LB HM Spinnerman
#4261 ONLINE
Napisano 17 marzec 2020 - 15:27
- spinnerman lubi to
#4262 OFFLINE
Napisano 17 marzec 2020 - 16:08
U mnie zacny zapas.
- spinnerman lubi to
#4263 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2020 - 09:55
Kawał lokomotywy Panie
Ciekawe czy w takim pstrągowym malowanku też by zasysały na tym płytkim kamienisku?
Pozdro A
Cześć Adamie,
Rzadko zaglądam na forum, a już Twój wątek zupełnie mi gdzieś zaginął Nie wiem jak na tamtym "kamienisku" ale na moim w ubiegłym roku z początkiem sezonu pstrągowego na jasnego Trouta zaciąłem lokomotywe w granicach 80-90 cm. Fotki nie będzie bo mimo, iż kilka razy była pod nogami to po 20 minutach walki wygrała i przetarła żyłkę. Miejsce w którym stała to max 80 cm głębokości i to był dołek. Rzeka pstrągowa z dość dużym uciągiem oczywiście nie w PL. Miejscami szeroko i płytko, innym razem ciężko przejść w śpiochach. Kolejną już mniejszą mialem na złotego Trouta także kropki im nie przeszkadzają Podsumowując jest niewiele gatunków, które opierają się Troutowi o czym już pisałem tutaj ze 2 lata temu
- spinnerman lubi to
#4264 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2020 - 20:52
Cześć Adamie,
Rzadko zaglądam na forum, a już Twój wątek zupełnie mi gdzieś zaginął Nie wiem jak na tamtym "kamienisku" ale na moim w ubiegłym roku z początkiem sezonu pstrągowego na jasnego Trouta zaciąłem lokomotywe w granicach 80-90 cm. Fotki nie będzie bo mimo, iż kilka razy była pod nogami to po 20 minutach walki wygrała i przetarła żyłkę. Miejsce w którym stała to max 80 cm głębokości i to był dołek. Rzeka pstrągowa z dość dużym uciągiem oczywiście nie w PL. Miejscami szeroko i płytko, innym razem ciężko przejść w śpiochach. Kolejną już mniejszą mialem na złotego Trouta także kropki im nie przeszkadzają Podsumowując jest niewiele gatunków, które opierają się Troutowi o czym już pisałem tutaj ze 2 lata temu
Na Trouta wyjechało naprawdę dużo grubych pstrągów. Dla mnie osobiści wobler na każdą wodę i naprawdę nie potrzebuję niczego innego czy to łowiąc w dużych rzekach południa jak San czy Dunajec czy obławiając kameralne rzeczki lubelszczyzny lub północy kraju. Są osoby z tego forum które w sezonie łowią w PL po kilka, kilkanaście ryb grubo pow. 50-60 cm, ale z sobie tylko znanych powodów publicznie się tym nie chwalą i ja to szanuję. Dostaję od nich foty i to mi wystarcza. Na ten wobler padło też sporo fajnych jesiennych troci Naprawdę, nigdy nie miałem woblera który w ten sposób działa na pstrągi. Jego ruch, szczególnie przy podszarpywaniu ostatnio zwanym twitchingiem-nie wiem czy dobrze napisałem...? -sprawia, że pstrąg nawet nieżerujący jakby się pobudzał, staje się nerwowy, wychodzi i skacze tuż za woblerem to w prawo to w lewo, często nie wytrzymuje i w niego uderza. Zaobserwowałem takie zachowanie dwa lata temu na Bystrzycy. Po rzucie prostopadłym ryba pod 50 cm wyszła z rynny spod nawisów pod drugim brzegiem po czym szła za woblerem kilka metrów jak wściekła i zaatakowała go kiedy był już metr ode mnie na piasku z wodą o głębokości 30 cm. Widok piękny i niesamowity, pstrąg przepięknie wybarwiony. Niestety wymknął mi się z podbieraka przy próbie zrobienia fotki Podobne akcje widziałem na Łupawie... W ubiegłym sezonie jeden kolega z południa, zadzwonił do mnie i powiedział, że do czasu jak nie zaczął łowić Troutem nie sądził, że na jego rzece jest tyle grubych pstrągów... Dla mnie prawdziwa nobilitacja Ogólnie zbyt rzadko łowię pstragi żeby coś więcej powiedzieć. Mam zamiar w tym sezonie nadrobić te zaległości. Jutro pierwszy w tym sezonie wypad na stare pstrągowe rewiry Zobaczymy, czy rzeka obdarzy jakimś kropkowanym skarbem?
Pozdro
Załączone pliki
- Wesol, ezehiel, Pride i 6 innych osób lubią to
#4265 OFFLINE
Napisano 18 marzec 2020 - 21:10
Cześć Adaś. Będziesz na Żarnowcu w sierpniu?
Siemka.
No jakże by inaczej? Obowiązkowo
21.08-23.08 jak na razie jest aktualne.
Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.
Oby dla Naszego Zdrowia dobrze.
Coś tam będzie,jakieś Lewsy itp
Info dam jak tylko "smoke on the water" opadnie
- BOB i spinnerman lubią to
#4266 OFFLINE
Napisano 25 marzec 2020 - 16:34
Siwy znowu fajny tekst naskrobał i nawet coś złowił na moje woblery hehe
Dzięki Darku
http://zahaczeni.net...p3mrxJn-a_kfRpM
- wujek, Milan, krzyko i 3 innych osób lubią to
#4267 OFFLINE
Napisano 26 marzec 2020 - 11:40
Fajny tekst ,z konkretnymi informacjami a nie jakieś pitu pitu :-)
- spinnerman lubi to
#4268 OFFLINE
Napisano 27 marzec 2020 - 09:21
Fajny tekst ,z konkretnymi informacjami a nie jakieś pitu pitu :-)
No, Darek zawsze był merytoryczny, poza tym bardzo dobry boleniarz
- Kielo i WojtekCIN lubią to
#4269 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2020 - 18:54
Nowa, tłiczowa pstrągówka na poważne ryby się szykuje
Załączone pliki
- Artech, pawlikowski, Skorio i 3 innych osób lubią to
#4270 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2020 - 20:17
Użytkownik dragonexp edytował ten post 29 kwiecień 2020 - 20:22
#4271 OFFLINE
Napisano 29 kwiecień 2020 - 21:05
A może nowa boleniowka też się szykuje?
Będą dwie. Właściwie są gotowe ale z czasem gorzej i nie wiem czy w tym sezonie ujrzą światło dzienne.
- dragonexp lubi to
#4272 ONLINE
Napisano 05 maj 2020 - 20:22
Będą dwie. Właściwie są gotowe ale z czasem gorzej i nie wiem czy w tym sezonie ujrzą światło dzienne.
No nawet sobie nie żartuj Adaś - obiecałeś
#4273 OFFLINE
Napisano 30 maj 2020 - 14:56
Czy istnieje możliwość zamówienia kilku sztuk woblerów panic 7cm ze sterem?
#4274 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2020 - 14:03
Pozdro A
Załączone pliki
#4275 OFFLINE
Napisano 05 czerwiec 2020 - 15:27
Poszukam, jak gdzieś jeszcze trafię, to dam znać.
#4276 OFFLINE
Napisano 18 czerwiec 2020 - 08:30
Hej,
Czy Panic'i będą w najbliższym czasie dostępne?
#4277 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2020 - 07:52
#4278 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2020 - 10:06
Będę na Święcie Troci i Łososia.
Pozdro A
Załączone pliki
- wujek, salmon1977, Michał. i 2 innych osób lubią to
#4279 OFFLINE
Napisano 21 czerwiec 2020 - 11:00
Stosujesz do nich obciążenie?
#4280 OFFLINE