Napisz coś więcej o Traxxis 80/24v sam przymierzam się do kupna kolejnego silnika 24v. Obecnie pływam na haswing 2hp ale pisk z tego silnika jest nie do zniesienia. Maximizer wymieniłeś na nowy?
Maximizer siadł mi po tym jak przeżyłem niesamowitą jonizację powietrza przed burzą, która nawiasem mówiąc mnie ominęła. Niesamowite przeżycie miałem na środku jeziora. Siadło mi zasilanie do przodu. Dopłynąłem do kotwicowiska na wstecznym-kilka kilometrów.
Jest to silnik szczotkowy. Szczotki są wielkości szczotek od spawarki wirowej. Nie do zdarcia. Minusem jest czarny kolor czapki. Maximizer podczas pracy grzeje się, a jak dojdzie do tego ostre słońce to może ulec uszkodzeniu przy długim pływaniu. Może przerywać pracę silnika. Znalazłem na to sposób. Jak jest tzw. pełna lampa, to kładę na czapę jasną szmatkę i od czasu do czasu polewam wodą. Ciepło parowania zbiera temperaturę z czapy i zarazem maximizera. Od czasu stosowania tego wynalazku (parę już lat) z maximizerem nic złego nie dzieje się.