venom_666, on 30 Oct 2017 - 19:40, said:
naturalny tytoń, to chyba jedynie machorka prosto z pola...
To co jest teraz w papierosach to juz z tytoniem niewiele ma wspólnego, to raz, a dwa -
Glikol propylenowy który jest w płynach, jest również w papierosach, jako konserwant zapobiegający gniciu i plesnieniu.
Gliceryna spozywcza, jest również w papierosach, jako składnik utrzymujący wilgotność (na dodatek odparowujący w bardzo wysokiej temperaturze tworząc akroleinę która gryzie w gardło) + kilka tysięcy innych składników służacych do przetworzenia surowego tytoniu w ten uzyty do produkcji...
Oczywiście sa i płyny do EP które nigdy nie powinny znaleźć się w sprzedaży bo wytwarzane w firmach "krzakach" bez kontroli jakości ale jak wiadomo CCC i ludzie kupią, ale dobre markowe, lub robione własnoręcznie ze sprawdzonych składników raczej nie szkodzą ;-)
Te opary, jakiekolwiek by nie było to jednak ciało obce dla organizmu - ciężko stwierdzić czy szkodliwe czy nie, na pewno są zbyteczne.
Mnie osobiście martwiło by to że wciągam coś o niewiadomym działaniu...
Fajki jak paliłem to przynajmniej wiedziałem że szkodzą - oby się za kilka lat nie okazało że EP są szkodliwe jeszcze bardziej...