Szacunek Rafał Chłopie kiedy Ty śpisz teraz ryby ryby ryby
Tapatalkniete z iPhone 7
Ryby jutro.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 09 listopad 2018 - 17:52
Szacunek Rafał Chłopie kiedy Ty śpisz teraz ryby ryby ryby
Tapatalkniete z iPhone 7
Ryby jutro.
Napisano 16 listopad 2018 - 18:31
PORZĄDNA SZCZUPAKÓWA
Kijek zbudowany na blanku Suzuki RXF-20lb-762 ( 2,28m, 25lb mocy, opisany do 41g. Realnie opyla 55g). Kijek na szczupale łowione nia nie co większe przynęty. Uniwersalny na maxa obskoczy gumy średnie i większe,( myślę ,że do 20cm), wszelakie woblery, jerki, złom w każdej postaci i co tam jeszcze się wymyśli. Cała frajda w tym ,że na wszystko łowi się tak samo fajnie. Amortyzacja i dynamika - mega . Moim zdaniem to najlepsza propozycja do takiego łowienia z możliwych.
Kijek ubrany na bogato ,a co . Przelotki Fuji Torzite, rękojeść pełna z naturalnego korka flor, burnta i korkogumy. Uchwyt DPS fuji z insertem z korkogumy.
Napisano 16 listopad 2018 - 19:24
To wszystko prawda, bo to pewnie moja wędka, najlepsza szczupakówka, jaką kiedykolwiek miałem
Polecam pracę Rafała wszystkim, którzy chcą mieć perfekcyjnie wykonane wędki.
Napisano 23 listopad 2018 - 18:36
BŁĘKITNIE SZCZUPAKOWO
Kijek zbudowany do łowienia szczupaków na większe gumy i jerki średniego kalibru na jednoczęściowym blanku Lemax SlimMax 8kg. Wyszedł mocny i bardzo mięsisty kijek o głębszym ugięciu który obsłuży przynęty do ok 80-90g. Ze względu na swoją ponad przeciętną elastyczność startuje już bardzo nisko. Myślę ,że z ciężarkiem 15g już fajnie będzie współpracować.
Kijek uzbrojony raczej klasycznie. Pełna rękojeść z korka Rivier i Rivier 2, wstawki z pianki pod kolor blanku, Uchwyt DPS 18 skeleton, przelotki fuji Sic
Napisano 24 listopad 2018 - 10:36
Napisano 24 listopad 2018 - 11:23
Naprawdę fajnie wygląda. Tylko pierwsza dwustopkowa?
Nie wiesz co będzie podpiete do takiego kijka?
Tak, tylko pierwsza jest dwustopkowa. A podpięta Daiwa Certate 3000
Napisano 27 listopad 2018 - 17:33
UNIWERSALNA LEKKA BRZEGÓWKA
Kijek na blanku DRAGON HM-X model 2,45m c.w 5-21g ( w Dragonie jako Sensitive 2) zbudowany jako uniwersalny kijek do latania po brzegu z jednym kijkiem. I dokładnie taki jest. Obskoczy okonia, klenia, jazia, bolka, szczupłego na lżej oraz sandałka na wobki i lżejsze główki. Równie dobrze współpracuje z przynętami miękkimi jak i woblerkiem czy obrotówką. Czyli taki lżejszy uniwersał.
Kijek został uzbrojony raczej tradycyjnie. Przelotki Fuji Sic Slim (czyli lepiej niż Dragon oferuje), rękojeść pełna z korka Kaktus 2 z dodatkiem korkogumy i cienkich pasków z pomarańczowej pianki, uchwyt Fuji DPS 17.
Przyjemny w obsłudze kijek wyszedł .
Użytkownik skalek-77 edytował ten post 27 listopad 2018 - 17:34
Napisano 27 listopad 2018 - 20:41
Mój ten Dragon. Naprawdę jestem bardzo zadowolony z tego kija, wyjąłem na niego już trochę ryb i w pełni polecam jeśli ktoś go bierze pod uwagę. Tak jak Rafał napisał, bardzo uniwersalny kij, od większego okonia do szczupaka na lekko. Łowiłem na niego i na przynęty twarde i na gumy, bezproblemowo zaciąłem i wyjąłem wiślanego sandacza 70cm na Cannibala 8cm + 18g główka. Kij prawidłowo opisany, raczej bez zapasu mocy i bez mocarnego dolnika. Gnie się po całości ale jest przy tym, szybki i sprężysty. W podobnej cenie, za którą Dragon oferuje za ten kij, ja mam go wg. własnego projektu i z przelotkami Fuji SIC a nie Alconite.
Napisano 04 grudzień 2018 - 17:32
BŁĘKITNA SZCZUPAKÓWA
Kijek zbudowany z myślą o łowieniu dużych szczupaków na blanku Lemax Barbarian BBR-SG 706/ 6kg. Bardzo mocny jak na 6kg i plastyczny kijek o nie kończącym się ugięciu. Blank typu Solid Carbon czyli pełny pręt węglowy. w kolorze pastelowego błękitu. Kijek został uzbrojony w przelotki Fuji Torzite, uchwyt Fuji DPS18 i korek tygrys, wstawki z błękitnej pianki i korkogumy.
Napisano 04 grudzień 2018 - 17:43
KRÓTKI UNIWERSAŁ
Uniwersalny krótki, jednoczęściowy kijek na blanku Lemax Barbarian BBR-SG 601L. 1,80m długości, moc 4kg, blank również typu solid carbon. Określam go jako typowy L z zapasem na wyholowanie większego przyłowu. Tym razem te 4kg uważam że przeszacowane. Jeden kijek na łódkę i można połowić różne gatunki rybek na różne przynęty. Uogólniając to leciutka szczupakówka i okoniówka na ciężej a szczególnie do twitchingu.
Kijek został uzbrojony w przelotki Fuji Torzite, uchwyt Fuji DPS 17 i rękojeść dzieloną z korka Rivier.
Napisano 08 grudzień 2018 - 16:42
Co nie co udało się ostatnio ukręcić
Napisano 08 grudzień 2018 - 23:54
Napisano 09 grudzień 2018 - 18:00
Widzę moją. Jadę odebrać jak najszybciej. Może jeszcze rozdziewiczę w tym roku.
Napisano 10 grudzień 2018 - 13:15
Rafał, a co to za kijek 3ci od dołu?
Napisano 10 grudzień 2018 - 13:29
Napisano 12 grudzień 2018 - 11:19
MHX ELITE PRO EPS86MHF...chyba że ktoś zrobił identyczny
Dokładnie.
Napisano 12 grudzień 2018 - 11:26
SUPER PSTRĄGÓWECZKA
Kijek na blanku Suzuki RXF-5lb-702. Na pstrągi mega. Osobiście takiego kijka używam i lepszego jeszcze nie miałem.
Kijek zbudowany na full wypasie. Przelotki Fuji Torzite T2, uchwyt Anglers japan gun smoke z insertem drewnianym, krótka pełna rękojeść z tygrysa ze wstawkami z burnta i rudej korkogumy.
Napisano 12 grudzień 2018 - 11:58
Witaj
bardzo ładnie ta suzuka wyszła w tym podoba mi się ten uchwyt , tylko czy nie jest bardzo zimny w obsłudze ....?
Napisano 12 grudzień 2018 - 12:29
Użytkownik adriano edytował ten post 12 grudzień 2018 - 12:30
Napisano 12 grudzień 2018 - 13:00
Sliczna wedeczka
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI