Witam !
Jestem świerzym użytkownikiem tego fantastycznego forum, a kleniami i jaziami zajmuję się juz bardzo długo. Strugałem sobie woblery, jak by się cofnąć jakieś 5lat do tyłu, ale były to pojedyńcze sztuki,i miałem efekty w połowie tych rybek!.
Łowię głównie nad Wartą, Widawką i Grabią.
Od kiedy się zarejstrowałem natkneło mnie !! i przedstawiam moje przynęty co prawda poszedłem masowo i wiem, że nie zrobię na was wrażenia jezeli chodzi o twórczość malowania ale wiem, że moje przynęty są lubiane przez ryby !!!
Nie interesuje mnie sprzedaż przynęt, są tylko i wyłącznie dla mnie i znajomych. Musiałem się czymś zająć, ponieważ już mam dosyć tej zimowej wiosny
Ponizej przedstawiam kilka zdjęć moich woblerów głównie smóżaków i moich pomocy w wykonywaniu tych przynęt.
Materiały z jakich robię woblery to balsa, styrodur ( zawsze stelarz przez całość korpusu ) i lipa drut wklejany tylko distalem, 3 warstwy lakieru na całość oczywiście Domalux silwer
Wycinaki do różnej wielkości sterów zrobione są ręcznie z noży tokarskich i pożądne zahartowane.
Ocenę pozostawiam Wam i do zobaczenia nad wodą pozdr Piotr Zduńska Wola
Użytkownik Koper edytował ten post 01 kwiecień 2013 - 11:09