Skocz do zawarto艣ci

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj si臋 lub Zarejestruj by otrzyma膰 pe艂en dost臋p do naszego forum.

Zdj臋cie

Woblery z Basoni Hand Made Fishing Lures.

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
1398 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   Tomek1988

Tomek1988

Zaawansowany

• TW脫RCY+
  • PipPipPip
  • 1456 post贸w
  • LokalizacjaBasonia
  • Imi臋:Tomek
  • Nazwisko:Janeczek

Napisano 03 kwiecie艅 2013 - 16:30

Witam jako, 偶e zima postanowi艂a nas nie opuszcza膰 a ju偶 dostaj臋 z tego powodu do艂a wi臋c zainspirowany tym dzia艂em postanowi艂em r贸wnie偶 pod艂uba膰 w drewnie i pope艂ni膰 kilka bubli :P Nie chc膮c z mety inwestowa膰 wi臋kszych pieni膮偶k贸w w materia艂y stara艂em si臋 zrobi膰 wobki z tego co mam kupuj膮c tylko niezb臋dne rzeczy a to z tego wzgl臋du, 偶e nie mam tej artystycznej duszy kt贸ra bardzo w tym fachu si臋 przydaje i nie wiedzia艂em co z tego wyjdzie. Do d艂ubania zmusi艂 mnie tak偶e brak dost臋pu do moich ulubionych przyn臋t siudak贸w bezsterowc贸w, z roku na rok w moim pude艂ku kurcz膮 si臋 zapasy starych dobrych modeli kt贸re trudno zast膮pi膰. Tak wi臋c skupi艂em si臋 na zrobieniu (podrobieniu) starych siudak贸w, troch臋 czasu,lipy, ustawiania i strugania nad Wis艂膮 zaj臋艂o aby te nie kr臋ci艂y si臋 podczas prowadzenia ekspresowego, najwi臋ksz膮 uwag臋 po艣wi臋ci艂em pracy nie wygl膮dowi wobler贸w, s膮 to prototypy (cz臋sto struga艂em je jeszcze nad Wis艂膮 w cieplejsze dni bo tego wymaga艂o ich poprawne ustawienie) dlatego wygl膮daj膮 strasznie ale mam nadziej臋, 偶e r贸wnie strasznie b臋d膮 wali膰 w nie bolki :) Zak艂adaj膮c ten temat licz臋 na surow膮 krytyk臋 jak i podpowiedzi co robi臋 nie tak bo w temacie lurebuildingu nawet nie raczkuj臋 a jestem noworodkiem :) Na pewno zawiod艂a mnie szpachla kt贸ra przy szlifowaniu korpusu kruszy艂a si臋 wi臋c to musz臋 zmieni膰 na pewno. Kolejna Partia bezsterowc贸w w trakcie suszenia a dzisiaj wyko艅cz臋 ma艂e klenio-jazi贸wki.

*za uszczerbek na zdrowiu po obejrzeniu tych brzydali nie odpowiadam, ka偶dy ogl膮da na w艂asn膮 odpowiedzialno艣膰 :P

img0246fv.jpg

Filmik z pracy bezsterowca powy偶ej 20g (dok艂adnie nie by艂 wa偶ony) Na ca艂ym ekranie co艣 tam wida膰, ci臋偶ko samemu w tak膮 pogod臋 dobrze nagra膰 film, nakr臋c臋 co艣 w 艂adn膮 pogod臋. Opisz臋 troch臋 prac臋 tego wobka: przy wolnym 艣ci膮ganiu zamiata ogonkiem, przy szybszym r贸wnie偶 zamiata robi膮c co jaki艣 czas odjazd z b艂y艣ni臋ciem, przy ekspresie zaczyna lusterkowa膰.

U偶ytkownik Tomek1988 edytowa艂 ten post 27 maj 2015 - 19:36

• Dziwny73, *Hektor* i fasolus Hand Made lubi膮 to

#2 OFFLINE   farmer45

farmer45

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 4 post贸w
  • Lokalizacjaradom
  • Imi臋:waldek
  • Nazwisko:zawadzki

Napisano 03 kwiecie艅 2013 - 17:03

Nie takie brzytkie napewno cos zlapiesz

#3 OFFLINE   W臋dkamojehobby

W臋dkamojehobby

Forumowicz

• Zbanowani
  • PipPip
  • 428 post贸w
  • Imi臋:Piotrek

Napisano 03 kwiecie艅 2013 - 18:33

Nazwij je STINGER :) albo TOMAHAWK :)  - daj膮 rad臋 a filmik lepszy koniecznie :)

#4 OFFLINE   WOBLER-W1

WOBLER-W1

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1784 post贸w
  • LokalizacjaKonin
  • Imi臋:Pawe艂
  • Nazwisko:Brzuskiewicz

Napisano 03 kwiecie艅 2013 - 18:35

Moje s艂owa krytyki s膮 nast臋puj膮ce . 

Nie marud藕 , jest dobrze .

#5 OFFLINE   Tomala

Tomala

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 330 post贸w

Napisano 03 kwiecie艅 2013 - 18:54

daj膮 rady czekam na nast臋pne zdj臋cia ;D

#6 OFFLINE   Tomek1988

Tomek1988

Zaawansowany

• TW脫RCY+
  • PipPipPip
  • 1456 post贸w
  • LokalizacjaBasonia

Napisano 03 kwiecie艅 2013 - 19:10

Dzi臋ki Panowie, b臋d膮 kolejne bezstery lecz dopiero w przysz艂ym tygodniu bo jeszcze lipy na deski nie poci膮艂em a tym czasem bawi臋 z odpadkami lipowymi przekszta艂caj膮c je w co艣 podobnego do imitacji wobler贸w, jutro co艣 wrzuc臋 jak czasu wystarczy.

U偶ytkownik Tomek1988 edytowa艂 ten post 03 kwiecie艅 2013 - 19:11

#7 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Tw贸rcy
  • PipPipPip
  • 4648 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 03 kwiecie艅 2013 - 20:01

Masz talent i wyobra藕ni臋. Fajne, oryginalne malowanie. Te偶 lubi臋 艂owi膰 bolki na bezstery  :) ale od tego typu konstrukcji a la siudak czy 艂om偶y艅ski dawno odszedlem na rzecz r贸偶nego rodzaju jerk贸w kt贸re s膮 o wiele bardziej skuteczne z racji lepszej pracy ;) Te woby by艂y skuteczne 10-15 lat temu jak woda od bolk贸w si臋 gotowa艂a hej !  :D

• *Hektor* i Sawiola lubi膮 to

#8 OFFLINE   joker

joker

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPipPipPip
  • 5133 post贸w
  • LokalizacjaWzg贸rze Tumskie nad Wis艂膮
  • Imi臋:Robert
  • Nazwisko:Ciarka

Napisano 03 kwiecie艅 2013 - 20:13

spr贸buj nie pod膮偶a膰 telefonem w trakcie nakr臋cania filmiku za prowadzonym woblerem, b臋dzie lepiej wida膰

#9 OFFLINE   Tomek1988

Tomek1988

Zaawansowany

• TW脫RCY+
  • PipPipPip
  • 1456 post贸w
  • LokalizacjaBasonia

Napisano 03 kwiecie艅 2013 - 20:40

Masz talent i wyobra藕ni臋. Fajne, oryginalne malowanie. Te偶 lubi臋 艂owi膰 bolki na bezstery  :) ale od tego typu konstrukcji a la siudak czy 艂om偶y艅ski dawno odszedlem na rzecz r贸偶nego rodzaju jerk贸w kt贸re s膮 o wiele bardziej skuteczne z racji lepszej pracy ;) Te woby by艂y skuteczne 10-15 lat temu jak woda od bolk贸w si臋 gotowa艂a hej !  :D

Dzi臋ki, moja wiocha jest zacofana przynajmniej 10-15 lat tak偶e u mnie ca艂y czas te woblery to killery inaczej bym nie pr贸bowa艂 ich kopiowa膰 :)

spr贸buj nie pod膮偶a膰 telefonem w trakcie nakr臋cania filmiku za prowadzonym woblerem, b臋dzie lepiej wida膰

ok, dzi臋ki za rad臋, poczekam a偶 b艂y艣nie s艂onko i woda si臋 oczy艣ci bo strasznie tr膮cona ale mog臋 jeszcze na to d艂uugo poczeka膰 :(

#10 OFFLINE   spinnerman

spinnerman

Zaawansowany

• Tw贸rcy
  • PipPipPip
  • 4648 post贸w
  • LokalizacjaWarszawa

Napisano 03 kwiecie艅 2013 - 20:45

Dzi臋ki, moja wiocha jest zacofana przynajmniej 10-15 lat tak偶e u mnie ca艂y czas te woblery to killery inaczej bym nie pr贸bowa艂 ich kopiowa膰 :)

ok, dzi臋ki za rad臋, poczekam a偶 b艂y艣nie s艂onko i woda si臋 oczy艣ci bo strasznie tr膮cona ale mog臋 jeszcze na to d艂uugo poczeka膰 :(

To nie wiocha zacofana, tylko masz dobr膮, nieprze艂owion膮 wod臋  :) Mo偶na wiedzie膰 na jakiej rzece 艂owisz Bolki ?

#11 OFFLINE   robertd

robertd

Legnica

• TW脫RCY+
  • PipPipPip
  • 1093 post贸w

Napisano 03 kwiecie艅 2013 - 21:23

bardzo fajne gratuluje

#12 OFFLINE   Tomek1988

Tomek1988

Zaawansowany

• TW脫RCY+
  • PipPipPip
  • 1456 post贸w
  • LokalizacjaBasonia

Napisano 03 kwiecie艅 2013 - 21:46

@spinnerman, tylko i wy艂膮cznie lubelska Wis艂a w mojej okolicy. Rzeka p艂ynie jakie艣 150m od domu wi臋c znajomo艣膰 wody bardzo wiele u艂atwia przy 艂owieniu boleni i nie tylko chocia偶 moim priorytetem jest rapa.

• rybson lubi to

#13 OFFLINE   rybson

rybson

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1121 post贸w
  • LokalizacjaLublin

Napisano 03 kwiecie艅 2013 - 22:04

Bardzo si臋 ciesz臋 偶e jeste艣 :)   bo zawsze jak w google wpiszecie bez sterowiec  to jest masa fotek Tomka z bolkami  ;)   

Jak jest z tymi ogonami ????  wy偶ej czy ni偶ej - zmienia si臋 praca ?

U偶ytkownik rybson edytowa艂 ten post 03 kwiecie艅 2013 - 22:11

• Mischa lubi to

#14 OFFLINE   Tomek1988

Tomek1988

Zaawansowany

• TW脫RCY+
  • PipPipPip
  • 1456 post贸w
  • LokalizacjaBasonia

Napisano 03 kwiecie艅 2013 - 22:23

Witaj rybson, szczerze to na razie na ogonki nie zwraca艂em uwagi, jutro przy testowaniu pozosta艂ych wobk贸w postaram si臋 zaobserwowa膰 r贸偶nic臋, na pewno praca lekko si臋 zmienia po na艂o偶eniu farb i lakieru,dzisiejszy kt贸ry przeszed艂 testy sta艂 si臋 bardziej oci臋偶a艂y co zgasi艂o troch臋 jego prac臋 lecz w tym przypadku to wielki plus bo pi臋knie pracuje przy ekspresie a i wolniej prowadzony zamiata ogonem jak 艂om偶y艅ski. Najwa偶niejsze jak dla mnie jest to,偶e wobler si臋 nie kr臋ci i nie wyskakuje z wody (wiem 偶e czasami to zaleta ale tego nie lubi臋)

#15 OFFLINE   rybson

rybson

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1121 post贸w
  • LokalizacjaLublin

Napisano 03 kwiecie艅 2013 - 22:26

A poroblem z lakierem to czasem nie powstaje przez warstw臋 w pyszczku ??  albo zmian臋 wewn臋trzej cz臋sci pyszczka ?

#16 OFFLINE   Tomek1988

Tomek1988

Zaawansowany

• TW脫RCY+
  • PipPipPip
  • 1456 post贸w
  • LokalizacjaBasonia

Napisano 03 kwiecie艅 2013 - 22:33

Farb臋 podk艂adow膮 jak i lakier nak艂adam na pyszczek p臋dzelkiem i warstwa jest do艣膰 cienka, zawsze mo偶na no偶em zeskroba膰 na 艣wie偶o nadmiar z pyszczka i zamaza膰 lakierem delikatnie.

#17 OFFLINE   rybson

rybson

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1121 post贸w
  • LokalizacjaLublin

Napisano 03 kwiecie艅 2013 - 22:35

Daj zna膰 po testach -pozdrawiam Tomek :)

#18 OFFLINE   wildriver

wildriver

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1167 post贸w
  • LokalizacjaGdzieSandomierzadoWis艂y

Napisano 04 kwiecie艅 2013 - 05:21

Witojcie w 艣wiecie LUREBUILDING-u

Tomek,dziobaki sa bardzo :-)
ale co ja tam b臋d臋 Ci gada艂 ,przeciez sam dobrze wiesz jakie powinny by膰 :-)

ps nic wi臋cej nie pisze z tela bo mnie trafia

#19 OFFLINE   Tomek1988

Tomek1988

Zaawansowany

• TW脫RCY+
  • PipPipPip
  • 1456 post贸w
  • LokalizacjaBasonia

Napisano 08 kwiecie艅 2013 - 13:59

艢wie偶utkie czekaj膮ce na stery klenio-okonio pigu艂ki z jajem jak to u nas na Lubelszczy藕nie wobler z jajem musi by膰 :D nie mierzy艂em ich dok艂adnie ale maj膮 od nieca艂ych 2cm do 3 z hakiem. Materia艂 lipa, jaki materia艂 takie woblery :P

img0249ef.jpg

Okoniki na z臋batego, po prawej oklejany sreberkiem z fajek.

img0252du.jpg

filmik z prac膮 jednego z powy偶szych wobk贸w. Woda strasznie brudna dlatego prowadzi艂em pod sam膮 powierzchni膮, prac臋 wida膰 na szcz臋艣cie :)

U偶ytkownik Tomek1988 edytowa艂 ten post 08 kwiecie艅 2013 - 13:59

#20 OFFLINE   Micha艂AspiusFishing

Micha艂AspiusFishing

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 923 post贸w
  • Lokalizacjafacebook.com/aspiusasp
  • Imi臋:Micha艂

Napisano 08 kwiecie艅 2013 - 16:14

艂adne kolorki :)

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 0