Michał a skąd to wiadomo ,że to było 67 km/h a nie np 27 ??? skoro na filmiku nie ma odczytu z żadnego pomiernika.
Nasze łodzie
#1101 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2015 - 21:27
- POGROMCA OKONI lubi to
#1102 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2015 - 21:59
Ciężki wynik do osiągnięcia ale kto wie i takie przypadki się zdarzają - mój znajomy ma łodkę 4 m jednopłaszczową , taka wąska, silnik yamaha 9.9 2003 r nic nie kombinowana , ogólnie zestaw jakoś tak cały fajnie ze sobą zgrany - i czy sam czy we trzech 44-45 km/h MASAKRA
Ale na tym filniku co kolega pisze że 67 km/h naprawde widać, że to pięknie pruje..... Wszystko gra szczegółów , wyskości zamocowania silnika, rodzaju śruby jak i samej łodzi, może na paliwie odrzutowym pływa
Muszę pomierzyć swoją w tym sezonie - po wymianie termostatu który był USZKODZONY w pozycji otwartej , może pójdzie z 1 km/h więcej he , licze na deko mniejsze spalanie
Użytkownik womaly23 edytował ten post 09 marzec 2015 - 22:07
#1103 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2015 - 22:03
Sam bym w to nie uwierzył gdybym nie zobaczył jak zostało to zmierzone. Ale jak widać dobrze dobrana śruba i można dać ognia
https://www.youtube....Hy1Vyytpao&t=90
Użytkownik Michał81 edytował ten post 09 marzec 2015 - 22:05
#1104 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2015 - 23:50
#1105 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2015 - 23:55
welpa1809 - zawsze lubisz wcinać się w czyjąś rozmowę ze swoimi mądrościami?
ja se lubię przycisnąć i widzę, że womaly też
PS. jacuzzi w tym roku wstawiam sobie ale dla ryb, natomiast hol już mam od nowości oraz lodówkę też
Użytkownik Michał81 edytował ten post 10 marzec 2015 - 00:03
#1106 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2015 - 00:03
... i znowu monotematycznie HHH!!!!! is the best , ja myślę , że wędkarze robią zawody wędkarskie kto złowi więcej , a nie kto " dojdzie szybciej " , choć nie twierdzę , że pewnie też bym chciał tak szybko pływać choć to nie jest priorytetem w wędkarstwie ( tak myślę), może jakieś forum motorowodne kolego ???
Użytkownik pabik edytował ten post 10 marzec 2015 - 00:12
#1107 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2015 - 00:12
Jestem ciekawy czy kiedykolwiek w Polsce zniknie stereotyp wędkarza w gumofilcach... i niektórzy zrozumieją, że dla niektórych wędkowanie to jest jedna z wielu przyjemności.. a dla innych sprzęt wędkarski to gadżet ... Mój znajomy kupił za prawie 200 tys bassa używanego... i ktoś by powiedział po co? bo lubi takie zabawki i ma na to kasę
Nawet Rosjanie patrząc na filmy zmieniają mentalność...
Wystarczy też popatrzeć na Szwedów co wieszają na małe łódeczki...
https://www.youtube....h?v=22UenLh-3GI
i po co?
Użytkownik Michał81 edytował ten post 10 marzec 2015 - 00:21
#1108 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2015 - 00:22
Jestem ciekawy czy kiedykolwiek w Polsce zniknie stereotyp wędkarza w gumofilcach... i niektórzy zrozumieją, że dla niektórych wędkowanie to jest jedna z wielu przyjemności.. a dla innych sprzęt wędkarski to gadżet ... Mój znajomy kupił za prawie 200 tys bassa używanego... i ktoś by powiedział po co? bo lubi takie zabawki i ma na to ka
No to chyba rozumie kolega , że to forum wędkarskie dla których sprzęt wędkarski jest priorytetem , a nie tylko dodatkiem , więc jednak zapraszam na forum motorowodne ....
#1109 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2015 - 00:26
#1110 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2015 - 00:31
Po rzekach i komus po nosie nie pływam...
ale tu w tym roku się wybiorę na 100% (!!)
https://www.youtube....h?v=z65pRh-CHAI
#1111 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2015 - 00:52
...będziemy śledzić i czekamy za opisem wrażeń ...
#1112 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2015 - 07:03
Widzę , że zawsze komnetują użytkownicy łodzi z silnikami o mniejszej mocy użytkowników o większej mocy , czy widział ktoś żeby było na odwrót ????
Wcisnąć lubię , pojeździć bokiem również dla mnie to zabawa i dodatek do ogólnego przeznaczenia środka transportu .. Komentujący jazdę bokiem również wyzywają , a jak mają okazję się przejechać i poczuć adrenaline wychodząc z samochodu mają mokro w gaciach czytaj orgazm:)
Skoro został założony wątek nasze łodzie i forumowicze piszą co mają i jak im to pływa to nie rozumiem po co jakieś uszczypliwe komentarze....
Chyba temat ten służy też przyszłym nabywcom środków pływających - jakiś pogląd ogólny jest co z czym się je ... ;p
Pozdrawiam wszystkich użytkowników łodzi z silnikami o mocy każdej - również wioślarzy
Użytkownik womaly23 edytował ten post 10 marzec 2015 - 07:09
- Krzysiu lubi to
#1113 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2015 - 09:09
Panowie toż to trzeba się cieszyć, że rodacy robią łodzie, z których możemy być dumni także za granicą a nawet przewyższają inne renomowane marki.
Jeden lubi wolno drugi szybko- woda to dobro wspólne każdego i mają na nim prawo poruszać się wszyscy użytkownicy i ci na wiosłach i ci z potfforami na pawęży- trzeba ze sobą współżyć i nie doszukiwać się dziury w całym. Pewnie każdy by chciał mieć suuuper boat, ale nie każdego stać- mnie też nie (ale nie narzekam z tego powodu na cały świat i nie patrzę z zawiścią na tych, których na nie stać)- takie życie
Panowie więcej uśmiechu i życzliwości na wiosnę - a kto żyw niech rusza do kolektur totalizatora- może fortuna się uśmiechnie , a potem nad wodę i ruuuurrrra
- PiECIA lubi to
#1114 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2015 - 09:18
.....na wielu jeziorach jest tak że tubylcy nie lubią przyciskaczy i można mieć problem z zakupem na miejscu kompletu opon do auta.
To tak jak z dwoma sąsiadami co jeden miał 10 krów, a drugi 2... i Ten co miał 2 nie kombinował jak zrobić aby mieć 10 tylko jak zrobić aby tamten co ma 10 stracił je..
a złap coś większego .. to dopiero można nawet kosę w plecach się spodziewać
Użytkownik Michał81 edytował ten post 10 marzec 2015 - 09:32
#1115 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2015 - 10:14
Wystarczy już tych 'uprzejmości'. Przypominam o temacie wątku!
#1116 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2015 - 10:30
przecież łódka nie musi słuzyc wyłaćznie wedkarstwu - czasami fajnie zabrać znajomych czy ewentualnie żone i rekreacyjnie sobie poplywać bez napinania się na ryby:)
- paawelek83 lubi to
#1117 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2015 - 15:44
Trochę odchodzimy od tematu...
Dla mnie komfortowe i szybkie pokonanie dystansu na łowisko a następnie spędzenie kilku godzin na łodzi jest przyjemnością. Im lepszym sprzętem dysponuje tym większą ;-). Samo podpatrywanie rozwiązań a następnie "upgrade" łodzi do swoich potrzeb jeszcze bardziej przyjemność tę potęguje. Bynajmniej czas jak tracę na pływanie z miejscówki na miejscówkę nie jest dla mnie stracony, jest także formą przyjemności.
W ostatni weekend poleciałem ok 43km/h czy jest mi to potrzebne...?
odpowiem nie a czy daje przyjemność...TAK
#1118 ONLINE
Napisano 10 marzec 2015 - 16:20
Trochę odchodzimy od tematu...
Dla mnie komfortowe i szybkie pokonanie dystansu na łowisko a następnie spędzenie kilku godzin na łodzi jest przyjemnością. Im lepszym sprzętem dysponuje tym większą ;-). Samo podpatrywanie rozwiązań a następnie "upgrade" łodzi do swoich potrzeb jeszcze bardziej przyjemność tę potęguje. Bynajmniej czas jak tracę na pływanie z miejscówki na miejscówkę nie jest dla mnie stracony, jest także formą przyjemności.
W ostatni weekend poleciałem ok 43km/h czy jest mi to potrzebne...?
odpowiem nie a czy daje przyjemność...TAK
Wszystko dobrze, ale co będzie gdy na zbiorniku 200-300 ha zbierze się 20-30 takich jak Ty? Lecących ponad 40 dyszki .
#1119 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2015 - 16:30
Wszystkiego zakażmy bedzie najlepiej
#1120 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2015 - 16:34
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych