Rafał jesteś w stanie określić od jakiej gramatury zaczyna gadać ten Super Seven przy np. Kajtku ES 4 ?pzdr
#1681 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2017 - 10:40
#1682 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2017 - 15:21
Rafał jesteś w stanie określić od jakiej gramatury zaczyna gadać ten Super Seven przy np. Kajtku ES 4 ?pzdr
Chodzi o możliwości rzutowe czy komfort łowienia?
#1683 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2017 - 18:38
Wprawdzie pytanie było skierowane do Rafała, ale pozwolę sobie odpowiedzieć. Wędka jest już u mnie i tak się złożyło, że z przynęt i obciążenia na najbliższy weekend mam do dyspozycji jedynie robale od Cyprysa max. 9 cm, trzycalowe rippery Z-MAN oraz czeburaszki 8 i 9 g. Do tego kołowrotek Shimano rozmiaru 2000 z cieniutką plecionką. Tak więc jeśli warunki pogodowe pozwolą, będę mógł napisać, jak wędka się sprawuje przy takich gramaturach. Na test z większymi przynętami i obciążeniami, bardziej dostosowanymi do swojej mocy, kij musi zaczekać do przyszłego weekendu.
Rafał, miałeś rację. Stopka młynka z oporem, ale daje się zamocować w uchwycie. Pomogło wpuszczenie kilku kropel oleju syntetycznego. Przynajmniej siedzi pewnie, nic nie stuka i nie lata.
- skalek-77 lubi to
#1684 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2017 - 18:39
Wprawdzie pytanie było skierowane do Rafała, ale pozwolę sobie odpowiedzieć. Wędka jest już u mnie i tak się złożyło, że z przynęt i obciążenia na najbliższy weekend mam do dyspozycji jedynie robale od Cyprysa max. 9 cm, trzycalowe rippery Z-MAN oraz czeburaszki 8 i 9 g. Do tego kołowrotek Shimano rozmiaru 2000 z cieniutką plecionką. Tak więc jeśli warunki pogodowe pozwolą, będę mógł napisać, jak wędka się sprawuje przy takich gramaturach. Na test z większymi przynętami i obciążeniami, bardziej dostosowanymi do swojej mocy, kij musi zaczekać do przyszłego weekendu.
Rafał, miałeś rację. Stopka młynka z oporem, ale daje się zamocować w uchwycie. Pomogło wpuszczenie kilku kropel oleju syntetycznego. Przynajmniej siedzi pewnie, nic nie stuka i nie lata.
Fajny prezent na urodziny dostałeś
- Krzysiek Rogalski lubi to
#1685 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2017 - 18:54
No fakt
#1686 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2017 - 20:58
Chodzi o możliwości rzutowe czy komfort łowienia?
Rafał interesuje mnie dolna granica tego blanku.Łowię na głowach w przedziale 3-8 gr+ES4 lub inna smukła guma w tym rozmiarze....90% to 5 gr i ...bardzo rzadko sięgam po 10gr...Wir 3 /4 musi ogarnąć...Szukam w sumie takiego uniwersału na łodkę... pod sandacza , szczupaka i okonia na grubo;-) dł. 213/230 cm...... może coś podpowiesz :-) ?
Krzysiek czekam na opinie po rozdziewiczeniu ;-)
#1687 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2017 - 21:02
Jak wagowo wyszedł ten kijek ?
#1688 OFFLINE
Napisano 01 wrzesień 2017 - 23:14
Ja będę mógł go zważyć dopiero w przyszły weekend. Chyba że Rafał zrobił to przed wysyłką
Jesteś pewien, że chcesz jednym kijem pogodzić komfortowe łowienie ES4 z główkami 3-8 g oraz obrotówkami 3 i 4? Tak przynajmniej to zrozumiałem...
#1689 OFFLINE
Napisano 02 wrzesień 2017 - 11:05
Rafał interesuje mnie dolna granica tego blanku.Łowię na głowach w przedziale 3-8 gr+ES4 lub inna smukła guma w tym rozmiarze....90% to 5 gr i ...bardzo rzadko sięgam po 10gr...Wir 3 /4 musi ogarnąć...Szukam w sumie takiego uniwersału na łodkę... pod sandacza , szczupaka i okonia na grubo;-) dł. 213/230 cm...... może coś podpowiesz :-) ?
Krzysiek czekam na opinie po rozdziewiczeniu ;-)
Jeżeli łowisz na główki między 3-10g to ten blank jest sporo za mocny. Potrzebował byś coś w rodzaju Super Shore LL lub L ale to już z zapasaem i 3g główkę słabo obsłuży ale jeżeli miałby ogarnąć wira 4 to L-ka musi być.
Zadzwoń najlepiej do mnie to dokładniej objaśnię temat.
- Krzysiek Rogalski lubi to
#1690 OFFLINE
Napisano 02 wrzesień 2017 - 13:00
&g+4"ES to dolna granica komfortu .
- Hubertus i pszzz lubią to
#1691 OFFLINE
Napisano 03 wrzesień 2017 - 20:09
Matagi Super Seven już po chrzcie bojowym. Jak wcześniej napisałem, przez swoje przeoczenie miałem do dyspozycji jedynie czeburaszki 8 i 9 g oraz smukłe przynęty 7-9 cm czyli ogólnie rzecz biorąc nie to, do czego ten blank jest przeznaczony. Łowiłem w jeziorze z piaszczystym dnem pokrytym miejscami szczątkami roślin. Przy takim obciążeniu kontakt z dnem był odczuwalny, ale trudno powiedzieć, aby szczytówka znaczyła opad, zwłaszcza że przy łowieniu z brzegu i dalekich rzutach trudno uniknąć luzów na plecionce. W czasie brania na krótkim dystansie transmisja drgań dobra, zapewne również dzięki uchwytowi Delfin. Przy holu ok. 30 cm okonia blank oczywiście nie pokazał pełni swoich możliwości, m.in. z powodu hamulca ustawionego pod wytrzymałość cieniutkiej plecionki, przeznaczonej do wędki o zupełnie innej mocy.
Pod przynętami o właściwym dla siebie ciężarze kij będzie miał okazję popracować za tydzień.
Użytkownik Krzysiek Rogalski edytował ten post 03 wrzesień 2017 - 20:40
#1692 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2017 - 10:13
Niskobudżetowy kijek do dłubania okoni na blanku MHX-S-781-2. Kijek uzbrojony w minimy z torzite na szczycie, Uchwyt KSKSS16 z insertem z wovenu, elementy rękojeści z korka Kaktus.
Załączone pliki
- Krzysiek Rogalski, Del Toro i ManieQ lubią to
#1693 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2017 - 10:20
Okoniówka na blanku Suzuki RXF-4lb-602. Kijek uzbrojony w przelotki Fuji Torzite ,Uchwyt SKSS 16 z wovenem i elementy korkowe z tygrysa z BRC ,dodatki korkogumy i paski z burnta.
Załączone pliki
- Krzysiek Rogalski i mario70 lubią to
#1694 OFFLINE
Napisano 08 wrzesień 2017 - 10:24
Nieco mocniejsza okoniówka (choć nie tylko )na blanku Suzuki RXF-6lb-702. Kijek również na fuji Torzite, uchwyt Skss 16 z insertem z korkogumy. Rękojeść dzielona korka naturalnego z korkogumą . Troszkę bardziej klasycznie.
Załączone pliki
Użytkownik skalek-77 edytował ten post 08 wrzesień 2017 - 10:25
- Tomek Wielgus, Krzysiek Rogalski, Del Toro i 1 inna osoba lubią to
#1695 OFFLINE
Napisano 11 wrzesień 2017 - 09:30
Witaj
ten 702 6 pod pstrągi będzie ok .? czy 702 8 nada się lepiej tak pod ciut większe wobki i większą wodę ....?
#1696 ONLINE
Napisano 14 wrzesień 2017 - 17:12
mogę prosić o ponowne uploadowanie tych fotek? jestem bliski kupna tego kija, a go nie widziałemJerkówka ma blanku Phenix M1 ,MXUR 80 MH .Blank przycięty do 2,2m. Rękojeść z super twardej pianki ,uchwyt ACS z nakrętką KDPS , Elementy metalowe w kolorze niebieskim. Przelotki Fuji Sic W zbrojeniu tradycyjnym,czyli przelotki na górze.
#1697 OFFLINE
Napisano 15 wrzesień 2017 - 09:37
mogę prosić o ponowne uploadowanie tych fotek? jestem bliski kupna tego kija, a go nie widziałem
Proszę bardzo.
Załączone pliki
#1698 OFFLINE
Napisano 21 wrzesień 2017 - 10:06
Kijek pod ciężkiego bolka na blanku CDBR 832MH. (2,52m, 20lb ,do 35g) Kijek uzbrojony klasycznie. Rękojeść z korka naturalnego, uchwyt DPS 18, Przelotki Fuji Alconite ,szczyt Sic.
Załączone pliki
- szpiegu, Krzysiek Rogalski, malinabar i 1 inna osoba lubią to
#1699 OFFLINE
Napisano 21 wrzesień 2017 - 10:12
Kijek na blanku Talon VIplus 86MF2. Rekojeść raczej tradycyjna z naturalnego korka z korkogumą, uchwyt DPS 18 gun smoke, przelotki S6 KLH RS ,szczyt Torzite T2 F
Załączone pliki
- malinabar i pmiszk1 lubią to
#1700 OFFLINE
Napisano 21 wrzesień 2017 - 10:50
hej Rafał jaka to nić na Talonie
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|