W tym miejscu warto napisać, że zakończyłem pewien etap. Kiedyś to był duży cel, nawet ostateczny. W międzyczasie zbliżając się do niego pojawił się kolejny cel, na szczęście. Bez celów praca nie ma znaczenia i nie cieszy. Ten cel osiągnąłem z okładem, bo trollowe Fario nie były w planie, samo wyszło. Swoją drogą trollowce nie pasują do koncepcji Fario, ponieważ Fario to przynęty pod salmonidy od pstrąga po głowacice. Tak sobie pomyślałem, że skoro Melek nazwał model 250 Fariozaur, to może przerzucę tą nazwę na rodzinę trollową od wielkości 120 do 250
Boss to inna para kaloszy, tu od początku było wiadomo, że startując od modelu 10 cm w górę będą to wabie przede wszystkim pod szczupaki. Pokazany prototyp to Big Boss 200. O ile wszystko zostało dobrane prawidłowo, to jego waga w pełnym uzbrojeniu nie przekroczy 95g. Ten egzemplarz jest dla mnie do testów. Będę robił próbę trollowca BB200 i jeśli się uda to poleci do kolejnej osoby z Forum do testów.
Uff, jestem lżejszy od tego momentu.
Przy okazji dziękuję wszystkim kolegom z Jerka za dotychczasową pomoc: za podpowiedzi, materiały, farby, za wspólne testy.
Mam nadzieję, że nadal wspólnie pojedziemy dalej z kolejnymi projektami
Użytkownik joker edytował ten post 11 sierpień 2016 - 19:18