Rafał robota na 6+ Bardzo schludne wykonanie kija, świetnie wyważony, wszystko tak jak chciałem
Miałem coś napisać jak wypadły testy nad wodą tak więc coś w kilku zdaniach coś naskrobię
Jak na razie wszystkiego o blanku nie mogę napisać, dopiero po pierwszej rapie będę wiedział coś więcej Na pewno miło zaskoczyło mnie to jak kijek ładuje się przy wyrzucie i katapultuje woblery na takie odległości, że nie mogłem wyjść z podziwu, nie trzeba przy wyrzucie mocno machać kijem aby wobler nawet 10g śmigał za horyzont Moim zdaniem najlepiej współpracuje z przynętami 7-20g chociaż rzucałem też kleniowymi woblerami 1,5-2,5g nie było żadnych problemów żeby wobler poleciał na ładne kilkanaście metrów na żyłce 0.22 Kijek sprawdzałem w różnych uciągach rzeki, od wody stojącej po rwące przelewy, na rwącej wodzie szczytówka lekko się zaczęła wyginać przy 15g woblerze ze sterem, kij ma duży zapas mocy w dolniku więc z pewnością poradzi sobie nawet z większym przyłowem, zobaczymy jak będzie w praktyce, najbardziej zastanawia mnie jak będzie sobie radził z zacinaniem na większych odległościach. Na pewno blank bedzie pod rybą pięknie przechodził w pół parabolę. Ja jestem w 100% zadowolony z wyboru.
Użytkownik Tomek1988 edytował ten post 16 marzec 2014 - 16:04