Nasze łodzie
#1341 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2016 - 19:16
#1342 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2016 - 19:31
#1343 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2016 - 20:54
Nawet jak do lipca to warto zaczekać. Fakt że kosztują trochę, ale nie mają konkurencji w kraju w swojej klasie. Jeśli kogoś stać, to można jeszcze rozpatrywać aluminiowe łódki. Paru producentów ma pojęcie o łódkach z aluminium. Jest w czym wybierać, i aluminium i laminat.
#1344 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2016 - 23:27
Za tą kasę foxa 420 z dobrym wyposażeniem bym nie miał, a przestarzała konstrukcja dna mnie nie przeraziła; bo pływam po strefach ciszy głównie i o ślizganiu sie nie ma mowy.
Pierwsza wrażenie jak chodzi solar niby ok ... łajba zarabiscie stabilna, ale można bylo włożyć wiecej serca w wykonanie, serca ktorego u Pana Krzysia Kacprzaka nie brakuje bo widzialem jego wyroby.
#1345 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2016 - 06:37
Fakt że kosztują trochę, ale nie mają konkurencji w kraju w swojej klasie.
Zapomniałeś dodać (wedlug mnie) najważniejszego - Fakt, że kosztują trochę, ale MOIM ZDANIEM nie mają konkurencji w kraju, w swojej klasie.
Zakładam, że pływałeś wszystkimi dostępnymi jednostkami tej klasy i porównanie testowe możesz nam udostępnić.
Wtedy będziesz mógł obronić swoją tezę, a wszyscy radośnie ci przyklasną.
Ale tylko wtedy, gdy z tego porównania River Fox wyłoni się, jako niekwestionowany lider klasy.
Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka
#1346 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2016 - 09:20
- zorroXXX lubi to
#1347 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2016 - 12:40
Sandre b. fajne te solary 430, znajomy ma także silvera 405 i muszę powiedzieć że dość fajna łajba także.
#1348 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2016 - 16:03
Nawet jak do lipca to warto zaczekać. Fakt że kosztują trochę, ale nie mają konkurencji w kraju w swojej klasie. Jeśli kogoś stać, to można jeszcze rozpatrywać aluminiowe łódki. Paru producentów ma pojęcie o łódkach z aluminium. Jest w czym wybierać, i aluminium i laminat.
No właśnie.. którym aluminiowym warto się przyjrzeć? Przyjrzałem się skylli i zostanę chyba przy niej. Jakieś inne warte uwagi?
#1349 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2016 - 16:06
#1350 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2016 - 17:30
No właśnie.. którym aluminiowym warto się przyjrzeć? Przyjrzałem się skylli i zostanę chyba przy niej. Jakieś inne warte uwagi?
Jak już widziałeś. To innych nie oglądaj, szkoda czasu.
#1351 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2016 - 18:21
#1352 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2016 - 18:29
Ja widziałem rodos 430 naprawdę fajnie wykonana i nie wydmuszka. Jak dobrze pamiętam miała podpięty silnik 25 KM plus dziobowy i naprawdę super wyglądała.
#1353 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2016 - 18:46
Nigdy więcej tworzywa....
Nurek, mamy nowego producenta? Rodos?
Widziałem Rados.
Nie porównuj jakości Skylla do Rados.
#1354 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2016 - 18:52
Kolego Pietruk a jakie Rados ma felery w porównaniu ze Skyllą.Daniel, wpadnij Riverem w kamienie...
Nigdy więcej tworzywa....
Nurek, mamy nowego producenta? Rodos?
Widziałem Rados.
Nie porównuj jakości Skylla do Rados.
Posiadam Radosa tego co kolega nurek 28 widział i jestem szczęśliwy jak dziecko w piaskownicy :-).
Ale przyznam, że się nie znam na wykonaniu.
Nie bronię swego ślepo i jestem ciekaw Twojej opinii.
Użytkownik brig edytował ten post 17 marzec 2016 - 18:55
#1355 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2016 - 19:11
@Pietruk, nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi. Nie zachwalałem tu wcale River Foxa
Generalnie - niczego nie zachwalałem Ja tylko zachęcam do dyskusji osoby, które twierdzą, że taki River Fox to jest the best of the best i w ogóle cacy i najlepszy oraz takich jak ty, którzy twierdzą że Skylla ponad wszystko.
Po prostu kocham takiego stwierdzenia - nikt nie ma prawa tak twierdzić, bo nikt nie pływał wszystkimi dostępnymi jednostkami i nie wiemy, czy przypadkiem nie czai się gdzieś mały, wręcz garażowy producent, który takiego FOXa zdeklasował w przedbiegach lub inny, który robi takie łodzie z amelinium ,że Skylla wypada przy nich blado.
Po prostu - tak zwyczajnie, staram się zachować chłodny umysł i zdrowy rozsądek do tego.
- Kaszub Bait lubi to
#1356 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2016 - 19:27
Arek masz blisko Skylle, jedź obejrzyj.
Daniel - raz miałem z tworzywa, nigdy więcej na nie nie spojrzę, choćby nie wiem jak fajne były.
Rozeznanie przed zakupem zrobiłem, wybrałem co było w kraju wg mnie najlepsze w tych pieniądzach, rozmiarze i założonych kryteriach. Kiedyś złożę sobie 440 jak już PLNów uzbieram.
Nie mam zamiaru udowadniać nikomu wyższości tej nad inną. Wątek o Skylla jest osobny.
Wyraziłem swoją subiektywną opinię i radę dla kolegi Spinner. A co on z tym zrobi, to jego sprawa i pieniądze.
Ty Danielu masz blisko również - jedź zobacz. A kup to co Ci się spodoba i tam gdzie Ci się spodoba.
Czy ja użyłem słów zachwytu "najfajniejsza" - Daniel nie fantazjuj.
Napisałem dwa którkie zdania, a Ty powieść z tego zrobiłeś.
A tym temacie EOT. Resztę omówmy może kiedyś przy piwku lub na rybkach.
#1357 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2016 - 19:31
Z przyjemnością
Dodam tylko, że ja nie zachwalam wyższości tworzywa nad amelinium Daleki jestem od takich osądów
#1358 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2016 - 19:34
Daniel - raz miałem z tworzywa, nigdy więcej na nie nie spojrzę, choćby nie wiem jak fajne były.
Rozeznanie przed zakupem zrobiłem, wybrałem co było w kraju wg mnie najlepsze w tych pieniądzach, rozmiarze i założonych kryteriach. Kiedyś złożę sobie 440 jak już PLNów uzbieram.
Nie mam zamiaru udowadniać nikomu wyższości tej nad inną. Wątek o Skylla jest osobny.
Wyraziłem swoją subiektywną opinię i radę dla kolegi Spinner. A co on z tym zrobi, to jego sprawa i pieniądze.
Ty Danielu masz blisko również - jedź zobacz. A kup to co Ci się spodoba i tam gdzie Ci się spodoba.
Czy ja użyłem słów zachwytu "najfajniejsza" - Daniel nie fantazjuj.
Napisałem dwa którkie zdania, a Ty powieść z tego zrobiłeś.
A tym temacie EOT. Resztę omówmy może kiedyś przy piwku lub na rybkach. [/quote
Mam 800 metrów oglądałem i.
- Piotrek Milupa lubi to
#1359 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2016 - 20:30
Ja osobiście posiadam pontonik z pompowanym kilem i aluminiową podłogą dł, 3.60 m.
ale jestem już nastawiony na łódkę Skylla, ponieważ znajomy ma taką i po kilku wyprawach z nim jestem zachwycony jego łodzią.
Mimo tego że jest głośniejsza to ma wiele zalet np; możliwość zagospodarowania przestrzeni lub wytrzymałość w przybijaniu do brzegu.
Ale co kto lubi, coś kosztem czegoś.
- Pietruk lubi to
#1360 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2016 - 20:54
Bo dla mnie najlepszy jest kotlet a dla kumpla kaszanka :-)
- szczurek1 lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 10
0 użytkowników, 10 gości, 0 anonimowych