Użytkownik Del Toro edytował ten post 17 październik 2016 - 21:43
#821 OFFLINE
Napisano 17 październik 2016 - 21:38
- Friko, Artech, Meme i 41 innych osób lubią to
#822 OFFLINE
Napisano 17 październik 2016 - 22:24
Cudny Kijek !!
- Del Toro lubi to
#823 ONLINE
Napisano 17 październik 2016 - 22:35
#824 OFFLINE
Napisano 17 październik 2016 - 22:38
Byku jakim sprzętem robisz zdjęcia?
iPhone 6s... tydzien na slonce w Londynie czekalem
- Meme, gulf, Franc i 2 innych osób lubią to
#825 ONLINE
Napisano 17 październik 2016 - 22:59
- marcinc i Del Toro lubią to
#826 OFFLINE
Napisano 18 październik 2016 - 08:34
Ładniusi kijek...ja się dalej zastanawiam jak go używać,aby dalej był taki ładny,normalnie szkoda by mi było go na ryby zabierać.
- Del Toro lubi to
#827 OFFLINE
Napisano 18 październik 2016 - 09:05
Te czarne (ciemne) kreseczki pod omotką to co? Tippets? Nitka?
Czym i jak lakierujesz omotki że tak delikatnie z "lakierem" ci wychodzi (płaskie)?
Korek znowu upolowałeś najlepszy sort!!!!!
- Del Toro lubi to
#828 OFFLINE
Napisano 18 październik 2016 - 09:18
Ładniusi kijek...ja się dalej zastanawiam jak go używać,aby dalej był taki ładny,normalnie szkoda by mi było go na ryby zabierać.
Cork sealem sie pojedzie i bedzie sie lowic Wedka moja wiec wode zobaczy
#829 OFFLINE
Napisano 18 październik 2016 - 09:29
Ależ cudny!!!!!!!
Te czarne (ciemne) kreseczki pod omotką to co? Tippets? Nitka?
Czym i jak lakierujesz omotki że tak delikatnie z "lakierem" ci wychodzi (płaskie)?
Korek znowu upolowałeś najlepszy sort!!!!!
Dzieki
Te czarne kreseczki, to wlasciwie zielona nitka, swiatlo slabe do zdjec...
Lakier LB, pierwsza warstwa tylko przesaczam omotki, jak jest gdzies nadmiar lakieru to go zbieram. Druga warstwa tez cienko i jakos tam w miare rowno wychodzi
Korek jeszcze z poprzedniego zapasu, ale bede musial zaczac polowanie niedlugo, bo juz koncowka.
#830 OFFLINE
Napisano 18 październik 2016 - 10:06
Kolejna wedka do gabloty
- Del Toro lubi to
#831 OFFLINE
Napisano 18 październik 2016 - 10:10
Kolejna wedka do gabloty
Eee tam do gabloty, bedzie na tyczki pod pomidory
- Qcyk lubi to
#832 OFFLINE
Napisano 18 październik 2016 - 10:30
Gdzie masz te pomidory to może się wybiorę
- Del Toro i trout master lubią to
#833 OFFLINE
Napisano 19 październik 2016 - 06:42
- Del Toro lubi to
#834 OFFLINE
Napisano 19 październik 2016 - 06:53
Miooodzio, jeśli będzie tak samo dobrze sprawował się w praktyce jak wygląda, to luksus...
- Del Toro lubi to
#835 OFFLINE
Napisano 19 październik 2016 - 07:31
Żeby nie było aż tak słodko to patrząc na ten rodzaju uchwytu zawsze mam obawy co do kijów grafitowych.
Czy przy "pełnym" ugięciu ten metal (tulejka) nie zadziała jak nóż?
Jest ona wklejona na ciasno na blanku?
Sam miałem sobie taką zrobić do "sandaczowego" ale ..... bałem się obcięcia blanku w tym miejscu.
- Del Toro lubi to
#836 OFFLINE
Napisano 19 październik 2016 - 07:58
- Del Toro lubi to
#837 OFFLINE
Napisano 19 październik 2016 - 08:42
Jaka nic poszla na omotki? Bardzo dobrze dobrana do koloru blanku musze przyznac
ProWrap ColorFast 558 - Olive
ProWrap ColorFast 543 - Evergreen (tipet)
- Friko lubi to
#838 OFFLINE
Napisano 19 październik 2016 - 08:51
Żeby nie było aż tak słodko to patrząc na ten rodzaju uchwytu zawsze mam obawy co do kijów grafitowych.
Czy przy "pełnym" ugięciu ten metal (tulejka) nie zadziała jak nóż?
Jest ona wklejona na ciasno na blanku?
Sam miałem sobie taką zrobić do "sandaczowego" ale ..... bałem się obcięcia blanku w tym miejscu.
Spodziewalem sie tego pytania od Ciebie Zreszta nie pierwszy raz mi go zadajesz
Wiec, tulejka jest z miekkiego alu i jest odstawiona od blanku. Specjalnie zdjecia porobilem, bo wiedzialem ze bedzie to pytanie
Wedka byla juz testowana na pelnym wygieciu, gdzie nawet rekojesc byla wygieta... i nic. Generalnie przy pelnym wygieciu tulejka nie dotyka blanku.
Popatrz sobie na japonskie kije, jest tam bardzo duzo patykow z takimi tulejkami i jakos wedki nie strzelaja
- Alexspin lubi to
#839 OFFLINE
Napisano 19 październik 2016 - 15:03
Podziękował Z plusów to jeszcze fajny korek na rękojeści musze przyznać, coraz rzadzej takie gripy się widuje - sam kleiłeś?
Z minusów - ale to bardzo subiektywne - to butt cup. Drewniana gulałka bardzo ładnie wygląda to fakt. Natomiast jest też podatna na zarysowania i głośna - to ostatnie nie jest problemem o ile ktoś nie łowi z łodzi to nie będzie miała o co stukać. Jest też kwestia stabilizacji / impregnacji - w zamierzchłej przeszłości, mam tu na myśli lata 90-te ubiegłego wieku, była moda na drewniane gulałki, podówczas z drewna różanego. Zdarzało się ze pod wpływem wody, wilgoci potrafiły pęknąć - z tamtych czasów został mi psychiczny uraz do drewienka muszę powiedzieć.
- Del Toro lubi to
#840 OFFLINE
Napisano 19 październik 2016 - 15:15
Podziękował Z plusów to jeszcze fajny korek na rękojeści musze przyznać, coraz rzadzej takie gripy się widuje - sam kleiłeś?
Z minusów - ale to bardzo subiektywne - to butt cup. Drewniana gulałka bardzo ładnie wygląda to fakt. Natomiast jest też podatna na zarysowania i głośna - to ostatnie nie jest problemem o ile ktoś nie łowi z łodzi to nie będzie miała o co stukać. Jest też kwestia stabilizacji / impregnacji - w zamierzchłej przeszłości, mam tu na myśli lata 90-te ubiegłego wieku, była moda na drewniane gulałki, podówczas z drewna różanego. Zdarzało się ze pod wpływem wody, wilgoci potrafiły pęknąć - z tamtych czasów został mi psychiczny uraz do drewienka muszę powiedzieć.
Tak, korki sam kleilem, toczylem, rozwiercalem itd
Co do drewnianej galki to tez sie zgodze, na jakas lodkowa wedke bym jej nie zastosowal. Zreszta nie zastosowalbym tego uchwytu rastka do wedek jigowych/lodkowych. Takie wedki, czyli rastek i drewniany butt, robilem tylko pod lososiowate, i bede sie tego trzymal
Butt stabilizowany, dodatkowo pociagniety lakierem. Rysowac sie bedzie napewno, ale jak cos sie uzywa to tych rys nie da sie uniknac. Wystraczy kolowrotek przeciagnac dupka po dnie lodki i mamy pelno rys
- Friko lubi to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →