Wiedza to fajna sprawa, ale czy to informacja czy dezinformacja?
Chyba każdy już ma świadomość, że kupując cosik z Azji może zapłacić...extra - cło - VAT...
Celników przybyło? Dłużej pracują? Pilniej może?
Nasze firmy z pewną nieśmiałością zaczynają konkurować z Alli...
Mikado Milestone, Jaxon Grey Stream - to odpowiedniki ichnich tanich wędek...po co ryzykować zakup tam, skoro to samo praktycznie można sobie w sklepie obejrzeć...i kupić jak będzie odpowiadało.
I chyba w tym kierunku to pójdzie... oby...
brawo Ty
To może ich zapytaj jak Ci teraz coś złapią
czemu teraz częściej łapią i doliczają VAT
czemu teraz pilniej sie przyglądaja wartości towaru i zawartości paczki
i jak to magicznie robia że robia więcej (moze wcześniej po prostu nei mieli takiego parcia i woleli pare razy dziennie na papierosa wyskoczyć niż Kowalskiemu dorzucic VAT do wedki )
ja tam nie pracuje i pracy im nie organizuje wiec nie wiem jak to robią
ja widzę zmianę podejścia w postaci ilości obciązonych dopłata paczkach przychodzacyh u mnie do ludzi (i nikt tu nie mówi o gumie czy woblerze za 5 -10 USD z alli tylko o telefonach po 200 - 300 USD)
natomiast wszystkim którzy tu piszą a mnie nie złapali gratuluje sukcesu
a tym wszystkim którzy nie pisza bo im złapali paczkę i dorzucili vat i głupio się przyznać przed pozostałymi kolegami otwarcie serdecznie współczuję
i radzę
na przyszłośc nie kierujcie sie opiniami ludzi "a mnie nie złapali nowych młynków za 200 USD " bo tych robi sie obecnie coraz mniej tylko rozsądnie policzcie przed zakupem czy na pewno jak złapia to się bedzie nadal opłacało ?
bo nie zawsze tak jest i jak staniecie przed wizją zapłacenia vat to czy na pewno bedziecie chcieli się tu na forum tym pochwalic ?
tak jak pisze kolega - podobny badziew Chiński można kupić coraz częściej w polskich sklepach w podobnej kasie
bo czym lepsza jest super mega kij najnowsza technologia grafit kosmiczny im24 Bo-jang-phei o cw 2-60 gram od jaxona 2-15 ? - tym ze tego jaxona zwrócisz jak nie pasuje a chinczyka rzucisz w kąt i sie nie przyznasz że Cie w balona zrobili
Użytkownik selk edytował ten post 07 grudzień 2019 - 23:33