Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie
AUTORSKI

Rodbuilding Skalka - choroba nieuleczalna

autorski-rb

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3561 odpowiedzi w tym temacie

#3001 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów
  • Imię:Rafał

Napisano 24 czerwiec 2022 - 15:27

Kolego weź może zadzwoń do Rafała bo mi właśnie omotki lakieruje i lepiej żeby roboty nie schrzanił  :lol:

Już polakierowałem  :P

#3002 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów

Napisano 24 czerwiec 2022 - 15:41

OKONIOWA SZPADA WYKAŁACZKA

Kijek zbudowany do dłubania okoni na najlepszym obecnie blanku pod takie lekkie zastosowania. Noctiss Nano SNT633-2N. Dwu skład, długości 192 cm, mocy 3lb c,w 0,5-4g realnie 5g główka +2-3" gumka. To najszybszy i najczulszy blank z gatunku XUL jaki widziałem ( a trochę już widziałem ;) ). Ugięcie raczej szczytowe ale z pracującym dolnikiem. Jak dla mnie blank jest perfekcyjny pod okoniowego jiga, pod pstrąga na robale również.

Kijek dostał dzieloną rękojeść z naturalnego korka i barwionego na krwisto czerwono drewna stabilizowanego. Do tego uchwyt Fuji DPS 16 z insertem z tego samego drewienka i przelotki Fuji Torzite. Kijek jest petarda. Sam kiedyś taki będę miał :) .

Załączone pliki

#3003 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów

Napisano 24 czerwiec 2022 - 15:52

BORONIK POD SANDAŁKI

Kijek na boronowym blanku Thorus Boron Nano, model SBO6914-1N. Jednoskład o długości 2,07m, mocy 14lb i c,w 6-23g . Blank jest mega. Ciężko aż to opisać. Jak dla mnie to wzór kijka pod sandacze i nie tylko .Połączenie szybkości , czułości i świetnej amortyzacji jest genialne. 

Kijek został uzbrojony w dzieloną rękojeść z korka Rivier II, i grafitowego drewna stabilizowanego. Uchwyt Fuji DPS 17 GM z insertem z drewienka. Do tego przelotki Fuji Torzite i omotki w kolor gun smoke metalic. Wszystko razem - petarda.

Załączone pliki

#3004 ONLINE   Krzysiek Rogalski

Krzysiek Rogalski

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 863 postów
  • LokalizacjaMiędzyzdroje

Napisano 24 czerwiec 2022 - 16:29

Noctiss Nano SNT633-2N. Dwu skład, długości 192 cm, mocy 3lb c,w 0,5-4g realnie 5g główka +2-3" gumka. 

A od jakiej realnie wagi przynęty te najlżejsze dwuskładowe Noctissy pokazują opad? Ten SNT633-2N oraz SNT645-2N?

#3005 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów

Napisano 24 czerwiec 2022 - 17:01

A od jakiej realnie wagi przynęty te najlżejsze dwuskładowe Noctissy pokazują opad? Ten SNT633-2N oraz SNT645-2N?

Tak zwane pokazywanie opadu przy główkach 1,czy 2g  to dla mnie czysta abstrakcja. Więc nie wiem o co dokładnie pytasz. Ten najlżejszy chodzi już od najlżejszych główek typu 0,5-0,7g, ten mocniejszy 1-1,5g

#3006 OFFLINE   maniak

maniak

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1128 postów
  • LokalizacjaPomorskie
  • Imię:Maciej

Napisano 24 czerwiec 2022 - 18:55

Okoniówka nie moja, nie mój świat z dzielonym dolnikiem.. ale bardzo gustownie, wstrzelone kolorystycznie pod okonia w punkt! :)

#3007 OFFLINE   Fatso

Fatso

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 2684 postów
  • LokalizacjaWarszawa, Choszczówka
  • Imię:Michał

Napisano 25 czerwiec 2022 - 08:47

Okoniówka nie moja, nie mój świat z dzielonym dolnikiem.. ale bardzo gustownie, wstrzelone kolorystycznie pod okonia w punkt! :)

no nie wiem, nie wiem 🙄 A gdzie pasy i kolczaste płetwy🤣

Użytkownik Fatso edytował ten post 25 czerwiec 2022 - 08:48

#3008 OFFLINE   maniak

maniak

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1128 postów
  • LokalizacjaPomorskie

Napisano 25 czerwiec 2022 - 08:58

Po złowieniu ryby i zdjęciu wraz z wędką :D

#3009 OFFLINE   Krab

Krab

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 719 postów
  • Lokalizacjanad Drwęcą
  • Imię:Krzysztof
  • Nazwisko:Bartosiak

Napisano 30 czerwiec 2022 - 14:18

Moja. Tez generalnie nie lubię dzielonych dolników. Ale dałem wolna rękę Rafałowi i wyszło bardzo ładnie. Ważniejsze właściwości, jak wygląd.

#3010 ONLINE   Werem

Werem

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 639 postów
  • LokalizacjaHajnówka
  • Imię:Jerzy

Napisano 30 czerwiec 2022 - 14:35

Krzysztof, a od kiedy wygląd nie jest dla Ciebie najważniejszy? 🙃🤪

#3011 ONLINE   Sławek77

Sławek77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1374 postów
  • LokalizacjaWielkopolska

Napisano 30 czerwiec 2022 - 14:52

Rafał,

Mógłbyś opisać różnice,zalety i wady między SBO6914-1N a noctisem 61013-1n?

#3012 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów

Napisano 30 czerwiec 2022 - 15:51

Rafał,

Mógłbyś opisać różnice,zalety i wady między SBO6914-1N a noctisem 61013-1n?

Thorus ogólnie bardziej uniwersalny dzięki poczucia mięcha w trakcie holu ( to przez ten boron). Mocowo troszkę wyżej od SNT13lb i szersza rozpiętość c,w. Oba bardzo szybkie i cudne w ugięciu. Thorus troszkę bardziej czuły.

Wad jak na razie się nie doszukałem żadnych w jednym i drugim przypadku.

Użytkownik skalek-77 edytował ten post 30 czerwiec 2022 - 15:52

• Sławek77 lubi to

#3013 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów

Napisano 30 czerwiec 2022 - 16:05

WYKAŁACZKA MATAGI

Kijek pod białoryb i okonki na blanku Matagi TWA662-XUL. Kijek dwu częściowy o mocy 2lb i c.w do 1g. Kijek do najlżejszych łowów z wklejką na szczycie.

Kijek został uzbrojony w  szczątkową dzieloną rękojeść z korka i pianki , super lekki uchwyt carbonowy i przelotki Fuji Torzite.

Załączone pliki

#3014 OFFLINE   Krab

Krab

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 719 postów
  • Lokalizacjanad Drwęcą

Napisano 30 czerwiec 2022 - 18:16

Krzysztof, a od kiedy wygląd nie jest dla Ciebie najważniejszy? 🙃🤪

No dobra. Przejrzałeś mnie 🤣 Pasuje do łódki. Dlatego taki chciałem 😉
  • maniak i skalek-77 lubią to

#3015 OFFLINE   Krab

Krab

Zaawansowany

• PATRON
  • PipPipPip
  • 719 postów
  • Lokalizacjanad Drwęcą

Napisano 30 czerwiec 2022 - 18:19

Thorus ogólnie bardziej uniwersalny dzięki poczucia mięcha w trakcie holu ( to przez ten boron). Mocowo troszkę wyżej od SNT13lb i szersza rozpiętość c,w. Oba bardzo szybkie i cudne w ugięciu. Thorus troszkę bardziej czuły.
Wad jak na razie się nie doszukałem żadnych w jednym i drugim przypadku.

Zgadam się z opinią poza zdaniem „Thorus troszkę bardziej. czuły”. Moim zdaniem bardziej gadający, lepszy sandaczowo jest Noctiss. Za to mniej uniwersalny w stosunku do Thorusa. Łowiłem obydwoma naprzemiennie i takie wnioski wyciągnąłem.
  • ŁukaszK, Sławek77 i Luciano79 lubią to

#3016 OFFLINE   maniak

maniak

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1128 postów
  • LokalizacjaPomorskie

Napisano 30 czerwiec 2022 - 19:05

Moja. Tez generalnie nie lubię dzielonych dolników. Ale dałem wolna rękę Rafałowi i wyszło bardzo ładnie. Ważniejsze właściwości, jak wygląd.

Krzysiu, dając wolną rękę Rafałowi to można spać spokojnie :) bynajmniej ja tak zawsze mam :)
  • skalek-77 lubi to

#3017 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów

Napisano 01 lipiec 2022 - 10:01

Zgadam się z opinią poza zdaniem „Thorus troszkę bardziej. czuły”. Moim zdaniem bardziej gadający, lepszy sandaczowo jest Noctiss. Za to mniej uniwersalny w stosunku do Thorusa. Łowiłem obydwoma naprzemiennie i takie wnioski wyciągnąłem.

Się nie znasz :D  :D  :D

#3018 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów

Napisano 06 lipiec 2022 - 15:55

BRZGOWA SANDACZÓWKA NA KRAAG XF

Kijek zbudowany typowo pod sandacze łowione z brzegu na blanku Kraag XF Nano,  SKXF8616-2N. Model 2,6m długości , mocy 16lb do główek jigowych 8-25g. Czyli najczęściej używane gramatury. Blank jeden z lepszych na rynku pod łowienie sandaczy z brzegu. Szybki , elektryczny, ze szczytowym ugięciem ale nie pała w dolniku. 

Wykonanie na komponentach najwyższej jakości. Uchwyt Fuji DPS 17 GM, korek Kaktus 2,  wysokogatunkowe drewno stabilizowane  w elementach rękojeści i jako insert uchwytu, Przelotki to najlepsze możliwe Fuji Torzite T2.

Załączone pliki

#3019 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów

Napisano 06 lipiec 2022 - 16:05

BORONOWY THORUSIK POD SANDAŁKA NA LEKKO

Kijek na super nowoczesnym blanku boronowym Thorus Boron Nano. Model pod sandacza na lekko SBO7210-1N. Kijek przycięty dołem do 2,13m na życzenie klienta, solidne 10lb ( a raczej w/g mnie 12lb), obsługuje główki w zakresie 5-17g + gumka 4'. Blank jest przekapitalny pod każdym względem. Czułość, amortyzacja ,ugięcie , balans (wyważenie blanku) jest perfekcyjne. To nr,1 ze wszystkich blanków jakie znam .

Kijek dostał pełną rękojeść z naturalnego korka super jakości, Do tego uchwyt Fuji SKSS 17 + insert i zakończenia rękojeści z drewna stabilizowanego w kolorze grafitu. Całość dopełniają super lekkie  przelotki Fuji Torzite.

Załączone pliki

#3020 OFFLINE   skalek-77

skalek-77

Zaawansowany

• Twórcy
  • PipPipPip
  • 2334 postów

Napisano 14 lipiec 2022 - 14:20

DRAGON HM62X 

Kijek na najnowszym blanku z Dragona HM62X , model 2,45 m 3-15g. Kijek na mniejsze rzeki pod klenia ,jazia okonia. Fajny z delikatnym szczytem i progresywnym ugięciem, taki mocno uniewersalny.

Kijek został uzbrojony w dzieloną rękojeść z korka Tiger Stripes , wstawki z korkogumy i stabilizowanej czeczoty klonu barwionej na głęboki niebieski kolor. Uchwyt Fuji KSKSS16 z insertem z tego samego drewna + przelotki Fuji Torzite.

Załączone pliki

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych