Witam jako, 偶e zima postanowi艂a nas nie opuszcza膰 a ju偶 dostaj臋 z tego powodu do艂a wi臋c zainspirowany tym dzia艂em postanowi艂em r贸wnie偶 pod艂uba膰 w drewnie i pope艂ni膰 kilka bubli Nie chc膮c z mety inwestowa膰 wi臋kszych pieni膮偶k贸w w materia艂y stara艂em si臋 zrobi膰 wobki z tego co mam kupuj膮c tylko niezb臋dne rzeczy a to z tego wzgl臋du, 偶e nie mam tej artystycznej duszy kt贸ra bardzo w tym fachu si臋 przydaje i nie wiedzia艂em co z tego wyjdzie. Do d艂ubania zmusi艂 mnie tak偶e brak dost臋pu do moich ulubionych przyn臋t siudak贸w bezsterowc贸w, z roku na rok w moim pude艂ku kurcz膮 si臋 zapasy starych dobrych modeli kt贸re trudno zast膮pi膰. Tak wi臋c skupi艂em si臋 na zrobieniu (podrobieniu) starych siudak贸w, troch臋 czasu,lipy, ustawiania i strugania nad Wis艂膮 zaj臋艂o aby te nie kr臋ci艂y si臋 podczas prowadzenia ekspresowego, najwi臋ksz膮 uwag臋 po艣wi臋ci艂em pracy nie wygl膮dowi wobler贸w, s膮 to prototypy (cz臋sto struga艂em je jeszcze nad Wis艂膮 w cieplejsze dni bo tego wymaga艂o ich poprawne ustawienie) dlatego wygl膮daj膮 strasznie ale mam nadziej臋, 偶e r贸wnie strasznie b臋d膮 wali膰 w nie bolki Zak艂adaj膮c ten temat licz臋 na surow膮 krytyk臋 jak i podpowiedzi co robi臋 nie tak bo w temacie lurebuildingu nawet nie raczkuj臋 a jestem noworodkiem Na pewno zawiod艂a mnie szpachla kt贸ra przy szlifowaniu korpusu kruszy艂a si臋 wi臋c to musz臋 zmieni膰 na pewno. Kolejna Partia bezsterowc贸w w trakcie suszenia a dzisiaj wyko艅cz臋 ma艂e klenio-jazi贸wki.
*za uszczerbek na zdrowiu po obejrzeniu tych brzydali nie odpowiadam, ka偶dy ogl膮da na w艂asn膮 odpowiedzialno艣膰
Filmik z pracy bezsterowca powy偶ej 20g (dok艂adnie nie by艂 wa偶ony) Na ca艂ym ekranie co艣 tam wida膰, ci臋偶ko samemu w tak膮 pogod臋 dobrze nagra膰 film, nakr臋c臋 co艣 w 艂adn膮 pogod臋. Opisz臋 troch臋 prac臋 tego wobka: przy wolnym 艣ci膮ganiu zamiata ogonkiem, przy szybszym r贸wnie偶 zamiata robi膮c co jaki艣 czas odjazd z b艂y艣ni臋ciem, przy ekspresie zaczyna lusterkowa膰.
U偶ytkownik Tomek1988 edytowa艂 ten post 27 maj 2015 - 19:36