Bardzo ładny. Gdzie można obecnie nabyć taki blank ?
#521 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2015 - 15:37
- Del Toro lubi to
#522 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2015 - 15:41
Bardzo ładnie te Seekery robisz
Ten ostatni mimo/dzięki skromności jest wg. mnie piękny. Jedno co bym w nim zmienił to uchwyt i insert (ale wiadomo - to ciągnie w górę koszty).
A pierwsza przelotka to Torzite 16 czy 20 (tak z ciekawości pytam...) ?
- Del Toro lubi to
#523 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2015 - 15:48
Też nie słyszałem by 703, 652, 654 się połamały, no niestety jest to trochę jak kiedyś z Talonami ITM,- jedne się łamały powtarzalnie inne służą lata i dają wiele frajdy...
Dokladnie Trzeba patrzec i wybierac te modele, ktore daja wiekszosc pewnosc ze dluzej posluza. Kontynuujac Seekerowa zajawke, stoi jeszcze u mnie SP 700 za szafa Ciekawe czy ten bedzie malo podatny na zlamanie, ale dopiero sie za niego wezme po Nowym Roku.
#524 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2015 - 15:49
Bardzo ładny. Gdzie można obecnie nabyć taki blank ?
Blanki kupowalem w US (SP 703 i 700)
#525 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2015 - 15:54
Bardzo ładnie te Seekery robisz
Ten ostatni mimo/dzięki skromności jest wg. mnie piękny. Jedno co bym w nim zmienił to uchwyt i insert (ale wiadomo - to ciągnie w górę koszty).
A pierwsza przelotka to Torzite 16 czy 20 (tak z ciekawości pytam...) ?
Tez mi sie podoba, dlatego napisalem ze chodze od paru tygodni i zastanawiam sie czy swojego starego tak nie przezbroic hehehe
Idealnie oczywiscie bylo by z jakims drewienkiem i uchwytem cos jak Andrew Fishing, no ale to juz koszty ida duzo w gore. Przelotki nie torzite, startowa 20 SIC.
#526 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2015 - 16:20
Tez mi sie podoba, dlatego napisalem ze chodze od paru tygodni i zastanawiam sie czy swojego starego tak nie przezbroic hehehe
Idealnie oczywiscie bylo by z jakims drewienkiem i uchwytem cos jak Andrew Fishing, no ale to juz koszty ida duzo w gore. Przelotki nie torzite, startowa 20 SIC.
Ah... ten SiC mnie zmylił
... jeśli myślimy podobnie to ... przezbroisz swojego starego 703 choć też jest ładniutki.
- Del Toro lubi to
#527 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2015 - 18:10
Chyba nie dałbyś rady bo Seekery mają stosunkowo dużą średnicę dolnika , te uchwyty z drewienkami zawężają pole manewru ze względu na średnicę wewnętrzną otworu a możliwości rozszlifowania są mocno ograniczone .Ostatnio musiałem zrezygnować z podobnego uchwytu i zastosowaniu go w trociowym Matagi , teraz na szybko zamówiłem IPS bo pomimo że to uchwyt w rozmiarze 16 to ma średnicę wewnętrzną 15 mm i to mnie satysfakcjonuje a waga tego uchwytu jest poniżej 20 g
#528 OFFLINE
Napisano 10 grudzień 2015 - 18:24
Chyba nie dałbyś rady bo Seekery mają stosunkowo dużą średnicę dolnika , te uchwyty z drewienkami zawężają pole manewru ze względu na średnicę wewnętrzną otworu a możliwości rozszlifowania są mocno ograniczone .Ostatnio musiałem zrezygnować z podobnego uchwytu i zastosowaniu go w trociowym Matagi , teraz na szybko zamówiłem IPS bo pomimo że to uchwyt w rozmiarze 16 to ma średnicę wewnętrzną 15 mm i to mnie satysfakcjonuje a waga tego uchwytu jest poniżej 20 g
Wiem wiem ze ciezko Ale zakupilem AndreFishing i zobaczymy czy da sie go dostosowac do SP700. Trzeba bedzie rozwiercic o te 1.5mm, jak da rade to bedzie przy Seekerze, jak nie to pojdzie do innego blanku
#529 OFFLINE
Napisano 22 grudzień 2015 - 23:19
Znudzilo mi sie juz robic pelne rekojesci z bialego korka, wiec taki secik
I to by bylo na tyle w tym roku
Wiec, Wesolych Swiat i szczesliwego Nowego Roku dla Wszystkich!!!!!!!!!
- gulf, malinabar, mrWhite7 i 3 innych osób lubią to
#530 OFFLINE
Napisano 23 grudzień 2015 - 00:20
No w końcu coś normalnego, bez białego i na normalnym śmierdzącym bruncie Ale poważniej, coś w stylu "Czarciej Szpady" szykujesz?
PS. Też wesołych, choć już na PW dostałeś
- Del Toro lubi to
#531 OFFLINE
Napisano 23 grudzień 2015 - 00:25
Szczegoly po nowym roku Sporo rzeczy sie nakupowalo, trzeba je tylko z Polski przywiesc
#532 OFFLINE
Napisano 23 grudzień 2015 - 09:02
Znudzilo mi sie juz robic pelne rekojesci z bialego korka, wiec taki secik
I to by bylo na tyle w tym roku
Wiec, Wesolych Swiat i szczesliwego Nowego Roku dla Wszystkich!!!!!!!!!
Chyba brakuje blanku do tego zestawu , ale nie jestem pewien Uchwyt też by się przydał
#533 OFFLINE
Napisano 23 grudzień 2015 - 11:49
TFO TiCrX 12wt, czyli mocna pstragowka w spinie
Pochwal sie co to za koreczek bo napatrzeć się nie mogę.
Dostawcę tak doskonałej jakości też możesz zdradzic.
#534 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2016 - 10:27
Chyba brakuje blanku do tego zestawu , ale nie jestem pewien Uchwyt też by się przydał
Oj tam oj tam, jakis blank sie znajdzie
#535 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2016 - 10:34
Pochwal sie co to za koreczek bo napatrzeć się nie mogę.
Dostawcę tak doskonałej jakości też możesz zdradzic.
Jesli chodzi o korek to jest to 'flor' z ebay. Z tym ze oni sprzedaja dwie wesje: flor i overstock flor. Ten overstock, jak sama nazwa wskazuje to ten ktory im zalega gdzies na magazynie, i jak dla mnie jest deko przebrany z lepszych korkow. Pewnie dlatego 'Flor' jest jakies 10-15% drozszy od tego overstock.
http://www.ebay.co.uk/usr/corkrings
#536 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2016 - 12:24
Jesli chodzi o korek to jest to 'flor' z ebay. Z tym ze oni sprzedaja dwie wesje: flor i overstock flor. Ten overstock, jak sama nazwa wskazuje to ten ktory im zalega gdzies na magazynie, i jak dla mnie jest deko przebrany z lepszych korkow. Pewnie dlatego 'Flor' jest jakies 10-15% drozszy od tego overstock.
Daj konkretne linki do tego lepszego bo ten link który wstawiłeś prowadzi do tej portugalki i ostatnio kupiłem u niej kilka razy flor który okazał się nędzny
#537 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2016 - 12:32
Daj konkretne linki do tego lepszego bo ten link który wstawiłeś prowadzi do tej portugalki i ostatnio kupiłem u niej kilka razy flor który okazał się nędzny
Nie maja obecnie tego flora w sprzedazy, trzeba poprostu zagladac od czasu do czasu i sprawdzac.
Za to tiger sie pojawil
http://www.ebay.co.u...uoAAOSw5IJWe92K
#538 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2016 - 16:01
Nie maja obecnie tego flora w sprzedazy, trzeba poprostu zagladac od czasu do czasu i sprawdzac.
Za to tiger sie pojawil
http://www.ebay.co.u...uoAAOSw5IJWe92K
Czyli ten:
http://m.ebay.co.uk/...2399?nav=SEARCH
to jest ten niby "over stock"?????
A już myślałem że cacy i cenowo ... OKI.
#539 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2016 - 16:24
Czyli ten:
http://m.ebay.co.uk/...2399?nav=SEARCH
to jest ten niby "over stock"?????
A już myślałem że cacy i cenowo ... OKI.
Nie widze zeby gdzies pisalo overstock. Generalnie ten jest tanszy, bo ma czarne plamy/przebarwienia (black spots\stains)
#540 OFFLINE
Napisano 04 styczeń 2016 - 17:07
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →