Jaka długość tej ze sterem ? Sądząc po obliczeniu płatków śniegu to z 8 cm
Użytkownik szyspinek17 edytował ten post 29 styczeń 2014 - 21:12
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 29 styczeń 2014 - 21:11
Jaka długość tej ze sterem ? Sądząc po obliczeniu płatków śniegu to z 8 cm
Użytkownik szyspinek17 edytował ten post 29 styczeń 2014 - 21:12
Napisano 29 styczeń 2014 - 21:17
U nas na wschodzie płatki śniegu są innego wymiaru hehe 7-7,5cm waga 11-12,5g.
Napisano 31 styczeń 2014 - 18:02
tomek woblery doszły pierwsza liga teraz czekam na sezon ...
Napisano 31 styczeń 2014 - 19:31
Duży progres wizualny, dobra robota.
pozdrawiam
Napisano 31 styczeń 2014 - 21:14
Dzięki Panowie, jak na nie cały rok strugania to jestem w miarę zadowolony ze swoich woblerów tzn jeśli chodzi o wygląd, jeżeli chodzi o pracę to jestem bardziej niż zadowolony ze swoich woblerów, zresztą Ci co mieli okazje je przetestować ( w szczególności bezsterowce bo ich robię najwięcej) są zadowoleni z ich pracy. Szkoda tylko, ze tak późno zacząłem je robić i w zeszłym sezonie miało je kilka osób, z niecierpliwością czekam na nowy sezon bo to on wszystko zweryfikuje a jestem dobrej myśli, w zeszłym sezonie trochę moje bezsterki połowiły choć były niezbyt piękne i robione tylko z jednym dolnym oczkiem.
Użytkownik Tomek1988 edytował ten post 31 styczeń 2014 - 21:16
Napisano 31 styczeń 2014 - 21:21
No zobaczymy Tomek ,ja będę miał teraz pełen asortyment bez sterów.
Praca w Twoich wobkach jest luks .Klasyczne, jeżeli można tak powiedzieć jerki to powtarzalność pracy prawie 100% ,konkret robota,jak zauważył @Wujek .
Za to w basuńczykach prócz dobrej powtarzalnej pracy trafiają się też perełki ,wiesz o czym mówię ? Mam dwie takie 5 -tki ,dzięki za tą drugą,jedną musiałem oddać niechcący Młodemu.W tym roku tylko miesiąc może półtora rezerwuję na wobki ze sterem ,reszta to tylko jerki i inne bez sterowce,zobaczymy.
Pozdrawiam Tomek.
Napisano 31 styczeń 2014 - 21:26
Tomek,
Ta wersja ze sterem to taka z lekkim brzuszkiem.Masz ją już przetestowaną??
Jakie wymiary??
Napisano 31 styczeń 2014 - 21:47
Tak Mariusz przetestowałem kilka sztuk (reszta czeka na odwilż, Wisła zamarzła i nie mam gdzie ustawiać/testować) Pracują drobno lusterkując oraz błyskając na boki
Napisano 05 luty 2014 - 19:44
Znalazłem dzisiaj kawałek płynącej Wisełki koło domu więc boleniówki ze sterem przeszły testy-pomyślne testy Będą dwie wersje na mocne uciągi typu przelewy i na wolniejsze odcinki rzeki wersje mocniej pracujące.
Wiosno przybywaj
Prototyp jerka 7cm
Napisano 05 luty 2014 - 19:50
Tomek jak będę zamawiał bez sterowce to machniesz mi takie malowanko jak na 2 foto ,fajnie wyszło a co najważniejsze już sprawdzone przeze mnie kolorki
Napisano 05 luty 2014 - 19:53
(...)Wiosno przybywaj
Przybyła.
Rozsiadła się z lekka w mojej okolicy Dziś około 13.00 w pełnym słońcu termometr wskazał 24 stopnie Teraz jest już zimno, tylko 7 na plusie Lubię taką zimę...
Ciepło pozdrawiam.
Napisano 05 luty 2014 - 20:33
Tomek jak będę zamawiał bez sterowce to machniesz mi takie malowanko jak na 2 foto ,fajnie wyszło a co najważniejsze już sprawdzone przeze mnie kolorki
Nie ma problemu Robert
Przybyła.
Rozsiadła się z lekka w mojej okolicy Dziś około 13.00 w pełnym słońcu termometr wskazał 24 stopnie Teraz jest już zimno, tylko 7 na plusie Lubię taką zimę...
Ciepło pozdrawiam.
W mojej okolicy jakoś nie chce się rozsiąść, wczoraj w nocy było -10, w dzień 5+ choć w słońcu już fajnie grzało Oby robiło się już tylko cieplej.
Napisano 05 luty 2014 - 20:47
(...)W mojej okolicy jakoś nie chce się rozsiąść, wczoraj w nocy było -10, w dzień 5+ choć w słońcu już fajnie grzało Oby robiło się już tylko cieplej.
Tomku, mam złe wieści
To dopiero początek lutego, jeszcze czeka nas "w marcu jak w garncu" i "kwiecień plecień". Zima zrobiła sobie przejściową przerwę...
Napisano 07 luty 2014 - 14:43
Tomek a z tym nowym prototypem jerka 7cm co wykombinowałeś? Czy chodzi tylko o to malowanie? Oby do wiosny ogarnę sprzęt to zgłoszę się jeszcze po 7cm jerki, a w lato trochę z braciakiem pofocimy
Użytkownik siwek219 edytował ten post 07 luty 2014 - 14:44
Napisano 07 luty 2014 - 14:45
Dobre pytanie Młody
Napisano 07 luty 2014 - 14:55
Ten prototyp jeszcze nie był testowany, nie mam teraz na to czasu, jerków raczej już w lutym nie będzie (robie tylko te co są zamówione) skupiam się aktualnie na pewnym projekcie który ujrzy światło dzienne za jakieś 2,5 tygodnia i nie chodzi tu o nowy model Mogę tylko napisać...paluchy mnie bolą haha
Napisano 07 luty 2014 - 15:04
Ten prototyp jeszcze nie był testowany, nie mam teraz na to czasu, jerków raczej już w lutym nie będzie (robie tylko te co są zamówione) skupiam się aktualnie na pewnym projekcie który ujrzy światło dzienne za jakieś 2,5 tygodnia i nie chodzi tu o nowy model Mogę tylko napisać...paluchy mnie bolą haha
No to działaj zobaczymy co wystrugasz. byle przynęta pod bolenia była
Napisano 07 luty 2014 - 15:06
Jaki tajemniczy zobaczymy w sezonie
Ja zawsze dotrzymuję słowa ...
Użytkownik Krystekwolf edytował ten post 07 luty 2014 - 17:45
Napisano 07 luty 2014 - 15:15
Robert oczywiście, że będą to boleniówki
Mam nadzieję Krystian, że Twoje słowo droższe pieniędzy
Za godzinkę wpada do mnie forumowy kolega D@wido z odsieczą i bierzemy się za struganie... mam nadzieję, że nie głupa hehe
Z jerkami i wobkami ze sterem wystartuję może pod koniec lutego jak się wyrobię
Napisano 07 luty 2014 - 17:46
Nie zrozumieliśmy się chyba ,ale przyjdzie czas zrozumieć
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych