Panie kochany pisz do Adama na priv. Bo do giełdy to rzadko cokolwiek doczekuje...
LB HM Spinnerman
#1961 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2016 - 17:24
- GBP lubi to
#1962 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2016 - 19:27
Wujek ja nie piszę że coś jest nie skuteczne czy skuteczne (nie można tak gdy się nie łowiło danymi przynętami) ,to tylko takie pytanie techniczne było z ciekawości odnośnie ustawienia się takiej przynęty w wodzie i tyle ,ogólnie cykady czy woblery cykadopodobne są bardzo fajne i mega skuteczne ale wiadomo nie zawsze i wszędzie ,często jest tak że tylko te przynęty dają rezultaty gdy inne zawodzą.
Adamie nie będę ci tu pisał o podstawowych zasadach bo przecież to podstawowe zasady :-) i każdy je doskonale zna :-) ,albo może o jednej jeszcze napiszę a co tam.
Miejsce zaczepu linki/miejsca zaczepu linki - umiejscowienie góra ,dół względem kształtu i rozmieszczenia obciążenia.Przy próbach następnych wobków może się okazać że praca przynęty jest jeszcze fajniejsza gdy oczko/oczka jest umiejscowione głębiej w korpusie i przesunięte może w lewo a może w prawo:-).Dlaczego jedno oczko i tak umiejscowione ,możliwości jest kilka a przynęta może być wtedy wykożystywana w różnych warunkach w zależności os zaczepu.
Kielu znam trik z oczkiem poniżej osi grzbietu. Faktycznie wobler hula wtedy kozacko, bardzo mocno lusterkuje. Niestety taka praca wcale nie musi odpowiadać boleniom. Minusem takiej konstrukcji w moim przypadku jest również czyszczenie oczka i późniejsze lakierowanie, bo wiadomo, że w tym zagłębieniu będzie się odkładał spływający lakier. Co do umiejscowienia oczka, też to przerabiałem. Nie robię woblerów na tzw. pałę, czyt. Zalej ołów, pomaluj i popchnij dla klienta. RapMastery robię w dwóch wersjach oczka z pracą baaardzo drobniutką to pod siebie i dla chętnych oraz w wersji klasycznej, tak żeby każdy sobie z tym woblerem poradził i był zadowolony. Mogę zrobić także wersję bardzo ostro pracującą ale tylko na wodę stojąca ; w rzece wybije go nurt. Nie muszę podawać szczegółów, bo sądzę, że wiesz o czym piszę i jak to zrobić. Pozdrawiam.
- Kielo i GBP lubią to
#1963 OFFLINE
Napisano 24 kwiecień 2016 - 19:32
Mam pytanie, Kiedy szykuje sie kolejny rzut Paniców i nocnych sandaczówek na giełdzie? ;-)
Myślę, że sandaczówki 9-ki i 10-ki pojawią się pod koniec maja, ale lepiej jak pisze Daniel temat ogarnąć na priv. Można wtedy sobie dogadać kolory, obciążenie i co tam chcesz Pozdrawiam.
- Kamil Z. lubi to
#1964 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2016 - 09:10
Śledzie na Syrsan gotowe
Załączone pliki
- Kamil Z., fish28, Sebo i 5 innych osób lubią to
#1965 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2016 - 09:14
Podaj szczegóły techniczne?
- mnietek lubi to
#1966 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2016 - 09:26
13 cm / 37 g slowly sinking
#1967 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2016 - 09:36
Taka płoteczka jeszcze dosycha.
Załączone pliki
- Kamil Z., martek, Kajtelek2 i 2 innych osób lubią to
#1968 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2016 - 11:33
Mimo, że jestem fanem nieco skromniejszych białych brzuszków to Twoje śledzie wyjątkowo mi się podobają Super robota, może nawet zobaczę je w akcji
#1969 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2016 - 11:43
Te brzuchy tak naprawdę są mocno perłowe, a to baaaardzo lubię i wierzę, że rybki też W przypadku tych woblerów nie ma możliwości innego pomalowania gdyż brzuch jest mocno wyprofiowany w V-kę, i tak rozkłada się farba przy natrysku aero. Jedynie przy użyciu taśmy maskującej można to zniwelować, z tym, że nie uzyskasz już efektu przejścia barw, a efekt ostrego odcięcia, jak w tym woblerze holo na górze. Też bardzo fajnie to wygląda. Tak Japan stajlowo
- ezehiel i Pride lubią to
#1970 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2016 - 13:29
Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka
- ezehiel lubi to
#1971 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2016 - 14:10
Adam a próbowałeś przy malowaniu brzucha użyć zgiętego na pół krtonika? Może dać to pożądany efekt :-)
Nie. Nie znam tego patentu Masz może jakiś filmik do tego?
#1972 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2016 - 14:23
Adaś no rewelacyjne te śledziki.
A płoteczka to już ............
Już chcę je mieć a co tu dopiero mówić o "zwodowaniu" tych piękności.
- spinnerman lubi to
#1973 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2016 - 14:36
Adaś no rewelacyjne te śledziki.
A płoteczka to już ............
Już chcę je mieć a co tu dopiero mówić o "zwodowaniu" tych piękności.
Powiem Ci Sebek nieskromnie, że w realu wyglądają dużo fajniej. Grzbiet mają w delikatnej, niebieskiej opalizacji, natomiast poniżej ma takie fajne przejście na boki od ciemnego do takiego sino-stalowo-błękitnego; jak u śledzia hehe Nie mam takiego sprzętu, żeby to uchwycić. Będzie Pan zadowolony
#1974 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2016 - 14:37
Trochę źle dobrałem kartonik ale to tak na szybko :-)
Użytkownik Qcyk edytował ten post 25 kwiecień 2016 - 14:39
#1975 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2016 - 15:10
Tak jak pisałem, za dużo kątów jest na brzuchu tego woblera i nie wiele by ten kartonik pomógł. Ale przy prostych brzuszkach jak najbardziej patent godny uwagi.
Załączone pliki
#1976 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2016 - 15:50
Faktycznie mógłby być problem...
#1977 OFFLINE
Napisano 25 kwiecień 2016 - 21:17
Adamie umiejscowienie/obniżenie/podniesienie oczka to nie trik :-) tylko proste podstawowe fizyczne zasady przy takich konstrukcjach :-) ,można skonstruować wobka ,którego będziemy mogli dopasowywać do różnych warunków ,tak jak pisałem ,zalewanie oczek to tylko kwestia przejścia na inną technikę lakierowania.Dodatkowo tak jak pisałem powinno się rozpatrzeć pracę takiej przynęty na dalekich odległościach i na bliskich ,opad przy kontroli linki przy dalekiej odległości i przy bliskiej ,bardzo ciekawe rzeczy można odkryć/zauważyć i wyciągnąć konkretne wnioski :-).
Nie wątpię w to że wobków nie robisz na pałę :-) przecież nikt tak nie robi ,natomiast i nie piszę tego złośliwie ,skoro już robisz woblery nazywane boleniowymi to warto może by było coś takiego rozkminić i skonstruować :-) ,może jeszcze dodać co nieco jakichś wygibasów prawo - lewo ,w cykadopodobnych też da radę :-).
Użytkownik Kielo edytował ten post 25 kwiecień 2016 - 21:25
#1978 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2016 - 10:52
Nie wątpię w to że wobków nie robisz na pałę :-) przecież nikt tak nie robi...
Hehe, zdziwił byś się.
Co do woblerów boleniowych znowu oceniasz nie mając styczności z tym co oceniasz. Nie wiem z czego to może wynikać... Nie, będę oceniał.
Powodzenia w odkrywaniu kolejnych, prostych zasad fizyki...
- Kamil Z., krystiano1981r i urasenty lubią to
#1979 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2016 - 13:52
OK i dziękuje :-)
#1980 OFFLINE
Napisano 26 kwiecień 2016 - 14:13
Aj gadanie o fizyce i jakieś mało istotnych detalach.
Za raptem 4 dni Bolenie wszystko zweryfikują.
Adaś my już czekamy na przesyłkę i w niedzielę skoro świt ruszamy na nasze odrzańskie Rapy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych