Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

LB HM Spinnerman

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4519 odpowiedzi w tym temacie

#741 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 10 kwiecień 2015 - 08:56

@spinnerman coś Ty zrobił?! :lol: ten wobek jest totalnie nie w Twoim stylu, przyzwyczaiłeś nas już do foli alu :lol:
Tak poważniej to świetna robota ;)

Adam pisze sie na plotki ale w innych kolorach. Dostalem klasycznie malowana. Chce inne pracuja rewlacyjnie. Na ducha tez sie pisze.

Pride ten wobek jest także w alu, z tym, że dostał więcej perły bo to duch w końcu jest ;)

Tomek, praca to podstawa. Szczególnie w jerkach należy bardzo dużą uwagę skupić na kształcie i rozmieszczeniu balastu. Ładne malowanie to tylko dodatek. Nawet najładniejszy wobler pójdzie w odstawkę jak nic nie będzie go wąchać. Pisz na priw jakie kolory potrzebujesz i coś pomyślimy. Robię teraz dużą serię 11 stek takich pomiędzy floating a neutral o bardzo żywej pracy więc mogę coś Ci odłożyć i pomalować na Twoją modłę ;)
  • Pride lubi to

#742 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 14 kwiecień 2015 - 14:50

Płotki 6,5 cm Floating z przeznaczeniem na zębate. Wersja ze sterem. Głębokość pracy 1-2 metry. Na rzece świetnie sprawdza się na płytkich blatach. Bardzo stabilny wobler, świetnie trzyma się nurtu i daleko leci. Waga ok. 14 gram z kotwicami. Już zebrały świetne recenzje :) Po niedzieli wysyłki wraz z jerkami boleniowymi i szczupakowymi.

Załączone pliki

• stoner, Pride i logun74 lubią to

#743 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 22 kwiecień 2015 - 13:04

No to sezon uważam za otwarty :)))))

Załączone pliki

#744 ONLINE   grzesiekp.

grzesiekp.

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 413 postów
  • LokalizacjaWarszawa
  • Imię:Grzesiek
  • Nazwisko:P.

Napisano 22 kwiecień 2015 - 14:01

Naturalny czerwony "chwost" :)

• spinnerman lubi to

#745 OFFLINE   *Hektor*

*Hektor*

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1212 postów
  • LokalizacjaPPL-SPIN
  • Imię:Piotr

Napisano 22 kwiecień 2015 - 14:37

W P...ZDU!!!

Jeszcze taka gruba kotwa... do żył też blisko było...

Denerwujące takie sytuacje, od tamtego roku obiecuję sobie nosić obcinaczki w kamizelce, ale często są potrzebne gdzie indziej i już nie wracają do kamizelki... Przed rokiem kumpla zakolczykował szczupaczek wiszący na jednej kotwie, a on na drugiej, gdyby nie jakiś spławikowiec nad brzegiem Warty który użyczył kombinerki, pewnie z rybą byśmy jechali na jakąś stację benzynową...

Użytkownik *Hektor* edytował ten post 22 kwiecień 2015 - 14:44

• spinnerman lubi to

#746 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 22 kwiecień 2015 - 17:07

W P...ZDU!!!
Jeszcze taka gruba kotwa... do żył też blisko było...
Denerwujące takie sytuacje, od tamtego roku obiecuję sobie nosić obcinaczki w kamizelce, ale często są potrzebne gdzie indziej i już nie wracają do kamizelki... Przed rokiem kumpla zakolczykował szczupaczek wiszący na jednej kotwie, a on na drugiej, gdyby nie jakiś spławikowiec nad brzegiem Warty który użyczył kombinerki, pewnie z rybą byśmy jechali na jakąś stację benzynową...

Polecam kupić na aledrogo skalpele z uchwytem. Zakupiłem zimà do prac przy woblerach a teraz przydały się jak diabli. W pierwszej chwili miałem jechać na pogotowie ale szkoda było czasu i sam to dziadostwo wyciàłem. Skalpel jest tak ostry, że praktycznie nie czujesz bòlu jak nacinasz. Bardziej boli jak żonka syfa dusi na plerach hehe Od dzisiaj skalpel stałym wyposażeniem mojej kamizelki ;)
  • krystiano1981r lubi to

#747 OFFLINE   Bujo

Bujo

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4485 postów

Napisano 22 kwiecień 2015 - 17:49

Zadziory pozaginac albo kotwice od razu takie kupic i po sprawie :) Gamaki sa fajne, trzymaja dobrze ryby, testowane na skaczacych pstragach, robia :) 

• spinnerman lubi to

#748 OFFLINE   Leszek-1975

Leszek-1975

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 94 postów
  • Lokalizacjanad Kwisą

Napisano 22 kwiecień 2015 - 18:39

Ja też kumplowi skalpelem kotwiczke wycinałem :) to mi chłop zemdlał :wacko: przyznam, że portasy miałem pełne :ph34r:

• spinnerman lubi to

#749 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6352 postów
  • LokalizacjaPułtusk
  • Nazwisko:Prażmowski

Napisano 22 kwiecień 2015 - 18:50

Chciałbym poznać historię tego wypadku  :D

• Pride lubi to

#750 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 22 kwiecień 2015 - 21:06

Chciałbym poznać historię tego wypadku  :D

Piotrek napewno gołdy dzisiaj nie wąchałem :)))) To była szybka akcja. Jeden fałszywy ruch i bingoooo ;)

#751 OFFLINE   Hesher

Hesher

Ekspert

• Lurebuilding Team
  • PipPipPipPip
  • 6352 postów
  • LokalizacjaPułtusk
  • Nazwisko:Prażmowski

Napisano 22 kwiecień 2015 - 21:31

Miałem tak w ubiegłym roku przy wódce.
  • spinnerman lubi to

#752 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 22 kwiecień 2015 - 21:50

Zadziory pozaginac albo kotwice od razu takie kupic i po sprawie :) Gamaki sa fajne, trzymaja dobrze ryby, testowane na skaczacych pstragach, robia :)

Na muszkę od dawna łowię wyłàcznie na haki bz. Zacięcia z racji mniejszego oporu sà duuuużo skuteczniejsze, a przy markowych, dobrze wyprofilowanych hakach praktycznie nie odnotowuje spadòw ryb. No ale to przy miękkich muchòwkach. Natomiast nie wiem jak kotwice bz sprawdzalyby sie w zestawieniu z szybkimi, sztywnymi kijami spinningowymi. Poza tym dostęp do takich kotwic jest mocno ograniczony.

#753 OFFLINE   AndrzejZareba

AndrzejZareba

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 92 postów
  • LokalizacjaWrocław/Warszawa

Napisano 23 kwiecień 2015 - 13:49

Ładna inauguracja :) szczęście. , ze nie nad wodą... ;)

#754 OFFLINE   Bujo

Bujo

Zaawansowany

• Bloggerzy
  • PipPipPip
  • 4485 postów

Napisano 23 kwiecień 2015 - 14:28

Na muszkę od dawna łowię wyłàcznie na haki bz. Zacięcia z racji mniejszego oporu sà duuuużo skuteczniejsze, a przy markowych, dobrze wyprofilowanych hakach praktycznie nie odnotowuje spadòw ryb. No ale to przy miękkich muchòwkach. Natomiast nie wiem jak kotwice bz sprawdzalyby sie w zestawieniu z szybkimi, sztywnymi kijami spinningowymi. Poza tym dostęp do takich kotwic jest mocno ograniczony.

Sprawdzaja sie jak najbardziej, nawet przy plecionkach, sa niesamowicie chwytne, nawet jak w palcach przekladasz to zawsze ktorys z grotow ukasi :) Mam idealny poligon do testow: plytkie bardzo szybkie rynny gdzie stoja pstragi, skacze taki 3-4 razy po braniu i jak nie spadaja to kotwica dobra :) 

• spinnerman lubi to

#755 OFFLINE   scca

scca

Forumowicz

• Twórcy
  • PipPip
  • 174 postów

Napisano 23 kwiecień 2015 - 17:41

No to żeś się panie zakolczykował...brrr
  • spinnerman lubi to

#756 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 23 kwiecień 2015 - 21:58

Panowie nie będzie pięknych zdjęć, czadowych filmów z atakami wściekłych bolków ani zdjęć z udziałem najznamienitszych testerów  :ph34r:  ...bo nie mam na to czasu :D :D :D  Chcę Wam jednak zaprezentować moje najmłodsze dziecko, następcę "CIENKIEGO" , bo od niepowtarzalnej pracy tego niepozornego woblera wszystko się zaczęło...Trwające od jesieni ubiegłego roku prace nad bryłą, a w zasadzie nad jej odpowiednim profilem i jego zbalastowaniem zaowocowały w moim  nieskromnym mniemaniu, powstaniem przynęty, co najmniej znakomitej i bardzo ciekawej  :blink:  Lekka zima pozwoliła na bieżąco testować w nurtach Wisełki kolejne podcięcia profilu i usytuowanie obciążenia oraz oczka mocującego, które finalnie pozostało uniesione pod kątem 30 stopni w stosunku do osi woblera. Ten prosty zabieg umożliwia  pełną kontrolę i łatwość manewrowania ciężką przynętą nawet na bardzo  dużych dystansach. Wobler na całej trasie" słucha się" wędkarza reagując na wszelkie szarpnięcia, podbicia itp. sztuczki. Wykonanie na dystansie 30-40 metrów zaoczkowania czy "eski" na powierzchni lustra wody nie sprawia najmniejszego problemu. Prowadzenie z nurtem w opadzie? Proszę bardzo, lusterkuje jak ta lala  :)  Przesadzam? Być może...ale taki właśnie jest PANIC.

Załączone pliki

#757 OFFLINE   krystiano1981r

krystiano1981r

Historię tworzą ci,którzy wieszają bohaterów...

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2790 postów
  • LokalizacjaDolina Widawy...;)
  • Imię:Krystian

Napisano 23 kwiecień 2015 - 22:10

Wreszcie się doczekałem... :rolleyes:

"Cienki" był w moim mniemaniu świetnym woblerem,jeśli "Panic" jest jeszcze lepszy to strach pomyśleć co będzie za rok czy dwa. :)

Wygląd zabójczy o pracę można być spokojnym,krótko Adam,super robota.

Ps.Te cztery z fotki to moje? ;)

#758 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 23 kwiecień 2015 - 22:34

Wreszcie się doczekałem... :rolleyes:

"Cienki" był w moim mniemaniu świetnym woblerem,jeśli "Panic" jest jeszcze lepszy to strach pomyśleć co będzie za rok czy dwa. :)

Wygląd zabójczy o pracę można być spokojnym,krótko Adam,super robota.

Ps.Te cztery z fotki to moje? ;)

Dzięki za wiarę w sukces hehe

Sam wiesz Krystiano, że wygląd ma u mnie drugorzędne znaczenie. Praca, praca i jeszcze raz praca. Będę coraz bardziej skłaniał się ku ortodoksyjności umaszczenia woblerów w sensie zachowania tradycyjnych, sprawdzonych wzorców. To zaprocentuje w przyszłości i nie chodzi mi o mnie, ale o wędkarzy stosujących moje przynęty ;)

Co do tych czterech. No niestety. Ta seria jest już dawno zamknięta. Ale dosychają kolejne, także nie ma strachu. W końcu sezon nadchodzi :)  Zaraz zapodam filmik z testu wannowego cobyście cokolwiek pojęli o czym piszę, bo sam gubię się już w tych bredniach hehe :rolleyes:

• Dagon, Kamil Z. i krystiano1981r lubią to

#759 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 4648 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 23 kwiecień 2015 - 22:37

#760 OFFLINE   Dagon

Dagon

:P

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 3079 postów
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 23 kwiecień 2015 - 22:37

(...)  wygląd ma u mnie drugorzędne znaczenie. Praca, praca i jeszcze raz praca. (...)

:good:

• Mariano Mariano lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych