Woblerowy Świat Bryki
#201 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2013 - 22:16
- woblery z Bielska i bryka lubią to
#202 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2013 - 22:29
I sorka za OT bo się trochę rozbujałem...
- woblery z Bielska i bryka lubią to
#203 OFFLINE
Napisano 06 grudzień 2013 - 22:41
E tam paskudna jak na 1 forme dobra jest a pozatym jak spelnia oczekiwania to jest gicior.... no i taniej niz zamawiajac u kogos prawda? jak dojdziesz do wprawy to u ciebie beda zamawiac wobkow z jajkami nie lubie a ten mikrusek z tej foremki bardzo ladny jest temat ciekawy bede zagladal
To że taniej to fakt , choć nie chodziło mi akurat o to zeby obnizyc koszt tego , bo się sprzeda kilka wobków i się forme zamówioną u kogoś odrobi. Chodziło mi głównie o to ze nikt mi nie zrobi tego co sobie u mysle i co mam w glowie , cięzko coś korespondencyjnie wytłumaczyc itd. ,a jak coś nie spełnia moich oczekiwań w 100% to nienawidze takiej roboty i nie bede w tym robił, dlatego wole formy robić pod siebie.
Noo i o to cały czas chodziło.
Powodzenia w dalszych próbach
Dzięki Kuba za rady i proporcje mniej więcej . Choc już po pierwszej formie widze ze wszystko i tak trzeba z eksperymentować i dobrać pod siebie -jak to bywa ze wszystkim
No no, ładnie dałeś do pieca . Dzięki że pokazałeś że dla chcącego nic trudnego
Zobaczymy co będzie dalej Jak narazie coś wyszło
#204 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2013 - 00:20
#205 OFFLINE
Napisano 07 grudzień 2013 - 07:26
Bardzo podobają mi sie Twoje wobki! Jak wrócę do PL i zacznę polawiac jazie, klenie i inne gady wtedy sie na pewno zglosze fajna ta forma. Z czego wykonana? Pozdro
Maciej , nie widze najmniejszej przeszkody a Forma z żywicy poliestrowej wykonana ...
Użytkownik bryka edytował ten post 07 grudzień 2013 - 07:28
#206 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2013 - 20:55
Na dziś zamykam pracownie , jestem spełniony i szczęśliwy ... myśle ze nie jest źle jak na początek ,biorąc pod uwage ze nigdy nie miałem doczynienia z robieniem form , zywicą , rozdzielaczami , odlewaniem i tym wszystkim .
Kolejny dział wymagający nauczenia się go by móc postawić kolejny krok w tej dziedzinie.
Spędziłem przy tym całe popołudnie eksperymentując ,kombinując...
A tak naprawde zrobienie tej formy zajmuje z 2 godzinki czasu..
Teraz będe próbował zrobić formy na te modelki ale 3 gniazdowe..
Robal ma z 3 cm , jeju ile mam wizji na jego kolorki...
Mam straszny mętlik w głowie z powodu 1000 myśli na sekunde co teraz moge zdziałać, 3 dzien chodze zakręcony mając w głowie woblery..jak robic te formy , co jak i z czym ...
P1110163.JPG 43,52 KB
3 Ilość pobrań
P1110161.JPG 38,11 KB
3 Ilość pobrań
P1110164.JPG 48,89 KB
3 Ilość pobrań
Użytkownik bryka edytował ten post 08 grudzień 2013 - 20:59
- bertold12 lubi to
#207 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2013 - 21:55
I to jest to , pozytywne zakręcenie. Ale ciesz się puki możesz bo jak słyszałem już niedługo czym ( kim ) innym zakręcony będziesz
#208 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2013 - 22:05
Dokładnie tak Marcin , albo pod koniec tego miesiąca albo początek stycznia urodzi się córeczka
Nie moge się już doczekać...
No i właśnie dlatego staram sie jeszcze ogarnąć formy sobie nim sie maleństwo urodzi.
Zeby w wolnym czasie coś jeszcze odlać/strugnąć a nie bawić się z formami. )
- BARENZ lubi to
#209 OFFLINE
Napisano 08 grudzień 2013 - 22:54
Oj tego wolnego czasu to na początku będzie Ci brakować, tzn inaczej, zobaczysz że wobki same zejdą na dalszy plan
#210 OFFLINE
Napisano 09 grudzień 2013 - 15:48
Dokładnie tak Marcin , albo pod koniec tego miesiąca albo początek stycznia urodzi się córeczka
Nie moge się już doczekać...
No i właśnie dlatego staram sie jeszcze ogarnąć formy sobie nim sie maleństwo urodzi.
Zeby w wolnym czasie coś jeszcze odlać/strugnąć a nie bawić się z formami. )
NO TO POGRATULOWAĆ PANIE MICHALE !!!!
To teraz masz 12 lat spokoju a potem się zacznie
A tak szczerze to jeszcze raz gratuluję stary
#211 OFFLINE
Napisano 09 grudzień 2013 - 19:39
Córeczka powiadasz........, to super . Też mam córeczkę i nie zamieniłbym jej na chłopaka za nic. Ma 3 latka a już wie co to wobler i guma, pomaga zalewać mi formy i zamówiła sobie spinning jak urośnie .
#212 OFFLINE
Napisano 09 grudzień 2013 - 23:13
No tak tylko jak masz chłopaka to pilnujesz Jego a jeśli dziewczynę to pilnujesz całej wsi
#213 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2013 - 07:45
A tak swoją droga to gratulacje mój Franek ma juz 10tyg i dalej czasu na nic nie ma. Zapomnij o planowaniu różnych rzeczy na początku, i tak sie nie uda czasami do malowania zbieram sie 4dni
Pozdrawiam Melek
Edit.
Jak juz wcześniej pisalem fajne te formy. Wiesz jak z ich żywotnościa? Moje silikonowe sie psują pi jakimś czasie. Zywice wstrzykujesz?
Użytkownik Melanzyk edytował ten post 10 grudzień 2013 - 07:48
#214 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2013 - 08:39
NO TO POGRATULOWAĆ PANIE MICHALE !!!!
To teraz masz 12 lat spokoju a potem się zacznie
A tak szczerze to jeszcze raz gratuluję stary
Dziękuje
Edit.
Jak juz wcześniej pisalem fajne te formy. Wiesz jak z ich żywotnościa? Moje silikonowe sie psują pi jakimś czasie. Zywice wstrzykujesz?
Nie mam pojecią , choć przy normalnym domowym uzytkowaniu to nie wiem co musiało by im sie stac zeby sie uszkodziła. Raz jedną połówke musiałem połamac bo mi nie wyszła , a korpus mi w niej utknął to zeby go odzyskac musiałem uzyc imadła i młotka , także wydają mi się trwałe..
Nie wstrzykuje , tylko zalewam. Osadzam wszystko na plastelinie ,zakładam na to wszystko jakąś ramke - wciskam w plasteline i zalewam wszystko od góry.
#215 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2013 - 14:26
Michal dziekowka za wobaski jak nie lubilem wobkow z jajkami to chyba polubie bo twoje eleganckie sa a boleniowka super zrobiona z precyzja powiem szczerze ze wymienialem sie troche z chlopakami to twoja najlepiej zrobiona nie wiem jak z praca ale na bank bedzie gites pozdrowionka
#216 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2013 - 15:45
Maćkowi chyba chodziło czy pianę/żywice z strzykawki ładujeszDziękuje
Nie mam pojecią , choć przy normalnym domowym uzytkowaniu to nie wiem co musiało by im sie stac zeby sie uszkodziła. Raz jedną połówke musiałem połamac bo mi nie wyszła , a korpus mi w niej utknął to zeby go odzyskac musiałem uzyc imadła i młotka , także wydają mi się trwałe..
Nie wstrzykuje , tylko zalewam. Osadzam wszystko na plastelinie ,zakładam na to wszystko jakąś ramke - wciskam w plasteline i zalewam wszystko od góry.
#217 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2013 - 17:34
Michal dziekowka za wobaski jak nie lubilem wobkow z jajkami to chyba polubie bo twoje eleganckie sa a boleniowka super zrobiona z precyzja powiem szczerze ze wymienialem sie troche z chlopakami to twoja najlepiej zrobiona nie wiem jak z praca ale na bank bedzie gites pozdrowionka
Cieszę się Kamil ze się podobają , mam nadzieje ze do mnie jutro paczka dojdzie od Ciebie... Co do pracy.... ? : "będziesz Pan zadowolony " !
Maćkowi chyba chodziło czy pianę/żywice z strzykawki ładujesz
A to nie zajarzyłem ja piane leje do jednej połówki i dopiero zamykam forme
#218 OFFLINE
Napisano 11 grudzień 2013 - 20:28
Dzisiaj odwiedził mnie listonosz z micro woblerkami Michała;) Po otwarciu paczuszki i przejrzeniu wobków składam wyrazu podziwu za precyzję wykonania, detale i ogólnie całokształt przy tak malutkich przynętach! Są mega mega śliczne! Szacuneczek! Polecam Wyroby "Bryka"
#219 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2013 - 11:38
Pierwsza wersja kolorystyczna która zostaje na 100 % ,będzie dostępny w 3 kolorach , zielony ,żółty i czerwony
wersja pływająca , waga 2,6 g ,
głębokość pracy od 10-70 cm
P1110178.JPG 42,37 KB
7 Ilość pobrań
P1110177.JPG 28,34 KB
4 Ilość pobrań
P1110176.JPG 37,79 KB
4 Ilość pobrań
Macie jakis oryginalne pomysł na nazwe tego iż robala ??
Użytkownik bryka edytował ten post 13 grudzień 2013 - 11:40
#220 OFFLINE
Napisano 13 grudzień 2013 - 11:43
RED ASS
- bryka lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 5
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych