NAJMOCNIEJSZY SLS NANO POD RZECZNE TROTKI
Kijek na najmocniejszym modelu blanku z serii Blaas Slim. SLS9625-2N color brgundy dust. ( 2,9m, 25lb, c.w do 42g). Kijek typowy pod przynęty twarde. Bardzo smukłej budowy, szybki o głębokim i mięsistym ugięciu. W/g mnie ten 25lb model to ideał pod rzeczne trotki.
Ten egzemplarz dostał pełną rękojeść z korka burnt, kaktus 4 i korkogumy z dodatkami przekładek z czerwonej pianki. Uchwyt metalowy z drewnianym insertem BRS 11229-G, przelotki Fuji Torzite.
Trochę już eksploatuję tą wędkę mogę co nieco napisać . Łowię nią , tylko salmonidy w pomorskich rzekach . Setki godzin nad wodą .
Pracuje bardzo dobrze ,nie żaden krowi ogon co niektórzy piszą . No cóż spady będą zawsze , nie ma 100% wyjętych ryb .
Łowiłem przyłowy okonie , szczupaki no i trocie kilka większych pow. 77 i dwie rybki 82 ,86.
Ugięcie pod plecionką głębokie , a do tego czuć każde walnięcie ryby -wędka szybko przekazuje uderzenia.
Przykręcona Stella FJ . Plecionka 6-10kg czterosplotowa
Trochę korek z jednej strony obtarłem ,przez zamek od kamizelki z mojej winy , wędka została kamizelki niema .
Wędka koloru nie straciła ,,ryski"są i będzie jeszcze więcej taki urok nad woda , nie zamierzam nic poprawiać ,czy naprawiać .
Jedynie konserwacja po każdym wypadzie .
Już dawniej oglądałem ten blank w internecie , ale nie byłem przekonany do FA Blass tylko USA ,NZ.
Teraz tamte stoją w koncie , a eksploatuję SLS 9625-2N . Woblery rzadko (szał mnie ominął) a najwięcej obrotówki od 12-18gr wahadła od 12-25 gr przeróżne oczywiście wykonanie własne . Blank bardzo dobrze przekazuje pracę każdej przynęty.
Tutaj na takich wyprawach ,widać prace wykonaną przez Rafała . Kilka razy zaliczyłem glebę i różne cuda wianki .
Podziwiam ludzi co godz czy dwóch mają tyle do powiedzenia na temat wędki , i zaraz sprzedają No jak są tęgie mrozy no to inna wędka i żyłka wiadomo