Jaka rzeka, takie piranie
#1701 OFFLINE
Napisano 28 listopad 2020 - 18:47
- Guzu, maniak, Pumba i 20 innych osób lubią to
#1702 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2020 - 10:42
Ładna bestia ,,,, jak za kapotę w nurcie mógł być hol życia
- Luckyguliver lubi to
#1703 OFFLINE
Napisano 29 listopad 2020 - 14:21
Ładna bestia ,,,, jak za kapotę w nurcie mógł być hol życia
Za pyszcza tez ladnie chodzi, lepiej niz sandacze
- gończy lubi to
#1704 OFFLINE
Napisano 18 grudzień 2020 - 20:57
Kraag 7lb w akcji.
Mialy byc okonie, ale akurat zastrajkowaly. Trafily sie same przylowy szczupakowe.
Szczupaczki takie 70+ wyjezdzaja w poltorej minuty.
Byla tez ryba, ktora dala popalic i juz dobrze powiginala wedke, ale ostatecznie po 15 minutach zaparkowala w galeziach.
No coz, nie wszystko sie wyciaga
- Friko, Guzu, maniak i 4 innych osób lubią to
#1705 OFFLINE
Napisano 18 grudzień 2020 - 21:51
Jaka rzeka, takie piranie
Rękawiczki to masz takie już docelowe
#1706 OFFLINE
Napisano 18 grudzień 2020 - 22:28
Rękawiczki to masz takie już docelowe
Dobrane do ryby
Scierra Lite Gloves tak na marginesie.
- Guzu lubi to
#1707 OFFLINE
Napisano 11 styczeń 2021 - 22:32
Del Toro, mam pytanie o Kraaga SKXF707-2N, którego smarowałeś lakierem. Pisałeś, że robisz dwa bliźniacze, z wcierką i bez. Przymierzam się do rozebrania i ubrania na nowo mojego egzemplarza i myślę o polakierowaniu go. Jest odczuwalna różnica w szybkości? Zainspirowałeś mnie do tego zabiegu, bo wygląda to elegancko, a trochę mi się już opatrzył grafit, poza tym, po rozbiórce mogą ślady zostać do zamaskowania... A no i pytanie o pigment, doświadczenia nie mam i będę robił testy na jakimś starym chruście, ale wstępnie takie coś się nada (jako dodatek do lakieru lite built), czy lepiej czegoś bardziej pro poszukać?
https://allegro.pl/o...0-ml-7686613235
#1708 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2021 - 10:50
Del Toro, mam pytanie o Kraaga SKXF707-2N, którego smarowałeś lakierem. Pisałeś, że robisz dwa bliźniacze, z wcierką i bez. Przymierzam się do rozebrania i ubrania na nowo mojego egzemplarza i myślę o polakierowaniu go. Jest odczuwalna różnica w szybkości? Zainspirowałeś mnie do tego zabiegu, bo wygląda to elegancko, a trochę mi się już opatrzył grafit, poza tym, po rozbiórce mogą ślady zostać do zamaskowania... A no i pytanie o pigment, doświadczenia nie mam i będę robił testy na jakimś starym chruście, ale wstępnie takie coś się nada (jako dodatek do lakieru lite built), czy lepiej czegoś bardziej pro poszukać?
Przy wcierce roznica wagi wyszla +0.4g na caly kij. Z tego wiekszosc na lakierowanie dolnej czesci. Roznica jak dla mnie nieodczuwalna.
Co do tego podlinkowanego barwnika, to jak najbardziej moze sie sprawdzic, bo dlaczego nie
Testowalem juz pylki kolorowe, mieszalem zywice z lakierem, a teraz uzywam pigmentu do marblingu. Trzeba kombinowac
#1709 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2021 - 16:44
Dzięki, coraz bardziej jestem przekonany do tego eksperymentu. Tak na prawdę najbardziej sięboję rozbrajania (top do zdjęcia, wklejony na żywicę itp). Jest wg Ciebie opcja, że tzw perłowy lakier się równo wymiesza? Czy lepiej odpuścić i ćwiczyć zwykły - czarny?
#1710 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2021 - 17:29
Daj znac jak poszlo, sam jestem ciekaw 😁👍
#1711 OFFLINE
Napisano 12 styczeń 2021 - 23:45
Kupię na próbę też jakiś pigment "perłowy" na alledrogo i zobaczę, ale obawiam się, że efektu jak na blanku polakierowanym w FA zawodowo, to nie uzyskam. Potraktuję to jako opcja. Raczej jednak zwykły czarny zostanie. W życiu wcierki nie robiłem, więc w ogóle będzie to przygoda. Chciałbym jednak, moją ulubioną wędkę potraktować z należytym jej szacunkiem (cała ta przebudowa wynika z tego, że uzbroiłem ją wcześniej biednie i żałuję).
- Gadget i Del Toro lubią to
#1712 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2021 - 11:19
FA pewnie lakieruje zanurzeniowo, troche inna bajka jesli chodzi o lakierowanie
Przy wcierce jest zdecydowanie ciensza warstwa lakieru, choc nie wychodzi tak idealnie jak wlasnie metoda zanurzeniowa.
- lefrajt lubi to
#1713 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2021 - 15:06
FA pewnie lakieruje zanurzeniowo, troche inna bajka jesli chodzi o lakierowanie
Przy wcierce jest zdecydowanie ciensza warstwa lakieru, choc nie wychodzi tak idealnie jak wlasnie metoda zanurzeniowa.
Paweł, masz rację i zarazem się mylisz Można metodą zanurzeniową uzyskać mega cienką warstwę, tyle ze lakier musi być rozcieńczony do konsystencji wody.
- Del Toro lubi to
#1714 OFFLINE
Napisano 13 styczeń 2021 - 15:12
Pewnie, ale raczej nie tak cienka warstwe jak przy wcierce
Ale tylko teoryzuje, nie lakierowalem metoda zanurzeniowa
#1715 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2021 - 16:07
- ark70, Rheinangler, piotrcarp i 4 innych osób lubią to
#1716 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2021 - 17:42
Użytkownik popper edytował ten post 04 kwiecień 2021 - 17:43
- Sławek77, Del Toro, Luckyguliver i 1 inna osoba lubią to
#1717 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2021 - 18:04
Paweł. To Twój pierwszy projekt, który zupełnie nie trafia, w moje poczucie estetyki. Chyba, że to wina fotek.
Nie da rady wszystkim dogodzic Wlascicielowi ma sie podobac
- popper, ark70, Rheinangler i 2 innych osób lubią to
#1718 OFFLINE
Napisano 04 kwiecień 2021 - 18:25
.......
Wlascicielowi ma sie podobac
Oczywiste😀
#1719 OFFLINE
Napisano 07 kwiecień 2021 - 08:40
Bardzo fajny blank czuły , szybki ,ale ładnie pracuje pod rybą . Udana myślę cała seria ...gratulacje dla Twórcy i użytkownika ...
- Del Toro lubi to
#1720 OFFLINE
Napisano 08 kwiecień 2021 - 06:56
Paweł, jak widzisz powyższy blank w charakterze cięższej pstrągówki do gum o łącznej masie około 10 g i obrotówek nr 3?
- drakmen lubi to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: autorski, autorski-rb
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →
WZ RodsNapisany przez Wojtek Zwolski , 13 gru 2022 |
|
|
||
AUTORSKI
Hand made →
Rodbuilding (budowa wędek) →