Ostatnia forma mega !!
Dokładnie. Co to za żywica ,że taka ciemna jest ?
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 23 grudzień 2013 - 10:03
Ostatnia forma mega !!
Napisano 23 grudzień 2013 - 10:16
Będe chciał zrobić coś w miare realistic...
Jak zwykle te same plany na realną rybke a wychodzi co innego..
Napisano 23 grudzień 2013 - 10:18
Poliestrowa , Novol 720. Ciemna bo jako wypełniacz daje gips i wtedy dostaje taki kolor.
Napisano 23 grudzień 2013 - 10:28
A próbowałes Kol. bryka robic moze z FC 52 planuje kupic i szukam informacji czy to sie w ogóle nadaje sie na formę?
Napisano 23 grudzień 2013 - 10:29
Też robię tym novolem ale strasznie mi psuję formy. Dowiedziałem już się ,że ma duży (za duży do form) skurcz. Zwykły budowlany gips ? I jak dajesz proporcjowo ?
Napisano 23 grudzień 2013 - 13:01
Starczy na dzisiaj ,zmęczenie łapie...
takie coś z dzisiaj wyszło ,
P1110246.JPGP1110244.JPG
Ale żeś wyczesał z tym projektem, jestem w wielkim szoku.
Sorki Michale że nie dałem rady z wysyłką. W piątek do Ciebie leci
Napisano 23 grudzień 2013 - 13:57
A próbowałes Kol. bryka robic moze z FC 52 planuje kupic i szukam informacji czy to sie w ogóle nadaje sie na formę?
Nie próbowałem , zacząłem od Novola plus 720 bo taką mi polecono i odrazu zdała egzamin i przy takiej zostane.
Też robię tym novolem ale strasznie mi psuję formy. Dowiedziałem już się ,że ma duży (za duży do form) skurcz. Zwykły budowlany gips ? I jak dajesz proporcjowo ?
Mi wogole nie psuje , wychodzą takie jak trzeba i przy uzytkowaniu tez nie widac sladów zniszczeń. Ja się dowiedziałem ze zeby nie było skurczu trzeba dac wypełniacz , kolega z forum KubaS1 podpowiedział mi ze jako wypełniacz zdaje egzamin gips budowlany i faktycznie tak jest ,nie ma prawie zadnego skurczu.
Proporcje ja daje około 15 gram gipsu budowlanego na 50 g tej zywicy , no i 1,5g utwardzacza.
Ale żeś wyczesał z tym projektem, jestem w wielkim szoku.
Sorki Michale że nie dałem rady z wysyłką. W piątek do Ciebie leci
Juz ogarnąłem temat tego oddzielacza i znalazłem go u siebie w miescie , takze spoko.
Projekt daje rade , temat sie rozwija takze mam nadzieje ze bedzie coraz ciekawiej
Napisano 23 grudzień 2013 - 16:07
Michal lux ten nowy wobek powiem ci ze zmienilem ta zywice i juz jest gicior chociaz z chaty juz mnie gonia bo smrod zaje....... hehehe
Napisano 24 grudzień 2013 - 00:48
Dopytam się tych bardziej doświadczonych z pianą Czy taki piankowy wobler musi leżakować ? Bo ostatnio doszły mnie słuchy że musi leżeć dość sporo co najmniej miesiąc.
Napisano 24 grudzień 2013 - 07:50
Dopytam się tych bardziej doświadczonych z pianą Czy taki piankowy wobler musi leżakować ? Bo ostatnio doszły mnie słuchy że musi leżeć dość sporo co najmniej miesiąc.
Napisano 24 grudzień 2013 - 08:50
Czyli najlepiej poeksperymentować A jak sprawdzić czy taki wobek jest zdatny do dania podkładu? I jakiej pianki używacie , gdzie ją można kupić (sorki za natłok pytań ale z pianą dopiero zaczynam ) ?
Napisano 24 grudzień 2013 - 09:15
Napisano 24 grudzień 2013 - 09:48
A gdzie można kupić taką piankę, bo szukając na aledrogo nie znalazłem po nazwach. Jest tylko jakaś jedna ale w sumie nic nie jest o niej napisane.
Napisano 24 grudzień 2013 - 10:45
Użytkownik tomasxt edytował ten post 24 grudzień 2013 - 10:53
Napisano 24 grudzień 2013 - 12:47
Napisano 24 grudzień 2013 - 14:19
Dzięki wielkie za podpowiedzi Wesołych świąt wszystkim
Napisano 24 grudzień 2013 - 15:00
Dzięki bryka za radę. Ten wobek z łuseczką kilka postów wyżej jest z piany czy żywicy?
Aigle tą pianę wobopianol 200 sprzedaje kol. wędkarzyk1 w dziale sprzedam, bardzo fajna piana.
Zaden problem , jak moge to pomoge
Ten wobek o którym piszesz jest odlany z piany.
na reszte pytań juz koledzy za mnie odpowiedzieli
takze ,Wesołych Świąt Panowie.
Wesołych Świąt.
Napisano 28 grudzień 2013 - 21:49
Hejka.
Czy nie masz czasem zapchanej skrzynki? Pisałem priva a tu cisza.
Napisano 28 grudzień 2013 - 22:10
Sory Marcin Poszło pw .
Napisano 28 grudzień 2013 - 22:25
Bryka tylko nie wypij całej święconej wody która przyjedzie do Ciebie bo tam i trochę mojej ma być
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych