Widać Władka robotę.
Pozdrawiam z Bieszczad.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 21 maj 2013 - 20:33
Widać Władka robotę.
Pozdrawiam z Bieszczad.
Napisano 21 wrzesień 2013 - 17:30
Lato chyli się ku końcowi a temat trochę umarł, miałem ostatnio ten patyk w ręku i cud malina, tylko jednosład i w tubie nie bardzo mam go jak zapakować do auta. Znalazłem alternatywę[jeśli wogóle jest taka] - fenwick elite tech river runner 2,03m 0,8-5g w dwuskładzie - macał to ktoś? Da się porównać ten patyk z mosquito?
Napisano 21 wrzesień 2013 - 17:49
Lato chyli się ku końcowi a temat trochę umarł, miałem ostatnio ten patyk w ręku i cud malina, tylko jednosład i w tubie nie bardzo mam go jak zapakować do auta. Znalazłem alternatywę[jeśli wogóle jest taka] - fenwick elite tech river runner 2,03m 0,8-5g w dwuskładzie - macał to ktoś? Da się porównać ten patyk z mosquito?
Porównać zawsze możesz, tylko jak to porównanie wygląda .
Przypuszczam, że dość blado.
Napisano 21 wrzesień 2013 - 18:02
No właśnie nie chodzi o przypuszczenia tylko organoleptyczne porównanie obu patyków i podzielenie się wrazeniami, ponieważ nie mam możliwości pomacania tego fenwicka. Pytałem użytkowników tego fenwicka i też same achy i ochy, jednak żaden nie miał w ręku mosquito, może ktoś chociaż macał oba kijki?
Napisano 22 wrzesień 2013 - 08:14
Osobiście użytkuje mosquito bardzo często poradził sobie z leszczem 50cm i szczupakiem 62cm .Dla mnie kij ten jest rewelacyjny otworzył mi nowe możliwości łowienia.Nie mam porównania co do fenwicka ale mosquito jest wart każdych pieniędzy.
Napisano 22 wrzesień 2013 - 08:23
Napisano 22 wrzesień 2013 - 08:38
Dołączę i ja do super ultra light spin zboczencow.... zamówiłem kocią łapę ....będę z Józefem okonki męczył jak się spodoba to pomyślę o mosquito ...
Miałem komara w ręce ale powiem uczciwie nie zamieniłbym w życiu na moją kocią łapkę.Jest po prostu perfekcyjna-zawsze będę powtarzał że w tych konstrukcjach Z.Kawalec jest nr 1 w kraju .
Napisano 22 wrzesień 2013 - 08:39
Napisano 22 wrzesień 2013 - 11:32
Tutaj też myślę ciekawa informacja o Mosquito http://www.fishing.o...tra-light-4337/ .
Użytkownik apioo edytował ten post 22 wrzesień 2013 - 11:33
Napisano 22 wrzesień 2013 - 15:40
Witam mam pytanko odnośnie kociej łapki ,czy jest określony blank z której robi się wklejkę ,czy jest tu duża dowolnośc? Szklak czy grafit?Myslę tutaj o cw. 0,5 -5 pzdr
Napisano 22 wrzesień 2013 - 17:30
Witam mam pytanko odnośnie kociej łapki ,czy jest określony blank z której robi się wklejkę ,czy jest tu duża dowolnośc? Szklak czy grafit?Myslę tutaj o cw. 0,5 -5 pzdr
Kocie łapy są robione z blanków węglowych natomiast szczytówka jest węglowa albo szklana.To już zależy od rodbuilera czy dobrze potrafi określić moc blanku i spasować poszczególne części, aby spełniały swoje zadanie.
Użytkownik Jozi edytował ten post 22 wrzesień 2013 - 17:30
Napisano 22 wrzesień 2013 - 18:00
jestem nieuświadomiony totalnie: "kocia łapa" - jaka to firma
Napisano 22 wrzesień 2013 - 18:06
jestem nieuświadomiony totalnie: "kocia łapa" - jaka to firma
Stasiu to jest produkt Z.Kawalca .Masz fotki dla rozjaśnienia tematu.
Użytkownik Jozi edytował ten post 22 wrzesień 2013 - 18:15
Napisano 22 wrzesień 2013 - 18:12
dzięki
kurcze , im jestem starszy tym wiem żem głupszy
Napisano 22 wrzesień 2013 - 18:15
dzięki
kurcze , im jestem starszy tym wiem żem głupszy
Nie przesadzaj, masz jeszcze fotkę z opisem ciężarów i mocy.
Napisano 22 wrzesień 2013 - 18:32
Dzięki Jozi ,czy byłoby nie-taktem z mojej strony gdybym poprosił Ciebie o kilka słów dotyczących akcji Kociej łapki jak i optymalnego ciężaru przynęt ,oraz to co najwazniejsze jak sprawuje się w trakcie brania i jak jest ze spadami pzdr
Napisano 22 wrzesień 2013 - 18:58
Dzięki Jozi ,czy byłoby nie-taktem z mojej strony gdybym poprosił Ciebie o kilka słów dotyczących akcji Kociej łapki jak i optymalnego ciężaru przynęt ,oraz to co najwazniejsze jak sprawuje się w trakcie brania i jak jest ze spadami pzdr
Spady to praktycznie nie istnieją, mówię tym z wklejką węglową.Jest idealnie zestaw zestrojony tzn.blank z igłą.Ze stellą 1000, nanofilem 0,04 z przyponem strzałowym jest rewelacyjny.Czuję brania okoni 5-6cm.
Często okoń sam się zacina jak za mocno strzeli w przynętę.Szklak praktycznie używany ze 2 razy leży w tubie, ale ten to samołówka, nim się mie zacina tylko kręci korbą a okoń sam się "wiesza".
Napisano 23 wrzesień 2013 - 06:15
Napisano 23 wrzesień 2013 - 07:33
Zastanawia mnie taką rozbieżność długości tych kijków(mosquito) - 230-200cm, blanki nie były w standardowej długości?
Praktycznie wszystkie wcześniej ukręcone kije są dłuższe, czy to tylko dokładna rękojeść wydłuża wędzisko?
Blank ma 204 cm, jeśli ktoś chciał to dokładał do niego coś od siebie lub skracał.
Napisano 23 wrzesień 2013 - 20:25
W sumie mógłbym zapytać u źródła[pewnie i tak to zrobię] ale może mi ktoś rozjaśni - czy na te mosquito Kawalec daje[dawał] jakąś gwarancję? Jeśli tak, to czy owa gwarancja przypisana jest do kija czy pierwszego właściciela[mam ofertę kija z drugiej ręki]?
BLANKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
blank do lekkiego łowienia sandaczaNapisany przez FrenchRodbuilder , 02 paź 2024 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank pod pstrągi o długości 2.40 - 2.60 cm. Cw. 4-20 Gram. Głównie łowie na woblery.Napisany przez Livers , 02 paź 2023 batson suzuki, fishingart |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Zlecę naprawę dolnika muchówkiNapisany przez Adrian Tałocha , 11 kwi 2023 |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blank na sandacza do łowienia na lekkoNapisany przez DeeMeeD , 10 lis 2022 blank, sandacz na lekko |
|
|
||
BLANKI
Hand made →
Blanki do łowienia na wormyNapisany przez 19john92 , 21 gru 2021 |
|
|
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych