Super !!! A ja uroczystości rodzinne i nawet nie miałem czasu e ten wekend przetrzeć wędki z kurzu .
Woblery i gumy Janusza Widła
#341 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2014 - 21:59
- Ciastek lubi to
#342 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2014 - 22:06
Grayo ten model na zdjeciu w środku to model z balsy ,niepowtarzalny, można go nazwać płytka psrtrągowa piątka i będę wiedział o co chodzi.
#343 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2014 - 22:14
Dzięki:) są jeszcze dostępne? Kuzyn kupił go chyba w Bydgoszczy i jak go zobaczyłem u niego w pudełku to ... była miłość od pierwszego ujrzenia heh, 4-pak postawiłem i jest mój
#344 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2014 - 22:19
Musiał go kupić dość dawno .Za czteropak sam bym kupił .Oczywiście są dostepne.
#345 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2014 - 22:26
Niewiem jak długo go miał ale ja go mam od kwietnia:)
#346 OFFLINE
Napisano 09 marzec 2014 - 22:50
Grayo ten model na zdjeciu w środku to model z balsy ,niepowtarzalny...
Witam, to kolega Janusz i w balsie rzezbi ? Sadzilem, ze raczej twardsze drewno.
#347 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2014 - 11:42
Polecam i ludzie łowią.
Januszu, wczoraj na twojego 38cm. Może nie byk, ale to rekord tego wędkarza, początkującego pstrągarza zresztą
#348 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2014 - 15:20
Sorki troche nie z tego czteropaka, Janusz a ta brzanka na co sie skusiła? Czyżby bandziorek?
Musze Cie troche pomeczyć na priv-ie.
#349 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2014 - 16:15
Niektóre modele które nie da się zastąpić innym materiałem wykonuję wyłącznie z balsy.Najczęściej są to płytkie pstrągówki 4,5-5 cm. na krystalicznie czystą wodę .Muszą daleko latać a przy tym muszą zachować bardzo drobną o dużej częstotliwości akcję ogonową .Oczywiście tak pracujący wobler to zarówno ideał na klenie i bolenie .Dzięki Joker za promocję.Zaproszenie na prąd z cherbatkę nadal aktualne .Ta brzana z poprzedniej strony łykneła ślazura 5 cm. z brzuchem w kolorze kukurydzy.Mam kolegę z Krynicy skutecznie łowiącego tymi kukurydzianymi ślazurami na Popradzie od lutego do września .Osbiście mam na nie dobre wyniki w czerwcu i lipcu.Nawet w samo południe, co jak na tą porę roku jest dość dziwne wieszają sie na nim pstrągi ,klenie i brzany.
#350 OFFLINE
Napisano 10 marzec 2014 - 20:11
Januszu, czasem lubię polecić woblery kogoś innego niż własne. W ten sposób buduje się wiarygodność
- woblery z Bielska i bertold12 lubią to
#351 OFFLINE
Napisano 11 marzec 2014 - 17:55
Joker ,jestem takiego samego zdania. Takie postępowanie zawsze wraca się z nawiązką.
- joker, woblery z Bielska i bertold12 lubią to
#352 OFFLINE
Napisano 13 marzec 2014 - 16:22
Dziękuje za woblerki, dzis dotarły, jestem bardzo zadowolony
#353 OFFLINE
Napisano 14 marzec 2014 - 19:14
Zdjęcie0151.jpg 93,64 KB 26 Ilość pobrań
Straszą powrotem zimy to dzisiaj postanowiłem wygrzać w słońcu kości nad wodą .Efekty przeszły moje najśmielsze oczekiwania.Trzy pstrągi 37-40 cm.Przez pierwszą godzinę bez kontaktu w miejscu bankówce.Praktycznie nie ruszałem sie z odcinka 20 m.po zmianie kilku woblerów w końcu trafiam na to co dzisiaj im pasuje ."Zawodnicza piąteczka " w wersji złoty kropkowaniec.W ciągu godziny sześć brań ,trzy ryby w ręce .Nie pierwszy raz się przekonałem że zmiana srebra na złoto bardzo popłaca szczególnie w słoneczny dzień.Ten na fotce pięknie ubarwiony dzisiaj największy.
Zdjęcie0154.jpg 105,59 KB 22 Ilość pobrań
Jakby było mało jazdy z pstrągami na końcu wlotki trafiłem na tego samego woblera klenia 40 cm.Kolejne pół godziny bez kontaktu to zaczołem mieszać w pudełku aż do założenia " Igiełki " srebrnej z czarnym grzbietem.Kolejna godzinka to pięć kleni 38-45 cm.Wspaniały dzień.Pierwsze klenie w tym roku i to nadodatek trzy ponad 40 cm.Najlepszy jak narazie dzień w tym roku .
- joker, GregorS, Maciek Rożniata i 8 innych osób lubią to
#354 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2014 - 10:38
- Maciek Rożniata lubi to
#355 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2014 - 20:31
Janusz, albo masz tam sporo rybek albo to te wobki
#356 OFFLINE
Napisano 15 marzec 2014 - 22:48
Z rybkami u nas kiepściutko.Ale te wobki wymiatają wszystko co jeszcze dycha w naszych wodach.Mam nadzieję że użytkownicy moich przynet mają tą świadomość i wszystko co złowione wraca do wody .
#357 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2014 - 11:30
Witam,
Jestem nowy na tym forum, mam pytanie dotyczące Twoich woblerów, pochodzę z Kielc koło nas jest kilka niedużych rzeczek pstrągowych, takie rzeczki jak na zdjęciach, proszę powiedz jakie twoje woblerki byś mi polecał na te rzeczki, oraz na priv jaka jest ich cena i koszt wysyłki.
Pozdrawiam
Rafał
Załączone pliki
#358 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2014 - 11:59
Gdyby nie Janusz to w latach 90"niebyloby na co lapac w sklepie u "Malego" w N.Saczu na Widla były zapisy teraz Rapala Sebile i Salmo hmmm piana i plastik ? czy może się rownac z Janusza sekretnym drewnem? notabene olchowym w stanie "troszkę przechodzonym"po impregnacji robi się beton ?Sam robie wobki i to nie z oszczednosci tylko z checi uzyskania odpowiedniej pracy Janusz to człowiek ,który kladzie nacisk na prace woblera i to jest przepis na sukces.I ta Jego prostota ,która jest diabelnie skuteczna
- woblery z Bielska lubi to
#359 OFFLINE
Napisano 16 marzec 2014 - 16:12
Dzięki marius13 za miłe slowa. .Wracając do pytania Rafała z Kielc .Rzeczki na zdjęciach przypominają mi trochę Przemszę.Ot takie kanałki gdzie czasem trafi się kawałek bystrza ale generalnie to dość czysta woda o małym uciągu.Na tego typu wodzie sprawdzają sie praktycznie wszystkie moje modele pstrągowe w przedziale 3,5 -5 cm.Teraz głębiej schodzące latem powierzchniowe.
#360 ONLINE
Napisano 22 marzec 2014 - 13:08
Dzisiejsze testy, nowego kijaszka na CDRBR299L, nad wyraz pozytywne.
Królem strzelców okazał się woblerek Janusza. Przyniósł 4 dobre ryby i na koniec skusił do brania niezłego kabana.
Niestety kaban wygrał (tym razem )
Użytkownik popper edytował ten post 23 marzec 2014 - 10:05
- Piotrek Milupa, Przemek, Wojtek B. i 6 innych osób lubią to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych