Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Woblery z Basoni Hand Made Fishing Lures.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1398 odpowiedzi w tym temacie

#121 OFFLINE   Tomek1988

Tomek1988

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 1456 postów
  • LokalizacjaBasonia
  • Imię:Tomek
  • Nazwisko:Janeczek

Napisano 02 listopad 2013 - 14:26

Hehe mi też ten pierwszy przypomina szczupłego :P Czekam na stery od Konrada więc na razie trudno mi określić pracę, nakręcę jakiś filmik za tydzień to wstawię. Krystianie pamiętam o Tobie i Twoim bracie tak jak pisałem wyżej za tydzień będę miał dużo wolnego czasu i wtedy się za nie zabiorę. Mam dla Ciebie jeszcze jedną dobrą wiadomość mianowicie zrobiłem też nową bezsterową konstrukcję która przeszła pozytywne testy. Zaraz Wstawię foto :)

#122 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 02 listopad 2013 - 14:28

Dawaj ,tylko nie rozsyłaj ich jeszcze za dużo po wędkarzach :ph34r: ;) .UUUUUUUUUUUU bez sterowe lubię jak cholera.

• damien79 lubi to

#123 OFFLINE   Tomek1988

Tomek1988

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 1456 postów
  • LokalizacjaBasonia

Napisano 02 listopad 2013 - 14:54

Proszę bardzo:

25058ae2e694c160med.jpg

Na surowo 15g, folia przyklejana na szybko 5 minut temu :P Wobek jest dopiero po kąpieli w caponie.

• Krystekwolf i Matiz992 lubią to

#124 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 02 listopad 2013 - 15:18

Ile ma długości?,widzę że oczko tylko od góry -typowy wertykal.Folia przyklejana na szybko :blink: :o ,mimo tego bardzo fajnie wyszło.

Mówisz że przeszedł testy-pracy? Mi tylko o to chodzi ,jak pracuje ,masz film może?

Czyżbyś po sprawdzeniu pracy przy tych ostatnich Twoich bez sterach celowo stworzył te cudo,z oczkiem  tylko na grzbiecie?

Powiem szczerze że mi też się podoba praca tych co do mnie trafiły,na górnym praca bardziej wyrazista ,ciekawe udogodnienie.

Tym bardziej ze wobek fajnie pracuje też na przednim oczku ,w przeciwieństwie do wcześniejszych tego typu konstrukcji ,które poza ciągnięciem bąbli pracę miały raczej kołkowatą ,czyli prawie żadną.Ja wolę mocniej pracujące przynęty boleniowe,może dlatego że ja swoje łowienie bolków zacząłem na wodzie stojącej ,tam przynęta wykonująca znikomą pracę nie dawała pożądanych efektów w postaci brań.Problem pojawił się przy łowieniu na rzece ;) ale ominąłem i to.

A poważnie fajna ta gruba łuska,jak stworzysz kilka mniejszych i większych jeżeli masz to w planie ,chętnie je przygarnę i dobrze zapłacę.

Dobra robota się chwali ,jestem wdzięczny za wsio.

#125 OFFLINE   Tomek1988

Tomek1988

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 1456 postów
  • LokalizacjaBasonia

Napisano 02 listopad 2013 - 15:38

Bezster ma 7cm, praca jest podobna do pracy tych co masz z tym, że tego co testowałem jeszcze myka czasami na bok raz na lewo raz na prawo, ciekawą ma pracę. Ten model stworzyłem właśnie po tym jak spodobała mi się praca klasycznych dziobaków na górnym oczku. Jak zrobię kilka sztuk i będą się sprawować jak prototyp to z pewnością coś podeślę na testy :)

Użytkownik Tomek1988 edytował ten post 02 listopad 2013 - 15:39

#126 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 02 listopad 2013 - 15:44

Jak dojdziesz z tym prototypem do ładu -chodzi o powtarzalność pracy przy następnych to daj znać.

Choć te dziobaki są super ,praca bardzo mi pasuje i wygląd tym bardziej.

Nie zapomnij o kilku mniejszych dziobakach, na wiosnę się przydadzą.

#127 OFFLINE   Tomek1988

Tomek1988

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 1456 postów
  • LokalizacjaBasonia

Napisano 02 listopad 2013 - 15:56

Spoko pamiętam, za tydzień biorę się za lżejsze piąteczki i siódemki. Postaram się nagrać pracę tych wertykalnych to sobie obczaisz.

• Krystekwolf lubi to

#128 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 02 listopad 2013 - 16:07

Dzięki i design taki jak mi wysłałeś ,tylko i aż tyle   :wub:   :ph34r:  :) ;) :D

#129 OFFLINE   D@wido

D@wido

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 13 postów
  • LokalizacjaKol. Wałowice

Napisano 02 listopad 2013 - 19:47

Proszę bardzo:

25058ae2e694c160med.jpg

Byłem przy testach i wszystko widziałem co ten bezsterowiec potrafi , Tomku jak zaczniesz produkcję to ja się do Ciebie zgłoszę :)

#130 OFFLINE   konktenbit

konktenbit

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 199 postów
  • LokalizacjaPoniatowa
  • Imię:Konrad

Napisano 03 listopad 2013 - 07:58

Niesamowity postęp :). Bardzo fajne.

A stery będą u Ciebie pewnie w poniedziałek.

Konrad

#131 OFFLINE   Matiz992

Matiz992

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 552 postów
  • LokalizacjaSzczecin
  • Imię:Mateusz
  • Nazwisko:J. bo RODO

Napisano 03 listopad 2013 - 08:56

Jak za każdym razem tu wchodzę, to jestem zaskoczony postępami! Gratuluję i oby tak dalej, niedługo RH będą mieć poważną konkurencję :P

#132 OFFLINE   Tomek1988

Tomek1988

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 1456 postów
  • LokalizacjaBasonia

Napisano 11 listopad 2013 - 12:46

Czas się wziąć do roboty ;) Na fotce 1/2 desek lipowych które mam do wystrugania, dechy na grubościówkę i można jechać z koksem :P

d4a2.jpg

Boleniówka 7cm, waga 13.8g. Praca drobna z lekkimi mykami na boki.

3hpe.jpg

y3lg.jpg

Użytkownik Tomek1988 edytował ten post 11 listopad 2013 - 12:47

#133 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 11 listopad 2013 - 13:09

Tomek siabelkę odłóż ,bo krzywdę można sobie zrobić ;) :P :) Deseczki chyba schowałeś już pod daszek żeby nie zawilgotniały :o :ph34r:

Patrzę na te Wobki i widzę jaką przeszedłeś metamorfozę .W tak krótkim czasie ,takie postępy .Ta ze sterem wyszła super ,choć ja wolę bez steru .

Łuska wyszła prze- fajnie ,oliweczka na grzbiecie = kompletne wykonanie.Jak odpicujesz tak te 5 i 7 to będzie luks.

Tak patrzę i patrzę nie tylko na Twoje dokonania i postępy i sobie myślę............. dzięki Jerkbait-owi można się rozwijać .

Można podpatrzeć ,pokombinować i jak ma się przynajmniej trochę talentu i samozaparcia -dojść do super wyników.

Pozdro Tomek.

• Tomek1988 lubi to

#134 OFFLINE   Tomek1988

Tomek1988

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 1456 postów
  • LokalizacjaBasonia

Napisano 11 listopad 2013 - 13:25

To katana samuraja ;) Dzięki za słowa uznania Krystianie. Twoje 5-tki dzisiaj przeszły testy pozytywne, będą bez górnego oczka bo nie dało się pomieścić w tak małej konstrukcji, zaraz idę je oklejać folią alu i zabieram się za 7cm.

#135 OFFLINE   Krystekwolf

Krystekwolf

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1464 postów

Napisano 11 listopad 2013 - 14:36

A można się tą ;) kataną ogolić? Rób rób,ja czekam i brachol też .Słowa uznania to będą jak połowimy na wiosnę,a połowimy bo sprawdzaliśmy ich pracę i jest luks.

#136 OFFLINE   wildriver

wildriver

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1167 postów
  • LokalizacjaGdzieSandomierzadoWisły

Napisano 11 listopad 2013 - 22:25

Tomek

Wobek wyszedł pierwyj sort! 

Ta szabelka to na tych dziadów co kleniki krótkie do łodkie pakują i zjadają na kolacje!!!hehe :D

#137 OFFLINE   Tomek1988

Tomek1988

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 1456 postów
  • LokalizacjaBasonia

Napisano 11 listopad 2013 - 22:36

Dzięki.Marku ta szabelka to do strugania wobasów :P Dziady nie dadzą się tak łatwo wytępić u mnie już rośnie pokolenie nowych pseudo wędkarzy z mentalnością dziadów, niektórzy dają się reformować a niektórzy niestety cofają się do jaskini :( A wracając do tamtych kleników to szczęśliwie odzyskały wolność a znajomy musiał obejść się smakiem hehe.

#138 OFFLINE   woblery z Bielska

woblery z Bielska

Jak coś cię przerasta - dorośnij:)

• Moderatorzy
  • 6867 postów
  • LokalizacjaBielsko
  • Imię:Janusz

Napisano 11 listopad 2013 - 22:54

Znawcy twórczości Andrzeja Pilipiuka rozpoznają słowa Jakuba Wędrowycza, odnośnie "dziadów":

"Problemy powinno rozwiązywać się warstwami. Warstwa ziemi - warstwa dziadów, warstwa ziemi, warstwa dziadów..." ;)

• Maynard i Krystekwolf lubią to

#139 OFFLINE   BARENZ

BARENZ

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 865 postów
  • LokalizacjaKałuszyn
  • Imię:Marcin

Napisano 13 listopad 2013 - 13:57

Proszę bardzo:

25058ae2e694c160med.jpg

Na surowo 15g, folia przyklejana na szybko 5 minut temu :P Wobek jest dopiero po kąpieli w caponie.

Bardzo fajny :D

#140 OFFLINE   Tomek1988

Tomek1988

Zaawansowany

• TWÓRCY+
  • PipPipPip
  • 1456 postów
  • LokalizacjaBasonia

Napisano 13 listopad 2013 - 14:13

Dzięki.Fajny z wyglądu ale akurat w tym egzemplarzu nie bardzo podeszła mi praca ale wiem co było nie tak i w nowych tego typu konstrukcjach ta wada nie występuję a mianowicie górne oczko do linki powinno być przesunięte bardziej do tyłu :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych