a ja się zapytam się, czemu żarówki a nie grzałka?
z żarówami wygląda to jak box na roślinki
Użytkownik leepek edytował ten post 10 styczeń 2015 - 10:29
Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.
Napisano 10 styczeń 2015 - 10:27
Użytkownik leepek edytował ten post 10 styczeń 2015 - 10:29
Napisano 10 styczeń 2015 - 10:47
Przy żarówkach typu kwoki nie ma znaczenia że będą od góry, daja takie ciepło że spokojnie by Ci wysuszyły te woblery będąc od góry no i nie trzeba by było podkładać tego kartonu tylko mogły by żarówy odrazu suszyć po powieszeniu świeżo pomalowanych wobków. Ciepło szło by najpierw w dół na wobki a potem pod nimi w górę wokół wobków, zrobiłaby się samoistna cyrkulacja powietrza bo tak jak teraz musisz czekać aż lakier ci obleci/poskapuje z wobków na tekturę i dopiero możesz włączyć żarówy.
Przemek wolę włączać żarówek przed dokładnym skapnięciem lakieru, mógłby on wtedy zbyt szybko zastygnąć a tak pół godziny lakier ma czas na równomierne rozłożenie się po całej powierzchni woblera.
Tomku nie wiem czy ta półka nie jest za nisko nad żarówkami. Dają one bardzo dużą temperature,żeby nie doszło do nieszczęscia.
Daniel spoko ja włączam żarówy dopiero po wyjęciu tej półki
Mogłeś także zainstalować żarówki w rogach, a jeszcze lepiej w dolnej części ścianek (z fazowane na równo) i nie musiałbyś nic podstawiać
Był taki zamysł aby umieścić żarówki z boku ale jakoś koncepcja od dołu bardziej za mną przemawiała, z boku też by kapał lakier na żarówki a włożenie i wyjęcie tej półki to 5s roboty
Napisano 10 styczeń 2015 - 10:49
Bo ja myślę przyszłościowo, jeżeli woblery nie będą schodzić zasadzę roślinki na które amatorów z pewnością nie zabraknie a, że ja ziółek nie zażywam to wszystko będzie na handel
Napisano 10 styczeń 2015 - 12:06
Bo ja myślę przyszłościowo, jeżeli woblery nie będą schodzić zasadzę roślinki na które amatorów z pewnością nie zabraknie a, że ja ziółek nie zażywam to wszystko będzie na handel
Jak coś to ustawiam się w kolejce
Napisano 11 styczeń 2015 - 20:16
Woblerowa sauna
Drunk Bleak 7
Fat Bleak Vertical 9, praca mocne drobne lusterkowanie.
Napisano 11 styczeń 2015 - 20:34
Bjutiful
Napisano 11 styczeń 2015 - 21:21
Napisano 12 styczeń 2015 - 01:17
kozacko to wygląda i przyspiesza proces powstania woblerka
Napisano 12 styczeń 2015 - 18:31
Woblery dotarły, wszystkie rewelacja, jestem w pełni zadowolniony z wykonanych woblerów.
Napisano 12 styczeń 2015 - 21:03
ta łuska perfekcyjna!!
Napisano 12 styczeń 2015 - 23:38
W takiej saunie to i jakieś pomidorki można hodować
Napisano 13 styczeń 2015 - 00:02
ta łuska perfekcyjna!!
Staram się aczkolwiek poszukuję jeszcze różnych rozwiązań w tym temacie.
W takiej saunie to i jakieś pomidorki można hodować
Pewnie można i wcale po lakierach nie byłyby gorsze od tych co zimą sprzedają w supermarketach
Napisano 13 styczeń 2015 - 14:48
No śliczności. A wędzone będą pewnie jeszcze lepiej smakowały tym wybrednym, niedobrym rybskom
Napisano 14 styczeń 2015 - 00:40
No śliczności. A wędzone będą pewnie jeszcze lepiej smakowały tym wybrednym, niedobrym rybskom
Wędzone ukleje...nie ma nic lepszego
Koniec pracy na dzisiaj tzn. na wczoraj
Pierwszy wobek z piany model "PIX-20" 2cm waga jeszcze nie znana.Malowanie klasyczne na szybko. Ćwiczenie lania piany powoli przynosi rezultaty
Napisano 14 styczeń 2015 - 12:13
Nie boisz się, że żarówki pękną jak skapnie na nie lakier.
Napisano 14 styczeń 2015 - 12:22
Nie boisz się, że żarówki pękną jak skapnie na nie lakier.
Nie czytasz dokładnie - na poprzedniej stronie było (jest) wytłumaczenie, czemu "bez strachu".
Napisano 14 styczeń 2015 - 12:32
Nie przeglądałem wstecz mea culpa.
Napisano 14 styczeń 2015 - 21:04
Super sauna , te dziewiątki są pod Bolenia i czy są dostępne ?
Napisano 15 styczeń 2015 - 14:14
Rafał chodzi Ci o dziewiątki wertykalne z oczkiem w grzbiecie? Jeżeli tak to są pod bolenia i kilka powinno zostać z zamówień
Napisano 15 styczeń 2015 - 21:06
Uwiłem w końcu gniazdko na zimę
Centrum dowodzenia tzw. okno na...jerkbait
W tym pomieszczeniu nie będzie żadnej obróbki drewna aby sobie wszystkiego nie zapaprać Odlewanie z pianki i wykańczanie woblerów to przeznaczenie tej pracowni.
Obróbka drewna będzie odbywać się tutaj. Wyrzynanie,struganie,szlifowanie ta pracownia będzie zasyfiana pyłem drzewnym
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych