Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

LB HM Spinnerman

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4519 odpowiedzi w tym temacie

#181 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 sierpień 2013 - 07:20

Trzeba mieć dobre woblery hehe ;)  A tak poważnie, to jak sumek jest na dobrym chodzie to strzeli praktycznie w każdą przynętę. Sztuką jest znaleźć jego stołówkę  ;)  pzdr.

Z tej samej miejscówki  :) Kwadrans żerowania i odpowiednia faza księżyca na wieczorowego i wystarczy ;)

Załączone pliki

Użytkownik spinnerman edytował ten post 24 sierpień 2013 - 09:36

• joker i wobler129 lubią to

#182 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 24 sierpień 2013 - 10:08

8-mki dzisiaj dostały  łuseczkę  :) Zainteresowanym podpowiem, że pod koniec przyszlego tygodnia powinni już je wodować ;) pzdr.

Załączone pliki

#183 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 24 sierpień 2013 - 20:25

A ja powiem że jeżeli pogoda jutro dopisze to będziemy z braciakiem ostro testować Twoje bez stery i Tomy-ego .

Nie omieszkam napisać co się działo,jeżeli wyskoczy coś ciekawego.

#184 OFFLINE   siwek219

siwek219

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 205 postów
  • LokalizacjaPłock
  • Imię:ROBERT

Napisano 08 wrzesień 2013 - 21:05

Dzisiaj było ciężko je skusić ,ale coś się uwiesiło.Braciak na bez sterowca 8cm a ja tradycyjnie na wobka ze sterem ale 7cm. Adam będziesz musiał nam zrobić kilka na przyszły sezon,bo działają.

10325252_260949360758185_545142319330615

1003397_179178862268569_2004076494_n_zps

Użytkownik siwek219 edytował ten post 24 lipiec 2014 - 17:16

• joker i wildriver lubią to

#185 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 08 wrzesień 2013 - 21:42

Adam to fotki z dziś tak na szybko.

Wobki będziesz musiał nam zrobić,jednego obciął szczupły,jeden został na drzewie w wodzie.

Ja na bez stery ,braciak na sterowce woli chociaż nie raz ........... jak nie ma wyjścia.

Powiem Ci że miałem wyjście już wcześniej na Twojego jerka  ,ale nie trafiła mamunia ....wir jak bym swoją 30-tką zakręcił w miejscu .

Ale jak trafi to kijek z łapki wyrywa .

#186 OFFLINE   madpaw

madpaw

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 632 postów
  • LokalizacjaPolska
  • Imię:Paweł
  • Nazwisko:Plesiak

Napisano 08 wrzesień 2013 - 23:22

hehe no no efekty widać są i to jakie...uśmiech Pana z górnej fotki wskazuje na bezgraniczny wyraz szczęscia ;) Pozdro chłopaki

wobki jak ta lala :)

filmy też super

• siwek219 i Krystekwolf lubią to

#187 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 09 wrzesień 2013 - 17:57

Paweł wariat jesteś ;) :P :D ,może by był ten uśmiech bezgraniczny, jak bym zapiął tą wcześniejszą panią co zrezygnowała .

Najważniejsze  że jak się znajdzie chwilkę czasu na łowienie to coś się zawsze ustruga .

Zaraz nas Adam opierdzieli za mącenie w wątku :) .

#188 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 10 wrzesień 2013 - 14:08

Pięknie kabany chłopy połowiliście  :blink: graty. Szlag mnie trafia bo wszyscy łowią a ja nawet wody od 2 tygodni nie widziałem; woblery też stoją  :( sandaczowe DR i sumowe baryłki prawie na ukończeniu więc proszę o jeszcze odrobinę cierpliwości; ci co pytali powinni mieć za jakieś dwa tygodnie; foty będą na forum. Jak poogarniam inne sprawy to będę miał więcej czasu na LB :D Krystek goldy gotowe ;)  wyszły bajka i praca  już taka na konkret ;) Jest też nowy wzorek klasyka który nazwałem na własny użytek "Pencil Dog" hehe-doświadczeni w temacie skojarzą o co chodzi  :) Jak będzie czas to nagram filmik z pracą i wam zaprezentuję. Mam nadzieję, że się spodoba. Jutro wracam z Warsaw i postaram się wrzucić foty gotowych jerków. I jak coś zostanie to na giełdę ;) Pozdrawiam 

#189 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 10 wrzesień 2013 - 14:50

No w końcu ,już myślałem że się obraziłeś czy co :ph34r:.Adam tylko dla mnie też coś odłóż ,wiesz o jaki wzór chodzi i jaką pracę .

Oczywiście goldy zawijam bez gadania he he .

W przyszłym jak woda nie będzie szaleć na początku sezonu ,to mam takie miejscówy dla nich ,oczywiście mówię o bez sterach.

Kurde żałuję tego jednego grubasa od Ciebie ,został na podwodnym drzewie eehhhhhh,ale miał pracę ........ coś jak Slider ,tylko szerszą i potrafił jeszcze zalusterkować w opadzie krótko .Szkoda go.

#190 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 10 wrzesień 2013 - 15:52

Spoko, wiem o co chodzi zrobi się ;) Nawiasem mówiąc koleżka chodzący za bolkami w moich stronach też upodobał sobie ten wzór i na chwilę obecną trzepie piękne bolki tylko na ten model :) gdzieś mam zdjęcie w komórce od niego to potem wrzucę. M.in.ten kaban ze zdjęcia powyżej przy tym czerwonym red arcu to właśnie ta ten wzorek. On ma taką szeroką, wężowatą akcję przy jednostajnym prowadzeniu i lusterkuje w opadzie, 10 cm długości i z wąskiej listwy jest zrobiony tak, że po lakierowaniu ostatecznie ma jakieś 6 mm grubości. Najdziwniejsze, że lata toto jak małe zwarte konstrukcje i w ogóle nie koziołkuje w powietrzu. Generalnie był zrobiony w zamyśle łowienia na płytkich blatach sandaczy i szczupaków a jak widać jesienne bolki w nim gustują ;) myślę, że one przestawiają się już na grubsze żarcie i pasuję im taka jerkowa praca. Ja na podobnego pacnąłem fajnego sumka :rolleyes: a brania są dynamit :D Na szczęście mam jeszcze jedną sztukę więc coś trzeba będzie w tym temacie porobić ;) pzdr.

#191 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 10 wrzesień 2013 - 16:21

Tak mniej więcej to wygląda ;)

Załączone pliki

#192 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 11 wrzesień 2013 - 12:45

Właśnie o taką szeroką, wężowatą akcję chodzi .No jak jeszcze będzie lusterkował to już popłyniesz ostro.

Mi chodziło o to ....... żeby zasuwał szerokimi zakosami przy nie za szybkim podszarpywaniu, o lusterkowaniu przy zatrzymaniu to już nawet nie marzyłem :blink: :D

Lżejszy przyda się do płytszych miejsc(spady płytkich kos i nie tylko) ,a cięższy do warkoczy itp.

W przyszłym roku podzielę urlop na kilka działek ,zobaczymy kto kogo oszuka- pogoda mnie czy odwrotnie.

Może wtedy będzie się czym pochwalić,a jak nie to przyjedziemy  Adam i spacyfikujemy rzekę u Ciebie ;) :ph34r:  :lol: 

#193 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 wrzesień 2013 - 11:17

No znalazłem tego woba. Taka to ci konstrukcja  ;)

Załączone pliki

• siwek219 i Krystekwolf lubią to

#194 OFFLINE   siwek219

siwek219

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 205 postów
  • LokalizacjaPłock
  • Imię:ROBERT

Napisano 12 wrzesień 2013 - 13:35

Wygląda fajnie :)

#195 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 12 wrzesień 2013 - 18:03

No i super,jak będzie śmigał jak piszesz to będzie oki.

W ogóle to lubię bez stery jak cholera ,branie nie da się porównać do brania na inne przynęty.

Szczególnie jak wobek wychodzi do powierzchni i wtedy jest bam  i jeszcze jak ryba jest konkret to serce wyrywa się z klaty.

Użytkownik Krystekwolf edytował ten post 12 wrzesień 2013 - 18:07

#196 OFFLINE   Majo

Majo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1095 postów

Napisano 12 wrzesień 2013 - 19:08

Jeśli można wiedzieć, jakie to kotwice są zamontowane w tym wobku???  Może być na priv :)

#197 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 wrzesień 2013 - 21:34

Jeśli można wiedzieć, jakie to kotwice są zamontowane w tym wobku???  Może być na priv :)

VMC z Rapali Shad Rap 7cm   :)  Nie wiem jaki to model. Są extra ale luzem chyba nie do kupienia :( 

#198 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 12 wrzesień 2013 - 21:35

No i super,jak będzie śmigał jak piszesz to będzie oki.

W ogóle to lubię bez stery jak cholera ,branie nie da się porównać do brania na inne przynęty.

Szczególnie jak wobek wychodzi do powierzchni i wtedy jest bam  i jeszcze jak ryba jest konkret to serce wyrywa się z klaty.

hehe, dawno to mówiłem... ;) 

#199 OFFLINE   Majo

Majo

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1095 postów

Napisano 13 wrzesień 2013 - 08:40

VMC z Rapali Shad Rap 7cm   :)  Nie wiem jaki to model. Są extra ale luzem chyba nie do kupienia :(

Ajj, tak myślałem :) Chyba raczej nie da się kupić, ja nie widziałem. Dzięki za odpowiedz :)

#200 OFFLINE   Piotrek Milupa

Piotrek Milupa

Moderator Emeritus

• TEAM JERKBAIT
  • PipPipPipPip
  • 8449 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Piotrek

Napisano 13 wrzesień 2013 - 08:55

To jest VMC 9617 Ni - faktycznie ciężkie do kupienia, u nas można dostać tylko brązowe albo srebrne.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych