" przy jednej łódce- sprawdza się idealnie w wypadku małych odkrytych lodek (takich do 5m powiedzmy), taka pompka jest bardziej uniwersalna niż elektryczna moim zdaniem..
Użytkownik lexi edytował ten post 05 maj 2019 - 08:45
#2389 OFFLINE
Napisano 05 maj 2019 - 09:31
Dzięki zobaczę to w sklepie jest nie daleko , nawet nie widziałem że są takie . Na wodze jak łódka stoi to się przyda a koszt aż tak wielki nie jest
#2390 OFFLINE
Napisano 08 maj 2019 - 15:19
Mam i ja!
Teraz czas na zabawę z montowaniem osprzętu najgorszą zmorą wydaje się montaż podstawy pod echo... Pytanie do posiadaczy RF, podrzuci ktoś fotę jak wyprowadzić fachowo kable w miejscu pod echo? zdj.4
Załączone pliki
- Paweł J, Karol Krause, nurek28 i 8 innych osób lubią to
#2391 OFFLINE
Napisano 08 maj 2019 - 20:10
Szkoda że od razu nie zleciłeś by Ci ładnie wszystko zmontowali . W lutym odbierałem swojego RF ALE 320 ,obok stała 405 pomacałem piękna łódka , ale nie dla mnie półka cenowa plus przyczepa pod łodziowa . Mniejszą ładuję w przyczepę towarową , wszyscy ze sklepu pomagali bo łatwo nie było łódkę na bok i do przodu . Dywanika nie Masz ja kupiłem w markecie duże wycieraczki gumowe , raz że chronią podłogę jak coś spodnie a dwa nie niesie tak po wodzie jak się chodzi , a tu można tańczyć Super zestaw . Swojej nie wiem ja wstawić zdjęcia
#2392 OFFLINE
Napisano 08 maj 2019 - 20:27
Jutro postaram się zrobić kilka fotek i wrzucęMam i ja!
Teraz czas na zabawę z montowaniem osprzętu najgorszą zmorą wydaje się montaż podstawy pod echo... Pytanie do posiadaczy RF, podrzuci ktoś fotę jak wyprowadzić fachowo kable w miejscu pod echo? zdj.4
#2393 OFFLINE
Napisano 08 maj 2019 - 21:12
Jutro postaram się zrobić kilka fotek i wrzucę
Super, będę wdzięczny
Szkoda że od razu nie zleciłeś by Ci ładnie wszystko zmontowali . W lutym odbierałem swojego RF ALE 320 ,obok stała 405 pomacałem piękna łódka , ale nie dla mnie półka cenowa plus przyczepa pod łodziowa . Mniejszą ładuję w przyczepę towarową , wszyscy ze sklepu pomagali bo łatwo nie było łódkę na bok i do przodu . Dywanika nie Masz ja kupiłem w markecie duże wycieraczki gumowe , raz że chronią podłogę jak coś spodnie a dwa nie niesie tak po wodzie jak się chodzi , a tu można tańczyć Super zestaw . Swojej nie wiem ja wstawić zdjęcia
Nie zlecałem montażu echa bo finalnie jeszcze niewiem na co padnie wybór, także tymczasowo ląduje stara elitka nie chciałem z kasą przesadzać więc nad dywanikiem wygrał pokład słoneczny, ale dywanik i fotele niedługo wjadą na pokład
Użytkownik kornetes edytował ten post 08 maj 2019 - 21:13
#2394 OFFLINE
Napisano 09 maj 2019 - 17:05
Pochwalę się moją łódką RF 320 . Zmontowałem fotel obrotowy , ma ten plus że można go przestawiać w zależności z której strony łowimy . Na razie pływam po suchym nie mogę się doczekać pierwszego wodowania
Załączone pliki
- Paweł J, malinabar, radmac5 i 2 innych osób lubią to
#2395 OFFLINE
Napisano 09 maj 2019 - 17:14
Kornetes jak będziesz kupował to fotel z oparciem bardzo duża wygoda , spoko silnikiem można kręcić
Załączone pliki
#2396 OFFLINE
Napisano 09 maj 2019 - 17:29
Kornetes jak będziesz kupował to fotel z oparciem bardzo duża wygoda , spoko silnikiem można kręcić
Zamontowałeś go do ławeczki tym patentem z Juli?
https://www.jula.pl/...brotowa-651013/
#2397 Guest_Drac_*
Napisano 09 maj 2019 - 17:43
Mam fotel z juli z tym właśnie patentem i jest spoko.
bardzo wygodnie.
Pytanie, czy przymocowany fotel do kawałka deski położonej luźno nie będzie się gibał za mocno?
A w pierwszej połowie czerwca pochwalę się moim Wigry 355 z długimi relingami i w graficie
Jak kasa pozwoli to i fotel będzie
Ale to już uzależnione jak ponton się sprzeda - za ile i z fotelem czy bez.
#2398 OFFLINE
Napisano 09 maj 2019 - 18:14
Mam fotel z juli z tym właśnie patentem i jest spoko.
bardzo wygodnie.
Pytanie, czy przymocowany fotel do kawałka deski położonej luźno nie będzie się gibał za mocno?
A Ty masz go umocowany do czego?
#2399 Guest_Drac_*
Napisano 09 maj 2019 - 18:25
Ja mam w pontonie - dwie deski szersze od ławeczki złączone czterema śrubami, a fotel do deski która jest na górze ławeczki.
Czyli jedna deska od dołu ławki, druga od góry, obejmują ławkę ściskając ją mocno.
Jest na sztywno i można siedzieć, leżeć...... jest stabilnie.
#2400 OFFLINE
Napisano 09 maj 2019 - 18:40
Ciekawy patent.... Możesz przy okazji wrzucić fotkę?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 10
0 użytkowników, 10 gości, 0 anonimowych