Skocz do zawartości

•      Logowanie »   
Witaj!

Zaloguj się lub Zarejestruj by otrzymać pełen dostęp do naszego forum.

Zdjęcie

Warta odcinek od Biskupic, Włyń, Most Warcki i zbiornik Jeziorsko

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1844 odpowiedzi w tym temacie

#1841 OFFLINE   Zbyszek T

Zbyszek T

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 20 postów
  • LokalizacjaWrocław

Napisano 07 marzec 2025 - 20:22

Cześć. W maju lub czerwcu wybieramy się w kilka osób na wyjazd wędkarsko-rekreacyjny. Część osób z Wrocławia, część z Warszawy. I tak wstępny wybór padł na zbiornik Jeziorsko, jako położony w pół drogi...

Macie może jakieś miejsca noclegowe godne polecenia? Najlepiej cały domek na 6-10 osób, jak najbliżej wody...

#1842 OFFLINE   Sławek77

Sławek77

Zaawansowany

• +Forumowicze
  • PipPipPip
  • 1385 postów
  • LokalizacjaWielkopolska

Napisano 07 marzec 2025 - 20:44

Zbyszek T, on 07 Mar 2025 - 19:22, said:

Cześć. W maju lub czerwcu wybieramy się w kilka osób na wyjazd wędkarsko-rekreacyjny. Część osób z Wrocławia, część z Warszawy. I tak wstępny wybór padł na zbiornik Jeziorsko, jako położony w pół drogi...

Macie może jakieś miejsca noclegowe godne polecenia? Najlepiej cały domek na 6-10 osób, jak najbliżej wody...

Zadzwoń, zapytaj do ośrodka rafa,zapytaj o koszt wodowania.Generalnie z tego miejsca masz blisko na łowiska i możliwość wodowania nie na "dziko"...

#1843 OFFLINE   Ide52

Ide52

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 148 postów
  • Lokalizacjaobok Warty

Napisano 09 marzec 2025 - 18:25

Byłem w weekend dwa razy pospacerować ze spinem powyżej Jeziorska. Woda niska, niezbyt trącona jak na wiosnę. Oznak życia praktycznie brak. Dziś miałem jedno branie i udało się wyholowac pokaźnego zbója, ale niestety gatunek z tych obecnie niepożądanych (: Pogoda super, jednak smuci ta niska woda. Nie pamiętam, kiedy ostatnio była tak niska w połowie marca.
  • Maciek Rożniata, kacperek993 i KamilSDZ lubią to

#1844 OFFLINE   BartiX_77

BartiX_77

Nowy

• +Forumowicze
  • Pip
  • 10 postów
  • LokalizacjaSieradz
  • Imię:Bartek
  • Nazwisko:O

Napisano 21 marzec 2025 - 21:35

Zbyszek T, on 07 Mar 2025 - 19:22, said:

Fajny slip masz w porcie w Pęczniewie (stromy ale wybetonowany). Port cywilizowany można umyć łajbę (i siebie)  i doładować akumulatory - 50m od portu masz fajną gastronomie. Jeśli chodzi o domki to od drugiej strony wokół portu Jeziorko i Ostrowa Warciego masz dość dużo domków - w porcie jest hotel. Na pewno coś znajdziesz. Jeśli chodzi o wodę - od blisko dwóch lat mamy wraz z kolegą zacumowaną tam łódkę  i to jest nasza baza gdy nie jesteśmy gdzieś w Polsce albo na zagranicznym wypadzie. W sumie jest tam nas może z 6/7 lodzi stałej ekipy - jak co wiosnę wody jest mało i coraz mniej - liczę jeszcze na opady przez te półtora miesiąca. Ale jest tam co robić i  można pobawić się. 

#1845 OFFLINE   flymar

flymar

Forumowicz

• +Forumowicze
  • PipPip
  • 234 postów
  • LokalizacjaŁódź

Napisano 21 marzec 2025 - 23:28

"Ale jest tam co robić i  można pobawić się. "

Polowanie na pojedyncze duże ryby mnie  nie interesuje. Ale skoro piszesz , że można  się "pobawić" to spytam o okonie ,które najchetniej łowię właśnie dlatego ,że daja sznse na powtarzalne brania. Byłem tam 3 razy w ostatnim sezonie, ale bez efektów, a ilość kormoranów utwierdziła mnie, że chyba nie ma sensu. Można kormorany  liczyć  w tysiące na pewno. Uznałem ,ze ryby małe jak okoń pewnie nie mają tam szans. Skoro łowisz z łodzi to może są tam jakieś doły gdzie okonie mogą przetrwać? Zastanawiałem się nad wypożyczeniem łódki właśnie z lekkim spinningiem-jest w ogóle sens? 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych