Chciałem sie pochwalić dwoma kijkami wykonanymi przez Rafała.
Pierwszy kij to Shimano BeastMaster 270M (270cm ,10-30g). Kij ze starej seri SBM, jeszcze przed AX czy BX. Został przeze mnie całkowicie rozbrojony do "gołego" blanku, delikatnie oszlifowany i spolerowany. Usunąłem też wszystkie oryginalne napisy. Zachowałem jedynie dwie oryginalne "kolorowe" omotki nad uchwytem. Kij został uzbrojony przez Rafała w nowe przelotki Fuji Alconite 25-5 i sic 5 na szczyt. Dostał całkowicie nową rękojeść wg mojego zamówienia i nowy uchwyt. Do tego nowy odręczny opis. Wynik końcowy przerósł moje oczekiwania
Drugi kij to również stajnia Shimano, model ze starej serii Diaflash EX 270cm 5-20g. Kij również został przeze mnie całkowicie rozebrany. Zachowałem jednak oryginalne napisy. Patyk otrzymał taki sam set przelotek Fuji Alconite jak BeastMaster. Dolnik został również na nowo zbudowany ale odwzorowany wg oryginału (wykorzystany oryginalny węglowy foregrip i tulejka na dole dolnika).
Nie zdążyłem zrobić porządnych fotek z racji natłoku spraw ale postaram się w weekend zrobić porządna sesję zdjęciową i podmienię te fotki na nowe.
Już czeka kolejny rozebrany kij ze stajni Shimano do przezbrojenia. Tym razem równiez BeastMaster z tej samej serii SBM, co poprzedni ale w wersji 240MH czyli 240cm 14-40g
Użytkownik Żbiku edytował ten post 27 luty 2015 - 23:24