Rafał moja Suzuka petarda .Wielkie dzięki i zbieram monetę na następny model.
#2561 OFFLINE
Napisano 28 marzec 2020 - 21:13
- skalek-77 lubi to
#2562 OFFLINE
Napisano 30 marzec 2020 - 10:26
Może namówisz właściciela żeby wstawił fotkinugięcia
Właściciel nie jest użytkownikiem forum. Ale może uda mi się namówić go żeby mi podesłał fotki.
- Friko lubi to
#2563 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2020 - 10:13
PSTRĄGÓWKA W CAST
Kijek zbudowany pod pstrągi na blanku Suzuki RXF-6lb-702 ( 2,13m w dwuskładzie, moc 4-8lb , c.w 2-7g, realnie do 10g) tym razem pod casta.
Kijek zbudowany niezwykle prosto a zarazem bardzo funkcjonalnie.
Pełna rękojeść z naturalnego korka, uchwyt SKTS16 z insertem z drewienka egzotycznego, przelotki Fuji Torzite T2 w układzie spiralnym.
Załączone pliki
- malinabar, qaya, TrikWe i 1 inna osoba lubią to
#2564 OFFLINE
Napisano 08 kwiecień 2020 - 16:41
POD SANDAŁKA Z ŁODZI.
Dwa praktycznie bliźniaczo podobne kijki zbudowana pod łowy sandaczowe.
Kijki na blankach Kraag Elite Nano. Jeden SKXE668-1N do łowienia na lekko i jako kijek pod większe okonie (gumy 2-4' na główkach 4-12g). Drugi SKXE6612-1N jako typowa sandaczówka pod średniej wielkości przynęty ( gumy 3-4' na główkach 8-18g ).
Mega szybkie i elektryczne kijki o cudnym ugięciu. Typowo progresywne z minimalnym zapasem mocy w dolniku.
Blanki zostały polakierowane w transparentny kolor burgundy dust, uchwyty Fuji DPS z nakretkami KDPS zakrywającymi gwint . Do uchwytów dorobiłem inserty frezowane z drewna w kolorze blanku. Całość dopełniają przelotki Fuji Torzite T2 uwiązane nicią metaliczną w kolorze blanku .
Razem prezentują się pięknie
Załączone pliki
- maniak, Krzysiek Rogalski, carlus75 i 12 innych osób lubią to
#2565 OFFLINE
Napisano 08 kwiecień 2020 - 18:04
- skalek-77 lubi to
#2566 OFFLINE
Napisano 08 kwiecień 2020 - 18:07
- skalek-77 lubi to
#2567 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2020 - 17:00
Burgundzik też ma coś w sobie...
Faktycznie ma coś w sobie. Mam trochę słabość do tego kolorku a jeszcze w wydaniu dust (z drobniutkim czerwonym brokatem ) to już całkiem miodzio. Niewątpliwym plusem tego koloru jest fakt, że można go jeszcze uzupełnić całą zabudową kijka w kolorze ( jak insert drewniany w kolorze burgundu, buraczka i nici w zwykłym nylonie czy metalic)
- maniak lubi to
#2568 OFFLINE
Napisano 09 kwiecień 2020 - 19:31
#2569 OFFLINE
Napisano 10 kwiecień 2020 - 06:55
Czy ten "burgundy dust", to Twoja robota, czy też Fishingart?
#2570 OFFLINE
Napisano 10 kwiecień 2020 - 09:44
Czy ten "burgundy dust", to Twoja robota, czy też Fishingart?
To kolor z F.A z nowej palety kolorów transparentnych.
#2571 OFFLINE
Napisano 10 kwiecień 2020 - 10:44
To kolor z F.A z nowej palety kolorów transparentnych.
Aaaa! Super!
#2572 OFFLINE
Napisano 11 kwiecień 2020 - 15:58
GRATKA DLA KONESERA
A tak na Święta coś ciekawego.
3 częściowy kijek na blanku RST M3 Traveller spinn 2,85m, c.w opisane przez producenta jako 30-50g (trochę dużo jak na moje oko)
Blank typu " teraz takich blanków już nie robią, a te kiedyś robione to były blanki...", czyli mega mięcho i porządne ścianki.
Piękny kolorek ciemno brązowy, reszta również zrobiona nie jako pod kolor blanku ( korek, drewno i omotki).
Całość prezentuje się na prawdę wyjątkowo. A poza tym to bardzo fajny kijek.
Załączone pliki
- yglo, malinabar, Del Toro i 2 innych osób lubią to
#2573 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2020 - 16:29
OKOŃ ,KLEŃ ,JAŹ NA MATAGI
Kijek uzbrojony na blanku Matagi TR80 Super Mebaru L- SGT. Uniwersalny lekki kijek za równo do łowienia z brzegu jak i z łodzi. Kijek do łowienia na małe i lekkie przynęty ale nie koniecznie małych ryb. Delikatna szczytówka i dolnik ze sporym zapasem mocy pozwala na swobodne radzenie sobie z całkiem sporymi przyłowami w postaci sporych kleni, jazi a i bolka też w większości przypadków ogarnia. Kijek jest dwu składowy łączenie typu spigot, długości 2,44m. Obsługuje przynęty od 0-nic do ok 5g.
Kijek dostał krótka pełną rękojeść z naturalnego korka bardzo dobrej jakości, uchwyt Fuji SKSS 16 z insertem z egzotycznego drewna stabilizowanego i przelotki Fuji Torzite.
Załączone pliki
Użytkownik skalek-77 edytował ten post 22 kwiecień 2020 - 16:55
- popper, maniak, nyny i 7 innych osób lubią to
#2574 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2020 - 16:42
WKLEJKA MATAGI
Kijek na blanku Matagi TR 74 Super Mebaru M z pełna wklejką węglową ( solid tip). Kijek zbudowany jako delikatna okoniówka do najmniejszych przynęt. Dwu skład o długości 2,21m obsłuży przynęty od 1-5g z możliwością delikatnego przeciążenia myślę ,że do ok 6-7g.
Ten egzemplarz dostał dzieloną rękojeść z twardej pianki Matagi, uchwyt Fuji VSS16 z nakrętką zakrywającą gwint od KSKSS 16, elementy ozdobne w kolorze czerwonym. Kijek dostał również bardzo lekkie przelotki w tytanowej ramce Fuji Titanium Sic Slim.
Załączone pliki
- maniak, nyny, gulf i 2 innych osób lubią to
#2575 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2020 - 16:47
Uuu dobry blank... Mowa o Super Mebaru L.
Klient będzie zadowolony, potwierdzam blank o szerokim spectrum możliwości.
Ale czemu nie na Torzitach? On jeszcze zyskuje wtedy, a nic nie traci z opcji klenio/jaziowania.
Użytkownik nyny edytował ten post 22 kwiecień 2020 - 16:47
#2576 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2020 - 16:52
Kolejny Kijek na blanku Matagi tym razem najlżejszy z serii Super Shore ( Matagi TR 76 Super Shore LL) Kijek dwu częściowy długości 2,28m pod wszelkiego rodzaju przynęty o masie 3-10g. Kijek szybki i lekki, raczej pod jigi , ale radzi sobie również całkiem nieźle z twardymi przynętami typu obrotówka czy woblerek. Czyli można powiedzieć ,że to jigówka z tendencją do uniwersalności.
Kijek ten został uzbrojony w dzieloną rękojeść z twardej pianki Matagi, Uchwyt Fuji KSKSS 16 z nakrętką zabudowaną pianką i insertem z akrylu w kolorze perłowego fioletu, elementy dekoracyjne również w kolorze fioletu. Kijek dostał również bardzo lekkie przelotki Fuji Torzite w tytanowych ramkach.
Załączone pliki
- nyny, gulf, Artek i 3 innych osób lubią to
#2577 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2020 - 16:57
Uuu dobry blank... Mowa o Super Mebaru L.
Klient będzie zadowolony, potwierdzam blank o szerokim spectrum możliwości.
Ale czemu nie na Torzitach? On jeszcze zyskuje wtedy, a nic nie traci z opcji klenio/jaziowania.
Ten Super Mebaru L jest na Torzitach
#2578 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2020 - 16:58
Ten Super Mebaru L jest na Torzitach
Dałbym sobie rękę uciąć, że było napisane o Sicach
#2579 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2020 - 17:00
Dałbym sobie rękę uciąć, że było napisane o Sicach
Bo było. Ale błędnie wpisałem i już poprawiłem. Titanium Sic dotyczy tego niżej.
Użytkownik skalek-77 edytował ten post 22 kwiecień 2020 - 17:01
#2580 OFFLINE
Napisano 22 kwiecień 2020 - 17:00
Bo było. Ale błędnie wpisałem. Titanium Sic dotyczy tego niżej.
No to wsio jasne
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →