To chyba odciskane na siatce cięto-ciągnionej.
Ale sukces tkwi chyba w stemplu , nie matrycy (jakieś rolki, bęben, czy coś).
O ile dobrze pamiętam była to wyżymaczka z frani.
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 11 październik 2014 - 09:11
To chyba odciskane na siatce cięto-ciągnionej.
Ale sukces tkwi chyba w stemplu , nie matrycy (jakieś rolki, bęben, czy coś).
Napisano 11 październik 2014 - 15:36
Wyżymaczka z frani, imadło i wiele wiele innych metod próbowałem wszystkie przynoszą ciekawe efekty, trzeba tylko trochę pokombinować w planach mam nowy wzorek łuski ale to już jak będzie czas na siedzenie w pracowni tak więc nie wcześniej jak zimą
Napisano 14 październik 2014 - 17:31
Napisano 26 październik 2014 - 15:46
Witam, jesień w pełni, zmiana czasu na zimowy, długie wieczory to wszystko sprzyja struganiu Zrobiłem ostatnio kilka boleniówek które zaraz wylądują na giełdzie w jesiennej promocyjnej cenie, trzeba dokupić kilka niezbędnych pierdół do warsztatu. Na suszarce wisi też kilkanaście wobków szczupakowych i sandaczowych które przez najbliższy czas będą na tapecie ale boleniówki ze sterem również się pojawią
Nowe modele na rok 2015.
Bezsterowiec 7cm 10g. Pracują ładnie ogonkiem błyskając brzuszkiem, przy podszarpywaniu lekko odchodzą na boki, prowadzone tuż pod powierzchnią przy podbiciu bardzo fajnie oczkują.
Bezsterowiec wertykalny 7cm 10g, praca bardzo drobne i mocne lusterkowanie, oczywiście na górnym oczku, na dolnym oczku wobler idzie jak po sznurku praktycznie bez widocznej pracy, dolne oczko służy bardziej jako zderzak.
Wobki boleniowo sandaczowe z oszczędną lusterkująco ogonową pracą. 9cm 8g.
Napisano 01 listopad 2014 - 19:04
Napisano 01 listopad 2014 - 19:36
Masz talent chłopie, dwa woblery trafiły w moje ręce z tak zwanego rynku wtórnego. Świetna robota, testy jednak dopiero na wiosnę. Pozdrowienia
Dzięki Być może niebawem w mojej twórczości zajdą poważne zmiany ale na razie nie chcę zapeszać Jutro wstawię fotki nowych woblerów szczupakowych i sandaczowych.Pozdro.
Napisano 02 listopad 2014 - 15:07
Woblery szczupakowe.
Łamaniec 15g
Jerki 22g jak również 33g
Wobler sandaczowy "Sandokan 9" w wersji ekonomicznej o innej pracy jak wcześniejsze wersje, praca x z migotaniem bokami. 9cm 5-5.5g pływające.
Użytkownik Tomek1988 edytował ten post 02 listopad 2014 - 15:11
Napisano 03 listopad 2014 - 13:09
Jak zwykle Tomku wobki pierwyj sort, ale............................................................................................................................................................................................................................................................,
powinieneś zmienić tytuł wątku. To już nie tylko boleniówki
Napisano 03 listopad 2014 - 19:21
jerki wymiataja:-D szczegolnie ten okonek, pieeeeekna luska!
Napisano 03 listopad 2014 - 20:57
Napisano 03 listopad 2014 - 22:23
Tomku a ten sandokan to balsa czy lipa?
Napisano 04 listopad 2014 - 11:35
Jak zwykle Tomku wobki pierwyj sort, ale............................................................................................................................................................................................................................................................,
powinieneś zmienić tytuł wątku. To już nie tylko boleniówki
Chyba trzeba będzie pomyśleć o zmianie
Tomek zwoduj tego Sandokana
Zwodowany już był, wszystko ok jeśli chodzi o pracę.
Tomku a ten sandokan to balsa czy lipa?
Moje wszystkie woblery to (straszna) lipa
Napisano 14 listopad 2014 - 18:08
Sandokan9, 9cm około 6g pływające, praca niezbyt szeroki x z bardzo dobrze widocznym błyskaniem boczkami, jutro może uda mi się coś nagrać.
Marcin @Rudi75 z tej serii leci coś dla Ciebie Kolejna seria już w przygotowaniu
Napisano 14 listopad 2014 - 23:59
A moje do ciebie jakoś dolecieć nie mogą. Obiecuję że po niedzieli ogarnę temat
Napisano 17 listopad 2014 - 00:16
Tomek miałem okazje w realu zobaczyć Twoje wobki
byłem miło zaskoczony
oby tak dalej
Napisano 21 listopad 2014 - 17:26
Drunk Bleak 9 wersja w jesiennych kolorach, ostatnio w naturalnych kolorkach trochę namieszały w wodzie więc jest potrzeba stworzenia czegoś w agresywnych barwach. Sprawdzają się w opadzie, lusterkują dość mocno opadając idealnie w poziomie nawet na luźnej żyłce, przy podbiciach odjazdy na boki tak więc i szczupak nie pogardzi Szykuję sporą gromadę dla znajomych "zanderoholików" bo Wisła u nas pochłania sporo przynęt
Wobki będą w takich kolorkach.
Naturalne kolorki smakowały więc może i te przypadną mętnookim do gustu
Napisano 21 listopad 2014 - 18:03
Drunk Bleak 9 wersja w jesiennych kolorach, ostatnio w naturalnych kolorkach trochę namieszały w wodzie więc jest potrzeba stworzenia czegoś w agresywnych barwach. Sprawdzają się w opadzie, lusterkują dość mocno opadając idealnie w poziomie nawet na luźnej żyłce, przy podbiciach odjazdy na boki tak więc i szczupak nie pogardzi Szykuję sporą gromadę dla znajomych "zanderoholików" bo Wisła u nas pochłania sporo przynęt
Wobki będą w takich kolorkach.
Naturalne kolorki smakowały więc może i te przypadną mętnookim do gustu
O kuła . Z wrażenia zaśliniłem klawiaturę. Dobrze że nie moja
Napisano 23 listopad 2014 - 16:02
Nagrałem filmik z pracą sandaczówki:
Napisano 04 grudzień 2014 - 16:37
Bolenióweczki siódemeczki 11 gramóweczki
Sandaczówki "Sandokan14" 14cm 13g pływające, praca delikatny x z migotaniem bokami.
Wisełka niżowa aż sie prosi żeby polatać za rapami
Napisano 04 grudzień 2014 - 23:07
Piękna robota. Plus dwa ostatnie fajny kształt i malowanie okolic grzbietu.
Co ja bym dał żeby u mnie Warta wyglądała jak ta Wisełka z fotki!
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych