Ostatnio zamawiałem sześć sztuk wędek z promocji w FM i radził bym uważać towar wyglądał jak po za gatunek .Jedną sztukę odesłałem bo blank uciekał w lewo i to sporo .Oczywiście na własny koszt wysyłka bo nie zwracają kasy , a powinni bo chciałem ten kij i nie moja wina , że coś takiego sprzedają .Nie raz w tym sklepie kupowałem i nie wiem czy już będę tam się zaopatrywał po ostatnim razie.Byłem bardzo rozczarowany .
Promocje wędkarskie (około wędkarskie...)
#701 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2014 - 15:02
#702 OFFLINE
Napisano 06 wrzesień 2014 - 19:43
Jestem i nie widzę ;(
To znaczy widzę promocje, które tu linkujecie, ale czy oni mają tam jakąś zakładkę, która prowadzi do wszystkich.
Zaloguj się i kliknij stronę główną "home" i masz promocje
#703 OFFLINE
Napisano 07 wrzesień 2014 - 07:19
#704 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2014 - 14:49
Witam, mam pytanie do użytkowników wędek St.Croix. Czy faktycznie są takie czułe w porównaniu do innych wędek. Czy ktoś łowiąc wcześniej inną wędką i przechodząc na St. Croix czuje różnice w czułości. Ja obecnie posiadam Robinsona diaflexa i zastanawia się nad zmianą na St. Croix. Chciałbym wiedzieć czy różnica w czułość będzie zauważalna tak jak cena. Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
- tomaszGD lubi to
#705 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2014 - 14:53
Będzie zauważalna, ale polecam od Avida w góre.
#706 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2014 - 15:27
Moim zdaniem Triumph i Wild River jeżeli chodzi o czułość tyłka nie urywają, jednak są to nadal bardzo świetne wędki do określonych zastosowań. Przynajmniej ja nie odczułem różnicy w porównaniu do innych, nieco tańszych konstrukcji konkurencji.
Avid jest pod tym względem lepszy, dużo lepszy. A czym wyższa seria to powinno być tylko lepiej
- sojerw lubi to
#707 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2014 - 16:49
Aha istnieje opinia, że STC to średnia półka w USA ...Proszę mi podać w takim razie coś z wysokiej co znacząco powali np. LegendElite , bardzo mnie to zawsze ciekawiło.
Użytkownik Szymon82 edytował ten post 10 wrzesień 2014 - 16:52
- Riqelme lubi to
#708 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2014 - 17:02
.Proszę mi podać w takim razie coś z wysokiej co znacząco powali np. LegendElite , bardzo mnie to zawsze ciekawiło.
Proszę uprzejmie: Legend Extreme w wykonaniu któregoś z naszych rodbuilderów.
Poważnie, fabryczne nie są rewelacją. Natomiast dobry zbrojmistrz wyciąga z tych blanków wszystko co najlepsze.
- Wiktor, Riqelme i Manniek66 lubią to
#709 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2014 - 19:07
Użytkownik Szymon82 edytował ten post 10 wrzesień 2014 - 20:47
#710 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2014 - 19:14
Avid i Legend szczególnie te krótkie modele do 2,10 i 1,5 oz maja jedną podstawową wadę poza ceną. Strasznie krótki dolnik do rzutów oburacz. Teraz właśnie kupiłem takiego Legenda i mimo tego, że to doskonały kijek pójdzie do ludzi lub przedłużę mu uchwyt o 4-5 cm.
Miałem wcześniej Avida i było to samo. Co to za baran wymysla taki uchwycik przy kijku który miota lekko 40-50 gram ???
- Little Wing lubi to
#711 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2014 - 19:19
dlatego lepiej kupic blank - uzbrojenie wyjdzie podobnie jak seryjny kij a mamy kij pod siebie
#712 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2014 - 19:19
Avid i Legend szczególnie te krótkie modele do 2,10 i 1,5 oz maja jedną podstawową wadę poza ceną. Strasznie krótki dolnik do rzutów oburacz. Teraz właśnie kupiłem takiego Legenda i mimo tego, że to doskonały kijek pójdzie do ludzi lub przedłużę mu uchwyt o 4-5 cm.
Miałem wcześniej Avida i było to samo. Co to za baran wymysla taki uchwycik przy kijku który miota lekko 40-50 gram ???
Te kije są projektowanie do łowienia bassów a nie miotanie za horyzont. My je adaptujemy do swoich zastosowań. Mam dwa seryjne Tournamenty w których przesuwałem uchwyt aby wydłużyć dolnik.
#713 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2014 - 20:01
ja kupilaem kilka od ltbs w gore ale tylko z elitki jestem zadowolony teraz mysle o aetosie moze bedzie wieksze zadowolenie mam na mysli czulosc wedki a pozniej to juz chyba do bamusikow wroce bo przerobilem pol rynku wedek i zawsze cos nie tak
#714 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2014 - 20:17
Te kije są projektowanie do łowienia bassów a nie miotanie za horyzont. My je adaptujemy do swoich zastosowań. Mam dwa seryjne Tournamenty w których przesuwałem uchwyt aby wydłużyć dolnik.Nadal uważam, że kijek o takiej mocy powinien mieć dłuższy uchwyt. O
Nadal uważam, że kijek o mocy 25 Lb powinien mieć dłuższy dolnik do rzutów oburącz. A swoja drogą po co taka moc przy łowieniu bassów?
#715 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2014 - 20:26
Nadal uważam, że kijek o mocy 25 Lb powinien mieć dłuższy dolnik do rzutów oburącz. A swoja drogą po co taka moc przy łowieniu bassów?
Kije 25lb przeważnie są używane do "pitchin/lite flippin" czyli precyzyjne podanie jiga w gąszcz konarów lub zanurzonych roślin i po braniu praktycznie wyjęcie ryby na pokład. Do tej techniki używa się jednej ręki. Do łowienia bassów używane są też kije 30lb.
Użytkownik jbk edytował ten post 10 wrzesień 2014 - 20:27
- Predatorhunter i kotwitz lubią to
#716 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2014 - 20:26
Poniewaz bassy czasem wyrywa sie z zarosli, galezi itp - i tam ta moc sie przydaje
Jbk szybszy byłes
Użytkownik meme174 edytował ten post 10 wrzesień 2014 - 20:27
- Predatorhunter lubi to
#717 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2014 - 20:29
dlatego lepiej kupic blank - uzbrojenie wyjdzie podobnie jak seryjny kij a mamy kij pod siebie
Zakładając,oczywiście, że wiemy co chcemy :-) . Ja po 10 latach przerwy w wędkowaniu,wiosną, nabyłem seryjnego Avida 260 cm do 28 gr. i jestem człowiekiem zadowolonym. Inna sprawa, że kilkanaście lat temu, też do końca nie wiedziałem, czego mi trzeba ale z mych nieskładnych życzeń, wnioski wyciągał Pan L. Świdlicki i stworzył z pozornie nijakich blanków dwa cudeńka. Ufam, iż osiągnę kiedyś wiedzę pozwalającą na świadome zamówienia.
#718 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2014 - 20:33
Ale jak kupujesz juz uzbrojonego to tez musisz wiedziec czego chcesz, albo do czego te blanki są użytkowane w USA. Reszta komponentów bądźmy szczerzy to juz nie jest az takie trudne i zawsze rodbuilder doradzi Ci
#719 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2014 - 21:23
Mam wrazenie, że Avidy mają najlepszy "stosunek ceny do czułości"
Przechodząc ze "zwykłych" kijów tą różnicę czuć, choć wiele z "chrustu" ma dobrą czułość. Różnicy w czułości miedzy Avidami a wyższymi modelami STC często nie czułem.
Warto, moim zdaniem, przy sandaczowaniu bo tu i czułosć i moc i wytrzymałość potrzebna. Przy innym łowieniu to często korzystam ze zwykłych, tanich wędek.
Edytka: Korzystam, korzystam, korzystam, korzystam, korzystam, korzystam...
Edyta druga: faktyka, nie połamałem STC a wieeeeele połamałem...
Użytkownik FidoAngel edytował ten post 10 wrzesień 2014 - 21:54
- Fatso lubi to
#720 OFFLINE
Napisano 10 wrzesień 2014 - 21:24
Przy innym łowieniu to często kożystam ze zwykłych, tanich wędek.
Bo nie żal, jak się robią z nich travele
- sucks_one i witoldn lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych