Witam. Czy jest kto艣 z forumowicz贸w kto spininguje na tym w艂a艣nie odcinku w sumie od Suchej za Sieradzem, Biskupice, Ma艂k贸w, Nobela, W艂y艅 do mostu warckiego i pocz膮tkowych rozlewisk Jeziorska. Woda bardzo fajna jest Ja藕, Kle艅, Bole艅. Jak stan wody jest w miar臋 wysoki to i ryb jest zatrz臋sienie wszystko idzie z Jeziorska w g贸r臋 rzeki. Jednym z lepszych miejsc jest w艂a艣nie W艂y艅 polecam 艂owisko oczywi艣cie mowa o spiningu i ryby typu ja藕, kle艅, bole艅.
Warta odcinek od Biskupic, W艂y艅, Most Warcki i zbiornik Jeziorsko
#1 OFFLINE
Napisano 07 kwiecie艅 2013 - 16:47
- ogorek1972 lubi to
#2 OFFLINE
Napisano 07 kwiecie艅 2013 - 20:22
A 艂owi艂e艣 w tych okolicach ,bo ja zamierzam sie wybra膰 na wiosenne jazie jak zejdzie posniegowka,zazwyczaj 艂owie sporo ni偶ej jakie艣 20km poni偶ej Jeziorska ale sporo s艂ysza艂em o odcinku powy偶ej i mam zamiar go odwiedzi膰
- ogorek1972 i Oko艅 1977 lubi膮 to
#3 OFFLINE
Napisano 07 kwiecie艅 2013 - 20:35
Witam. Dla mnie szok w og贸le za zainteresowanie postem, dla mnie Mistrza!!!! Piotra Matusiaka do sedna teraz oczywi艣cie ze 艂owi艂em co wiosn臋 tam 艂owi臋 je偶eli b臋dzie si臋 tam kolega wybiera艂 to proponuj臋 艂owi膰 przed wysp膮 na geoportalu b臋dzie wida膰 jest tylko jedna wysepka potrafi艂em tam by膰 przez kwiecie艅 20 dni od rana do jakiej艣 15 codziennie 艂owi艂em oko艂o od 5 do rekord 12 jazi od 1kg do m贸j rekord 1,83kg oczywi艣cie wszystko do wody mam nawet filmy nagrane przyn臋ty woblery ciemny grzbiet z艂oty boczek do 3,5cm sprawdza艂y si臋 bonito, salmo thiny p艂ywaj膮ce, ale i r贸wnie偶 smu偶aki. Co zauwa偶y艂em za ka偶dym razem po z艂apaniu ryby musia艂em wypuszcza膰 przyn臋t臋 coraz dalej jazie sp艂ywa艂y coraz ni偶ej nawet woblery p艂ywaj膮ce wypuszcza艂em do 70 m a czasami i dalej.
A okolice ponizej zapory te偶 znam bardzo lubi臋 艂owi膰 przed jaki i za Ksi臋偶ymi m艂ynami.
Je偶eli b臋dzie mo偶liwo艣膰 to bardzo prosz臋 o kontakt kiedy Pan jedzie to na pewno si臋 pojawi臋 zwolnienie w pracy i poszed艂 rozumiecie ze czasami s膮 wa偶niejsze rzeczy
U偶ytkownik Koper edytowa艂 ten post 07 kwiecie艅 2013 - 20:52
#4 OFFLINE
Napisano 07 kwiecie艅 2013 - 21:04
Witam ja te偶 tam 艂owi臋 co艣 tam zawsze si臋 uda z艂owi膰 gorzej z wielko艣ci膮 z艂owionych ryb.
#5 OFFLINE
Napisano 07 kwiecie艅 2013 - 21:04
Witam
Bylem tam kilka razy i jako艣 nie mog艂em trafi膰 na dobre 偶erowanie.
kilkana艣cie okoni i par臋 bolk贸w uda艂o si臋 wyci膮gn膮膰 najwi臋kszy ok 65cm i kr贸tkie szczupaki. Trafi艂e艣 tam jaka艣 brzane albo (s艂ysza艂e艣 ze kto艣 z艂owi艂)? ostatnie lata za nimi si臋 uganiam. Bardziej podoba mi si臋 warta przed Sieradzem w臋dkujesz tam? i tak jak Matusiak pisze poni偶ej Jeziorska, kilka jazi tam z艂owi艂em ale niepowalany rozmiarami najwa偶niejsze ze bra艂y.
pozdr
Pawe艂
#6 OFFLINE
Napisano 07 kwiecie艅 2013 - 21:39
Z wielko艣ci膮 rybek to p贸藕niej jest ju偶 gorzej m贸wi臋 o okresie letnim woda zazwyczaj jest niska i ryba sp艂ywa na zbiornik. Brzana jest ale osobi艣cie nie z艂owi艂em. Dwie pad艂y w ubieg艂ym roku jedn膮 z艂owi艂 m贸j kolega, ale na bolonk臋, z 艣rodka rzeki jakie艣 800m w g贸r臋 rzeki od 3 tamek we W艂yniu przed wysp膮- trawy na to m贸wi膮, a jedn膮 z艂owiono na federa za wysp膮 od 艂膮czenia jakie艣 20-30m wi臋c brzana jest i z tego co si臋 nas艂ucha艂em i naczyta艂em to ryba ta jest ryba stadn膮 wi臋c hmm trzeba trafi膰
A Wart臋 przed Sieradzem znam bardzo dobrze zaczyna艂em od Pstroko艅 i tak z wiekiem czasu przesuwa艂em si臋 w g贸r臋 i w d贸艂 rzeki most krowi臋cy we Wo藕nikach te偶 bardzo lubi臋 jest sporo klenia i jazia i okolice Wo藕nik gdzie by艂 stary m艂yn i te 3 wysepki te偶 ciekawe miejsce
#7 OFFLINE
Napisano 07 kwiecie艅 2013 - 21:52
To mo偶e kto艣 si臋 pochwali zdj臋ciami ryb z tamtych stron
#8 OFFLINE
Napisano 07 kwiecie艅 2013 - 22:07
Witam
Cz臋sto jestem w tych okolicach. Tak na podstawie moich skromnych do艣wiadcze艅 i obserwacji mo偶na liczy膰 na jazia i bolka, rzadziej klenia, oczywi艣cie oko艅, powy偶ej zalewu szczupaki niewielkie, poni偶ej zalewu du偶o niewymiarowego, bardzo ma艂ego sandacza, kt贸rego przy okoniach mo偶na niepotrzebnie pokaleczy膰. Brzany z艂owione poni偶ej widzia艂em. Pami臋tam te rejony z lat 90 - tych, wtedy dominowa艂 sandacz, kt贸rego teraz (wymiarowego) z kolei jakby ca艂kowicie nie by艂o. Z ciekawostek w艂a艣nie w tamtym okresie m贸j ojciec trafi艂 w lutym tro膰, na 0,14 i ma艂ego riperka. Mia艂a ponad 80 cent贸w. Oczywi艣cie poni偶ej.
Pzdr
Radek, 艁贸d藕
#9 OFFLINE
Napisano 07 kwiecie艅 2013 - 22:40
jakie艣 fotki s膮 raczej z telefonu, ale s膮 szczup艂y ze 4 lata wstecz, a jaziki i bolo 2012 kwiecie艅
Radek my to si臋 mieli艣my chyba przyjemno艣膰 pozna膰 na jazikach na tyczk臋 za zapor膮 na wysokim brzegu na przeciwko dzia艂ek miejsce jak to m贸wi膮 na kiblu razem z Damianem 艂owili艣my cz臋sto p贸藕niej przenie艣li艣my si臋 na zakr臋t w d贸艂 przed progiem zd wola ( da艂e艣 nam cynka o glinie z d膮br贸wki ) pozdr
- Maciek Ro偶niata lubi to
#10 OFFLINE
Napisano 08 kwiecie艅 2013 - 08:25
Witam. Dla mnie szok w og贸le za zainteresowanie postem, dla mnie Mistrza!!!! Piotra Matusiaka do sedna teraz oczywi艣cie ze 艂owi艂em co wiosn臋 tam 艂owi臋 je偶eli b臋dzie si臋 tam kolega wybiera艂 to proponuj臋 艂owi膰 przed wysp膮 na geoportalu b臋dzie wida膰 jest tylko jedna wysepka potrafi艂em tam by膰 przez kwiecie艅 20 dni od rana do jakiej艣 15 codziennie 艂owi艂em oko艂o od 5 do rekord 12 jazi od 1kg do m贸j rekord 1,83kg oczywi艣cie wszystko do wody mam nawet filmy nagrane przyn臋ty woblery ciemny grzbiet z艂oty boczek do 3,5cm sprawdza艂y si臋 bonito, salmo thiny p艂ywaj膮ce, ale i r贸wnie偶 smu偶aki. Co zauwa偶y艂em za ka偶dym razem po z艂apaniu ryby musia艂em wypuszcza膰 przyn臋t臋 coraz dalej jazie sp艂ywa艂y coraz ni偶ej nawet woblery p艂ywaj膮ce wypuszcza艂em do 70 m a czasami i dalej.
A okolice ponizej zapory te偶 znam bardzo lubi臋 艂owi膰 przed jaki i za Ksi臋偶ymi m艂ynami.
Je偶eli b臋dzie mo偶liwo艣膰 to bardzo prosz臋 o kontakt kiedy Pan jedzie to na pewno si臋 pojawi臋 zwolnienie w pracy i poszed艂 rozumiecie ze czasami s膮 wa偶niejsze rzeczy
Nie pan tylko Piotrek daj znac jak pojedziesz na pierwszy wypad i przetestujesz czy ja艣ki si臋 ruszy艂y
#11 OFFLINE
Napisano 08 kwiecie艅 2013 - 09:24
Kolego Koper jeszcze miejsc贸wki i do艂ki podaj co do metra i bedzie komplet, ma艂o mi臋siarzy tam macie, jeszcze ich naprowadzacie?
Nie tylko w porzadku ludzie czytaja to forum....
Jak trzeba akcje z gumofilcami zrobic to jako艣 nie ma ch臋tnych....
- tofik lubi to
#12 OFFLINE
Napisano 08 kwiecie艅 2013 - 12:39
Hej. To nie by艂em ja, tak偶e p贸ki co si臋 jeszcze nie poznali艣my, ale mo偶na nadrobi膰 Oczywi艣cie miejsce znam, ale o glinie z d膮br贸wki to poj臋cia nie mam Pozdro.
#13 OFFLINE
Napisano 08 kwiecie艅 2013 - 16:09
Panowie to mo偶e jaki艣 ma艂y zlocik w rejonach Biskupic
- madpaw lubi to
#14 OFFLINE
Napisano 08 kwiecie艅 2013 - 17:53
S膮dz膮c po ilo艣ci samochod贸w na Warcie 50km w g贸r臋 rzeki (od dyskutowanego miejsca), to biedne jazie si臋 ruszy艂y.
#15 OFFLINE
Napisano 08 kwiecie艅 2013 - 21:40
Sze艣膰 Piotrze jak jazie si臋 rusz膮 to na pewno dam zna膰 . Sory Jeziorm 1 mo偶e i masz racj臋, 偶e za du偶o zdradzam jestem 艣wie偶y na forum i twoje cenne uwagi wezm臋 sobie do serca, masz racj臋!! za bardzo si臋 podnieci艂em kiedy to pisa艂em, cz艂owiek uczy si臋 na b艂臋dach. Rlodz no pomyli艂em Cie z innym Radkiem z 艁odzi facet tyczkami handluje, ze zdj臋cia bardzo podobny:), ale mo偶e kiedy艣 si臋 spotkamy i zapoznamy pozdr. Lesiewicz je偶eli juz to proponuj臋 spotkane na mo艣cie Warckim lub W艂y艅 jak trzeba b臋dzie to oprowadz臋 i wskaz臋 gdzie co i jak ( oczywi艣cie w 艂apaniu to nie uwa偶am si臋 za wybitnego pewnie wiele si臋 od Was jeszcze naucz臋 chyba o to chodzi, aby sobie wiedz臋 przekazywa膰 po to logowali艣my si臋 na tym forum takie jest moje zdanie:) )pozr. krzychun jazie si臋 jeszcze nie ruszy艂y by艂 kolega dzi艣 i mam najnowsze info z W艂ynia z艂apa艂 tylko ma艂ego okonka, wszczyscy byli w niedziele bo troszke s艂o艅ce dogrza艂o i nie mogli z kobitami usiedzie膰, a to by艂 zew natury bo hormony wiosn膮 wiadomo jak uderzaj膮 w czaj pozdr !
#16 OFFLINE
Napisano 09 kwiecie艅 2013 - 07:28
Ja jestem ch臋tny na jaki艣 zlocik no i braciak te偶 ch臋tne si臋 przejedzie.
#17 OFFLINE
Napisano 09 kwiecie艅 2013 - 14:01
I ja bym si臋 ch臋tnie pojawi艂, gdyby by艂a okazja spotkania w nad Wart膮.
#18 OFFLINE
Napisano 09 kwiecie艅 2013 - 15:43
Witam! Jad臋 w sobot臋 rano,boj臋 si臋 jednego, 偶e nie b臋dzie mo偶na dojecha膰 samochodem bo jakie艣 nie ca艂e 2 km po drodze mi臋dzy polami trzeba jecha膰, jak by艂o podmok艂o to by艂 problem z dojazdem, no ale co zrobi膰 :)jak to Go艂ota Andrzej m贸wi
#19 OFFLINE
Napisano 09 kwiecie艅 2013 - 16:31
My艣la艂em o wikedndzie Majowym Co wy na to?
#20 OFFLINE
Napisano 10 kwiecie艅 2013 - 18:59
by艂em dzisiaj na W艂yniu woda posz艂a tak w g贸r臋, 偶e jest od wa艂u do wa艂u kaszana jak nie wiem, dojazdu nie ma chyba ze traktorem
U偶ytkownik Koper edytowa艂 ten post 10 kwiecie艅 2013 - 22:53
U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 3
0 u偶ytkownik贸w, 3 go艣ci, 0 anonimowych